「powdered sugar」を含む例文一覧(36)

  • powdered sugar
    粉(末)砂糖. - 研究社 新英和中辞典
  • a fine, white, powdered sugar called castor sugar
    キャスターシュガーという粉末状の白砂糖 - EDR日英対訳辞書
  • What kind of sweets do you plan to make with powdered sugar?
    あなたは粉砂糖でどんな菓子を作るつもりですか。 - Weblio Email例文集
  • finely powdered sugar used to make icing
    アイス仕上げのための細かく粉状になった砂糖 - 日本語WordNet
  • FINE POWDERED BROWN SUGAR AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    微粉状の黒砂糖およびその製造方法 - 特許庁
  • The Wasanbon type powdered sugar is produced by reboiling and cooling the brown sugar lump, repeating milling and drying of the brown sugar lump and then micronizing into a powdered state.
    黒砂糖を煮直して、冷却し、粉砕と乾燥を繰り返した後、微粉状に微細化することによって和三盆風粉砂糖を製造する。 - 特許庁
  • Some people call this product "usuchato (weak tea sugar)" or "powdered green tea milk (milk with powdered green tea.)
    「薄茶糖」(うすちゃとう)や「抹茶ミルク」といった名前で呼ばれることもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • spongy confection made of gelatin and sugar and corn syrup and dusted with powdered sugar
    ゼラチン・砂糖・トウモロコシのシロップで作り、粉砂糖をかけた、ふわふわの菓子 - 日本語WordNet
  • Pancakes are served with powdered sugar and butter, and sometimes with syrup.
    ふつうホットケーキは粉砂糖、バター、時にはシロップとともに出されます。 - Tatoeba例文
  • a shaker with a perforated top for sprinkling powdered sugar
    粉砂糖をまぶすために穴のあいた上部をもった振ることのできる容器 - 日本語WordNet
  • Try one with a generous amount of powdered sugar or whipped cream on top of it.
    上に粉砂糖やホイップクリームをたっぷりのせて食べてみてください。 - 浜島書店 Catch a Wave
  • To achieve a method by which a brown sugar lump in Okinawa where the brown sugar lump is abundantly produced is used and a production is mechanically and efficiently carried out with a high yield in relation to the method for producing a Wasanbon (Japanese cured sugar) type powdered sugar.
    和三盆風粉砂糖の製造方法に関し、黒砂糖がふんだんに製造されている沖縄における黒砂糖を利用して、機械的に能率よく、しかも歩留りよく製造できる方法を実現する。 - 特許庁
  • chocolate made from chocolate liquor with sugar and cocoa butter and powdered milk solids and vanilla and (usually) lecithin
    砂糖、カカオバター、粉乳固体、バニラ、および(通常)レシチンのチョコレートリキュールから作られるチョコレート - 日本語WordNet
  • For use at home and for sale at retail shops, powdered green tea and sugar are mixed and agitated in hot water and milk, and then cooled down before drinking.
    一般家庭や小売店の店頭などで供される飲み方で、抹茶と砂糖に湯や牛乳を入れて撹拌し、冷やして飲む。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Created Wasanbon is very fine like powdered sugar and it is lightly colored white due to small quantities of remaining molasses.
    こうして出来あがった和三盆は、粉砂糖に近いきめ細やかさを持ち、微量の糖蜜が残っていることから色がかかった白さとなる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • When the agar is dissolved, add sugar and bean jam in the pan (in some cases, also add powdered arrowroot mixed with a little water) and heat it to a boil again.
    寒天が湯の中で溶解した後に砂糖と餡(少量の水で溶かした葛粉を入れる場合もある)を入れて再び沸騰させる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • However, 'Kirizansho' (rice cake made from a mixture of sugar, powdered Japanese pepper, and rice flour), which began to be sold around the last days of the Tokugawa shogunate, replaced Kogane-mochi and became the lucky charm of the fair up to now.
    しかし幕末頃から売られるようになった「切り山椒」が黄金餅に変わって市の縁起物となり現在にいたっている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The Aoyagi Uiro of the Aoyagi family (founded in 1879) has variations including Uiro with white sugar, black sugar, green powdered tea, azuki bean (called agari) and cherry blossoms.
    青柳総本家(創業明治12年・1879年)の青柳ういろうは、砂糖(しろ)・黒砂糖(くろ)・抹茶・小豆(上がり)・さくらの他様々なバリエーションを持つ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The orally disintegrating medicine is produced by mixing sugar or sugar alcohol with a disintegrator and wet granulating by using an aqueous solution of a powdered and reduced maltose starch syrup.
