「postprandial」を含む例文一覧(44)

  • his postprandial cigar
    彼の食後の葉巻 - 日本語WordNet
  • took a postprandial walk
    食後の散歩をした - 日本語WordNet
  • POSTPRANDIAL HYPERGLYCEMIA-IMPROVING AGENT
    食後高血糖改善剤 - 特許庁
  • POSTPRANDIAL BLOOD GLUCOSE LEVEL RISE INHIBITOR
    食後の血糖値上昇抑制剤 - 特許庁
  • POSTPRANDIAL INSULIN INCREASE INHIBITOR
    食後インスリン上昇抑制剤 - 特許庁
  • POSTPRANDIAL BLOOD TRIGLYCERIDE CONCENTRATION RISE INHIBITOR
    食後の血中トリグリセリド濃度上昇抑制剤 - 特許庁
  • To provide a postprandial blood glucose level rise inhibitor.
    食後の血糖値上昇抑制剤の提供。 - 特許庁
  • FOOD COMPOSITION HAVING INHIBITORY ACTION ON POSTPRANDIAL ELEVATION OF BLOOD GLUCOSE
    食後の血糖上昇抑制作用を有する食品組成物 - 特許庁
  • To provide a postprandial blood triglyceride concentration rise inhibitor.
    食後の血中トリグリセリド濃度上昇抑制剤を提供すること。 - 特許庁
  • BLOOD GLUCOSE LEVEL MEASURING APPARATUS AND POSTPRANDIAL MEAN BLOOD GLUCOSE LEVEL MEASURING METHOD
    血糖値測定装置および食後平均血糖値の測定方法 - 特許庁
  • INHIBITOR AGAINST RISE IN POSTPRANDIAL BLOOD NEUTRAL FAT CONCENTRATION AND FOOD AND BEVERAGE
    食後血中中性脂肪濃度上昇抑制剤及び飲食品 - 特許庁
  • To provide a postprandial glucose estimation device for estimating a level concerning postprandial glucose even when a plurality of food products are ingested, and also to provide a postprandial glucose estimation method, and a computer program.
    複数の食品を摂取する場合でも、食後血糖に関する値を推定することができる食後血糖推定装置、食後血糖推定方法及びコンピュータプログラムを提供する。 - 特許庁
  • According to the present invention, inhibition of fat digestion by orlistat reduces the intensity of postprandial dyspeptic symptoms.
    オルリスタットによる脂肪の消化の阻害は、食後の消化不良症状の強さを低下させる。 - 特許庁
  • This postprandial insulin increase inhibitor contains an inositol phosphoric acid or its salt as an active ingredient.
    イノシトールリン酸又はその塩を有効成分とする食後インスリン上昇抑制剤。 - 特許庁
  • A medicine for the prophylaxis and/or improvement of the postprandial hyperglycemia contains the Quillai or the extract thereof as an effective constituent.
    キラヤ又はその抽出物を有効成分とする食後高血糖予防及び/又は改善剤。 - 特許庁
  • A postprandial GIP secretion inhibitor having a hydroxypropylated starch as an active ingredient is provided.
    ヒドロキシプロピル化澱粉を有効成分とする食後GIP分泌抑制剤。 - 特許庁
  • When the postprandial button 42 is depressed, a second medical guidance 78 is preferentially output by voice.
    食後ボタン42が押されたときには第2医療ガイダンス78を優先して音声出力する。 - 特許庁
  • To provide a postprandial insulin increase inhibitor useful as a medicine or a food.
    医薬又は食品として有用な食後インスリン上昇抑制剤の提供。 - 特許庁
  • The device previously stores estimation information which is generated based on a level concerning the postprandial glucose when ingesting the first food product different from a glucide-containing food product including glucide together with a prescribed food product including glucide and also a level concerning the postprandial glucose when ingesting the prescribed food product, and also which is the information for estimating the level concerning the postprandial glucose when a subject ingests the glucide-containing food product and the first food product.
    糖質を含む糖質含有食品とは異なる第1食品と糖質を含む所定の食品とをともに摂取した場合の食後血糖に関する値と、該所定の食品を摂取した場合の食後血糖に関する値とに基づいて生成され、被験者が糖質含有食品及び第1食品を摂取した場合の食後血糖に関する値を推算するための推算情報を記憶しておく。 - 特許庁
  • To provide an agent for suppressing triacylglycerol synthesis, having excellent safety and effective for the prevention or amelioration of hyperlipidemia, especially postprandial hyperlipidemia.
    安全性に優れ、高脂血症、とりわけ食後高脂血症の予防あるいは改善に有効なトリアシルグリセロール合成抑制剤の提供。 - 特許庁
  • It is expected that the inhibition of postprandial blood glucose level elevation leads to prevention and/or amelioration of diabetes.
    また、食後の血糖値の上昇を抑制することにより糖尿病の予防及び/又は改善につながることが期待できる。 - 特許庁
  • Furthermore, the postprandial insulin increase inhibitor is one wherein the inositol phosphoric acid or its salt is especially phytic acid or its salt.
