To provide a method for producing unrefined tea by which green tea having good flavor and good color is produced even from a hard leaf of second of later pluck tea. 二番茶以降のカタ葉でも香味が高く、水色のよい製品緑茶を得ることの出来る荒茶を製造する方法を提供する。 - 特許庁
To provide a standard riding type tea leaf plucking machine which can cut and pluck long grown tea buds into half length in one travel in high work efficiency and can thereby prevent repeated reciprocating plucking works. 標準の乗用型茶葉摘採機を用いて、一回の走行で長く伸びた茶芽を半分の長さに切断して摘採することで、何度も往復して摘採することを防ぎ、作業能率を上げる。 - 特許庁
To lessen the soil collapse of seedling root pot by movement of seedling taking out claw, and to pluck roots after intrusion of a seedling taking out apparatus, close to the interior of the pot part of a seedling tray. 苗取り爪の移動による苗根鉢の土崩しを小さくするとともに、苗トレイのポット部の奥近くまで進入してから根を摘むことができるようにする。 - 特許庁
The method for manufacturing tea comprises the following process: using tea leaf material or dried tea leaf each with strong astringency, adding a splitting enzyme which acts for decomposing tannin, polysaccharide, or protein as a means of suppressing astringency in the tea leaf material so as to increase sweetness components and deliciousness components to give a market value similar to that of firs pluck tea and finally decrease the astringency. 本発明は、渋味の多い茶葉原料や乾燥茶葉を用い、この原料中の渋味を調整して甘み成分や旨味成分を増加して、1番茶同様に市場価値を持たせることを目的とし、茶葉原料中の渋味を調整する手段としてタンニン分解、多糖類分解、蛋白質分解を行う分解酵素を添加して、最終的に渋味を少なくして、甘みや旨味を増加せしめることのできる製造方法と、このようにして得られた茶製品を用いた飲料水を提供するものである。 - 特許庁