    糖又は糖アルコールを崩壊剤と混合し粉末還元麦芽糖水アメの水溶液を用いて湿式造粒して製造されることを特徴とする口腔内崩壊型医薬品。 - 特許庁
  • The brisk bitter taste of powdered green tea contrasts well with the sweetness of sugar and emphasizes its flavor, so powdered green tea is commonly used for flavoring in confectioneries like icecream, which has become one of the standard flavors now in Japan (according to a survey conducted by The Japan Ice Cream Association, it was ranked third after vanilla and chocolate icecream in consumption between 1999 and 2007.)
    爽やかな苦味は砂糖の甘味と良く馴染み風味が際立つため、菓子のフレーバー付けにも好まれ、抹茶味のアイスクリームは日本では定番風味の一つともなっており、日本アイスクリーム協会の調査では1999年から2007年まで、バニラ、チョコレートに次いで第三位の地位を占めている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To provide a method for producing a powdered milk having a completely new caramel taste by carrying out Maillard reaction of milk protein in cow's milk, condensed milk or butter with a vegetable oil-and-fat, a sugar, etc., and provide a completely new food having unique taste and flavor and produced by adding the powdered milk having the caramel taste.
    牛乳や練乳及びバター中の乳蛋白と植物性油脂及び糖類等でメイラード反応を起こさせた全く新規なキャラメル風味の粉乳の製造方法及びこのキャラメル風味の粉乳を混合添加してなる全く新規で斬新な風味の食品を得る。 - 特許庁
  • The jelly drops contain ascorbic acid and/or its salt as an active ingredient, and the sugar coating of the jelly drops prepared by sugar-coating jelly uncoated tablets contains ascorbic acid and/or its salt and a powdered carotenoid pigment.
    有効成分としてアスコルビン酸及び/又はその塩を含有するゼリー状ドロップ剤であって、ゼリー状の素錠を糖衣して調製するゼリー状ドロップ剤の糖衣部分にアスコルビン酸及び/又はその塩と粉末状のカロテノイド系色素を含有することを特徴とするゼリー状ドロップ剤。 - 特許庁
  • Ujikintoki: Syrup, prepared by adding sugar and water to green powdered tea to give an ujicha flavor (famous as refined tea) is whisked using a chasen (a bamboo tea whisk), and poured onto shaved ice and kintoki, another name for red beans, as a topping.
    宇治金時(うじきんとき):銘茶として名高い宇治茶を連想させる抹茶に砂糖と水を加え、茶筅で泡立てたシロップをかき氷にかけ、アズキの別称の金時(きんとき)を載せたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The indigestible dextrine includes sugar alcohol such as sorbitol or lactitol, corn syrup, hydrogenated starch hydrolysate, glucose, powdered starch syrup, saccharide isomerate, oligosaccharide, fructose, lactose, and high-intensity sweetener such as aspartame or sucralose.
    難消化性デキストリンにはソルビトール、ラクチトール等の糖アルコール、コーンシロップ、還元澱粉糖化物、ぶどう糖、粉末水飴、異性化糖、オリゴ糖、果糖、乳糖、アスパルテーム、スクラロース等の高甘味度甘味料などが挙げられる。 - 特許庁
  • The powdered shrinkage reducing agent for cement is obtained by heating and dissolving a sugar alcohol and the liquefied organic shrinkage reducing agent and then by cooling and crushing the solute.
    糖アルコールと液状の有機系収縮低減剤とを加熱溶解し、これを冷却、粉砕して得られるセメント類用粉末状収縮低減剤。 - 特許庁
  • The composition of the coating contains at least one colorant, for example, caramelized sugar, powdered blood, frozen blood, an inorganic oxide, and a protein source, e.g. plasma or gluten.
    コ−ティングの組成は、少なくとも一つの着色剤、たとえば、カラメル化された糖、粉末化された血液、冷凍された血液、無機酸化物と、蛋白質源、たとえば、血漿またはグルテンとを含んでいる。 - 特許庁
  • Wheat flour, sugar, dextrin, starch, dried whole egg, powdered milk, swelling agent, emulsifier, powdery fat, thickener and water are added and mixed in an all-in-mix vessel to prepare the dough for making the skin of the bun.
    小麦粉、砂糖、デキストリン、澱粉、全卵粉、粉乳、膨張剤、乳化剤、粉末油脂、増粘剤と水を加え、これをオールインミックスで混合して外包材の生地を作る。 - 特許庁
  • This alcoholic liquor-containing solid food having high alcohol content and good melting feeling in the mouth is obtained by using ≥30 pts.wt. of sugar alcohol based on the total weight of a pulverized base material of powdered liquor.
    粉末酒の粉末化基材全重量に対して30重量部以上の糖アルコールを使用することにより、酒精含度が高く、且つ、口溶けのよい酒類含有固形食品を得ることができる。 - 特許庁
  • To provide a method and an apparatus for supplying a constant quantity of food with which granular food such as tea leaves, powdered milk, or sugar and salt can be fed in a sealed state by a constant quantity.