    さらにはイノシトールリン酸又はその塩が、特にフィチン酸又はその塩である食後インスリン上昇抑制剤。 - 特許庁
  • To provide a food component alleviating a sudden postprandial elevation of blood glucose level and a food composition containing an effective amount of the component.
    食後の急激な血糖値を緩和する食品成分および該成分の有効量を含有する食品組成物を提供する。 - 特許庁
  • To provide a pharmaceutical product, food and drink or other products capable of safely treating or improving postprandial hyperglycemia without inducing any adverse effect.
    本発明は、食後過血糖を、副作用なく安全に治療もしくは改善できる医薬品、飲食品またはその他製品を提供することを課題とする。 - 特許庁
  • To provide an antidiabetic and antiobestic food of high activity with excellent inhibition of postprandial blood glucose rise.
    食後血糖の上昇抑制作用が優れており、活性の高い抗糖尿病食品、抗肥満病食品を提供すること。 - 特許庁
  • The inhibitor against rise in postprandial blood neutral fat concentration includes epitheaflagallin-3-O-gallate as an active ingredient.
    エピテアフラガリン3−O−ガレートを有効成分として含有する、食後血中中性脂肪濃度上昇抑制剤。 - 特許庁
  • To provide an excellent pharmaceutical composition that is safe and effective even when a patient suffering with postprandial hyperglycemia takes continuously in a long period of time, and decreases postprandial hyperglycemia sufficiently even if the dosage of an α-glucosidase inhibitor is less to enable the suppression of the migration to a diabetes.
    本発明の課題は、食後過血糖の患者に長期間継続的に服用しても安全かつ効果的であり、糖尿病への移行を抑えることを可能とするために、α-グルコシダーゼ阻害剤の服用量が少なくても十分に食後過血糖を低下させる、優れた医薬組成物を提供することである。 - 特許庁
  • The dipeptidyl peptidase (DPIV) or the DPIV-like enzymic active effector is used to lower the high blood glucose level seen in mammals such as clinically improper condition of basal and postprandial hyperglycemia.
    臨床的に不適切な基礎食後高血糖(basal and post-prandeial hyperglycemia)を呈している哺乳動物において見出されるような高血糖レベルを下げるための、ジペプチジルペプチダーゼ(DPIV)又はDPIV様酵素活性のエフェクターの使用。 - 特許庁
  • To provide a suppressor of blood sugar level increase, capable of effectively suppressing increase of postprandial blood sugar level by using sugar and an uncompetitive inhibitor of sugar catabolic enzyme.
    砂糖と砂糖分解酵素の不拮抗阻害剤を用いて食後の血糖値の上昇を効果的に抑制することができる血糖値上昇抑制剤を提供する。 - 特許庁
  • To provide a method for producing an α-glucosidase inhibitor having an excellent action on postprandial blood sugar elevation inhibition from red rice malt having been eaten for long times.
    長い食経験をもつ紅麹から、優れた食後血糖値上昇抑制作用を有するα−グルコシダーゼ阻害物を製造する方法を得る。 - 特許庁
  • To provide a substance useful for GLP-1 secretion promotion, glucagon secretion depression, appetite depression, or prophylaxis and/or improvement or the like of a disease or a state such as postprandial hyperglycemia, diabetes and the like.
    GLP−1分泌促進、グルカゴン分泌抑制、食欲抑制、又は食後高血糖、糖尿病等の疾患若しくは状態の予防及び/又は改善等に有用な物質の提供。 - 特許庁
  • The postprandial hyperglycemia-improving agent includes as an active ingredient a fat and oil composition containing 5 mass% or more diglyceride and/or monoglyceride in which an ω9 unsaturated fatty acid content in constituent fatty acids is 35 mass% or more.
    構成脂肪酸中のω9系不飽和脂肪酸含量が35質量%以上である、ジグリセリド及び/又はモノグリセリドを5質量%以上含有する油脂組成物を有効成分とする食後高血糖改善剤。 - 特許庁
  • To provide a measurement display device allowing a user to grasp an average preprandial blood glucose level and an average postprandial blood glucose level without involving a cumbersome operation.
    本発明の目的は、煩わしい操作を伴うことなく、食前の血糖値の平均値と食後の血糖値の平均値とを把握できる計測表示装置を提供することにある。 - 特許庁
  • To provide an agent for inhibiting increase in postprandial blood insulin level which inhibits superfluous insulin concentration elevation in blood which happens when both carbohydrate and lipid are taken in.
    糖質及び脂質を共に摂取した場合に起こる、過剰な血中インスリン濃度上昇を抑制する食後血中インスリン濃度上昇抑制剤の提供。 - 特許庁
  • The agent for inhibiting increase in postprandial blood insulin level includes a polyglutamic acid shown by the constitutional formula of (-NH-CH(COOH)-CH_2-CH_2-CO-)_n as an active ingredient.
    構造式(−NH−CH(COOH)−CH_2−CH_2−CO−)_nで表されるポリグルタミン酸を有効成分として含有する食後血中インスリン濃度上昇抑制剤。 - 特許庁
  • There are provided: the α-glucosidase enzyme inhibitor; a food composition for inhibiting digestion and absorption of saccharides, inhibiting a postprandial rise in a blood glucose level, ameliorating hyperglycemia, and anti-obesity; and a pharmaceutical composition; wherein an enzyme-treated material of xyloglucan is contained.
    キシログルカンの酵素処理物を含む、α-グリコシダーゼ酵素阻害剤、糖質の消化吸収抑制、食後の血糖上昇抑制、過血糖改善又は抗肥満用食品組成物、及び医薬組成物を提供する。 - 特許庁
  • There are provided: the saccharometabolism-improving agent comprising a compound represented by structural formula (1); the saccharometabolism-improving composition containing the saccharometabolism-improving agent; a postprandial blood glucose level elevation inhibitor; and a fasting blood glucose level-lowering agent.
    構造式(1)で表される化合物からなる糖代謝改善剤、該糖代謝改善剤を含有する糖代謝改善組成物、食後血糖値上昇抑制剤、空腹時血糖値低下剤。 - 特許庁
  • To obtain an inhibitor against rise in postprandial blood neutral fat concentration, having an excellent inhibitory effect on neutral fat absorption and a food and beverage having an inhibitory effect on neutral fat absorption.
    中性脂肪吸収抑制効果に優れた食後血中中性脂肪濃度上昇抑制剤及び中性脂肪吸収抑制効果を有する飲食品の提供。 - 特許庁
  • To provide a method using an effect of a dipeptidyl peptidase (DPIV) or a DPIV-like enzymic active effector aiming to lower a high blood glucose level seen in mammals such as a clinically improper condition of basal and postprandial hyperglycemia.
    臨床的に不適切な基礎食後高血糖の状態にある哺乳動物で見られるような高血糖レベルを低下させることを目的としたジペプチジルペプチダーゼ(DPIV)の若しくはDPIV様酵素活性のエフェクターの効用を使用した方法の提供。 - 特許庁
  • The suppressor of blood sugar level increase suppresses increase of postprandial blood sugar level by being orally ingested 10 min to 6 h before eating, wherein the suppressor of blood sugar level increase comprises an uncompetitive inhibitor of sugar catabolic enzyme and 15-75 g/dosage sugar as active ingredients.
    食前10分〜6時間で経口摂取されることによって食後の血糖値の上昇を抑制する血糖値上昇抑制剤であって、砂糖分解酵素の不拮抗阻害剤と、1回の摂取あたり15g〜75gの砂糖とを有効成分として含有することを特徴とする血糖値上昇抑制剤。 - 特許庁
  • By selecting a measuring item in a fasting state and that after a postprandial state, and measuring an electrolytic current due to the reaction of glucose with an enzyme by the saliva sugar sensor 1, the value of saliva sugar can be calculated by the CPU device 5, and by comparing its calculated value with a normal value, the state of diabetes can be judged.
    空腹時と食後との測定項目を選択して、唾液糖センサ1でのグルコースと酵素との反応による電解電流測定を行うことで、唾液糖の値をCPU装置5で算出でき、この算出値と正常値とを比較することで糖尿病の状態を判定することができる。 - 特許庁
  • To provide a method for producing odorless garlic, by which saccharides contained in raw garlic can simply be processed to give sweetness to the sense of taste of human being and by which the processed product having the extremely reduced characteristic flavor of garlic, remarkably reducing postprandial foul breath, having an improved good taste, and capable of being easily eaten can be provided.
    本発明は、生にんにくが含有する糖質を、人間の味覚が甘く感じられるように簡便に加工し、にんにく特有の香味や食後の口臭を極力減じるとともに、より美味しく、食べやすいにんにく加工品を提供することを課題とする。 - 特許庁
  • Thus, since the postprandial blood insulin concentration increase can be controlled, the impoverishment of pancreatic β cells and the insulin resistance of insulin target organs, accompanied by the massive secretion of insulin, can be improved or prevented, and the prevention of diabetes (hyperglycemia) and its preliminary disease and the improvement of physical constitutions can be carried out.
    これによれば、食後の血中インスリン濃度の上昇を抑制できることから、インスリンの大量分泌に伴なう、膵β細胞の疲弊やインスリン標的臓器のインスリン抵抗性を改善又は防止することができ、糖尿病(高血糖症)やその予備軍の予防や体質改善を行うことができる。 - 特許庁
  • The pharmaceutical composition is formulated by combination of a compound having the angiotensin II antagonistic activity or a salt thereof with at least one kind of a compound having the activity of increasing insulin-sensitivity, a compound having the activity of improving postprandial hyperglycemia in diabetes, an indane derivative having the activity of inhibiting angiotensin converting enzyme, a pyridine derivative having the activity of inhibiting HMG-CoA reductase, and a salt thereof.
    アンジオテンシンII拮抗作用を有する化合物またはその塩と、インスリン感受性増強作用を有する化合物、糖尿病食後過血糖改善作用を有する化合物、アンジオテンシン変換酵素阻害作用を有するインダン誘導体、HMG−CoA還元酵素阻害作用を有するピリジン誘導体またはそれらの塩の少なくとも一種とを組み合わせてなる医薬組成物。 - 特許庁

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