    本発明は、茶葉、粉ミルクあるいは砂糖や塩などの粒状食品を密閉した状態で定量ずつ供給できる食品の定量供給方法及び装置を提供することを目的とするものである。 - 特許庁
  • This rice cake-processed food is prepared by putting rice cakes comprising glutinous rice and powdered glutinous rice as main ingredients and containing hydroxypropylated tapioca starch into a vessel together with a ZENZAI solution (a thick bean-meal soup with sugar), sealing them and retort- sterilizing them.
    餅米・餅粉を主剤としてヒドロキシプロピル化タピオカ澱粉を含む餅類を、アラビアガム等の糊料を入れた善哉液と共に容器に密封してレトルト殺菌処理する。 - 特許庁
  • The food and drink is enhanced in coffee flavor and/or black tea flavor and/or powdered green tea flavor and/or milk flavor by addition of low saccharified reduced starch syrup which is sugar alcohol having sweet quality slow in beginning and finish of sweetness and contains 40 wt.% of pentasaccharide or higher in a sugar composition in solid.
    甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖類以上が40重量%以上の低糖化還元水飴を添加することで、コーヒー風味および/または紅茶風味および/または抹茶風味および/またはミルク風味(乳風味)を増強する。 - 特許庁
  • The food and drink is enhanced in coffee flavor and/or black tea flavor and/or powdered green tea flavor and/or milk flavor by addition of low saccharized reduced starch syrup which is sugar alcohol having sweet quality slow in beginning and finish of sweetness and contains ≥40 wt.% of ≥5 saccharides in a sugar composition in solid.
    甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖類以上が40重量%以上の低糖化還元水飴を添加することで、コーヒー風味および/または紅茶風味および/または抹茶風味および/またはミルク風味(乳風味)を増強する。 - 特許庁
  • This seasoned tea comprises 50-95 wt.% of green tea powder containing ≥80 wt.% of infused tea or powdered tea having 8-30 mesh particle size and 50-5 wt.% of seasoning component containing one or a plurality of salt, sugar, sodium L-glutamate, glycine powder, and soy sauce.
    粒度が8〜30メッシュである煎茶又は抹茶を80重量%以上含む緑茶の粉末50〜95重量%と、食塩、砂糖、L−グルタミン酸ナトリウム、及びグリシンの粉末並びに醤油のうちの1又は複数を含む調味成分50〜5重量%とを有する。 - 特許庁
  • The marshmallow is easily obtained using powdered gelatin, dried albumen, peptides (e.g. milk peptide, soybean peptide) and saccharides (e.g. sugar, glucose, maltose) as the main materials and by using ordinary equipment in a frozen dessert production facility, i.e. a pasteurizer or HTST sterilizer and a freezer for frozen desserts.
    粉末ゼラチン、乾燥卵白、ペプチド類(乳ペプチド、大豆ペプチド等)、及び糖類(砂糖、ぶどう糖、麦芽糖等)を主材料とし、冷菓類の製造工場に於ける通常の製造設備である、パステライザーまたはHTST殺菌機、冷菓用フリーザーを使用することによって、容易にマシュマロを得られる。 - 特許庁
  • Liqueur is defined as a drink made from alcohol, sugar, and other ingredients (including alcohol drinks) and with an alcohol content two degrees or higher (it excludes alcohol drinks referred in the Liquor Tax Act, Section 3, Article No. 7 to No. 19; powdered substance which, by dissolution, can be made into a drink with an alcohol content of one degree or higher, according to the Act, Section 2, Article 1; drinks whose characteristics are recognized as similar to that of mirin (sweet cooking rice wine) in accordance with government regulations).
    酒類と糖類その他の物品(酒類を含む)を原料とした酒類でエキス分が2度以上のもの(酒税法第3条第7号から第19号までに掲げる酒類、同法第2条第1項に規定する溶解してアルコール分1度以上の飲料とすることができる粉末状のもの及びその性状がみりんに類似する酒類として政令で定めるものを除く)をいう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • This method for producing the ice cream containing black seven-flavored spices comprises admixing black seven-flavored spice components in a process of producing ice cream through cooling, stirring and freezing an ice cream raw material mixture which is obtained by admixing powdered skim milk, butter, sugar, seasoning, a stabilizer and an emulsifier with raw cream.
    生クリームに脱脂粉乳、バター、砂糖、香料、安定剤、乳化剤等を添加混合してなるアイスクリーム原料混合物を、冷却し、撹拌し、凍結させてアイスクリームを製造する工程において、黒色七味唐辛子成分を添加混合することを特徴とする黒色七味唐辛子入りアイスクリームの製造方法。 - 特許庁

例文データの著作権について