「proteolytic enzyme」を含む例文一覧(112)

1 2 3 次へ>
  • PROTEOLYTIC ENZYME
    タンパク質分解酵素 - 特許庁
  • VEGETABLE PROTEOLYTIC ENZYME PRODUCT
    植物性蛋白分解酵素品 - 特許庁
  • NEW PROTEOLYTIC ENZYME
    新規タンパク質分解酵素 - 特許庁
  • PROTEOLYTIC ENZYME-CONTAINING CLEANING FLUID AND METHOD FOR STABILIZING PROTEOLYTIC ENZYME IN ENZYMATIC CLEANING FLUID
    蛋白分解酵素含有洗浄液、および酵素洗浄液中の蛋白分解酵素を安定化する方法 - 特許庁
  • An endo type proteolytic enzyme derived from Bacillus is used as the proteolytic enzyme.
    蛋白質分解酵素としてBacillus由来エンド型蛋白質分解酵素を用いる。 - 特許庁
  • a proteolytic enzyme obtained from the unripe papaya
    熟していないパパイヤから得られるタンパク質分解酵素 - 日本語WordNet
  • a proteolytic enzyme secreted by the kidneys
    腎臓によって分泌される蛋白質分解酵素 - 日本語WordNet
  • a proteolytic enzyme, called enterokinase
    エンテロキナーゼという蛋白質分解酵素 - EDR日英対訳辞書
  • a {proteolytic enzyme} called trypsin
    トリプシンという蛋白質分解酵素 - EDR日英対訳辞書
  • PROTEOLYTIC ENZYME-CONTAINING HYDROUS COSMETIC
    蛋白分解酵素含有含水化粧料 - 特許庁
  • STABILIZED PROTEOLYTIC ENZYME AND ITS USAGE
    安定化された蛋白質分解酵素およびその用途 - 特許庁
  • proteolytic enzyme that converts angiotensin I into angiotensin II
    アンギオテンシンIをアンギオテンシンIIに変えるタンパク質分解酵素 - 日本語WordNet
  • SYSTEM FOR PERFORMING DIFFERENTIAL DETERMINATION OF PROTEOLYTIC ENZYME IN BODY FLUID
    体液中のタンパク分解酵素を差分決定するシステム - 特許庁
  • METHOD FOR INVESTIGATING DNA HAVING ACTIVITY FOR INHIBITING PROTEOLYTIC ENZYME
    タンパク質分解酵素に阻害作用を有するDNAの探査方法 - 特許庁
  • MODIFYING CARRIER FOR STABILIZING PROTEOLYTIC ENZYME, PROTEOLYTIC ENZYME CHEMICALLY MODIFIED BY THE MODIFYING CARRIER AND METHOD FOR PRODUCING THE PROTEOLYTIC ENZYME
    蛋白分解酵素を安定化させるための修飾担体、当該修飾担体により化学修飾された蛋白分解酵素および当該蛋白分解酵素の製造方法 - 特許庁
  • The angiotensin converting enzyme inhibitor is obtained by hydrolyzing the basidiomycetes with the proteolytic enzyme.
    担子菌類を蛋白質分解酵素で加水分解して得たアンジオテンシン変換酵素阻害物質。 - 特許庁
  • This angiotensin converting enzyme inhibitor including a peptide can be obtained by decomposing Wakame seaweed with a proteolytic enzyme except for pepsin, wherein the proteolytic enzyme is an endo form proteolytic enzyme derived from Bacillus.
    わかめを各種蛋白質分解酵素により分解処理を行ったところ、Bacillus属の産生するエンド型の酵素群が特に強いアンジオテンシン変換酵素阻害活性を有するペプチド類を生産することを見出し本発明を完成するに至ったものである。 - 特許庁
  • The bile acid adsorption composition includes a water-soluble component of a degradation product of fibrous protein by a proteolytic enzyme, or by a proteolytic enzyme and glycolytic enzyme.
    繊維状蛋白質の蛋白分解酵素による分解物か又は蛋白分解酵素と糖分解酵素とによる分解物の、水溶性成分を含有する胆汁酸吸着用組成物。 - 特許庁
  • A cholesterol-lowering composition contains an insoluble component of a proteolytic enzyme decomposition product of gluten.
    グルテンの蛋白分解酵素分解物の不溶性成分を含有するコレステロール低下用組成物。 - 特許庁
  • DRIED HEN OF THE WOOD WITH REDUCED PROTEOLYTIC ENZYME ACTIVITY, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND USE OF THE SAME
    蛋白質分解酵素活性が低減された乾燥マイタケ、その製造法並びに用途 - 特許庁
  • The inhibitor is not degraded even with an artificial digestive liquid using the endo type proteolytic enzyme derived from the Bacillus.
    Bacillus由来エンド型蛋白質分解酵素による人工消化液にも分解されない物質である。 - 特許庁
  • To provide a stabilized proteolytic enzyme and a liquid detergent composition using the same.
    安定化された蛋白質分解酵素およびそれを用いた液体洗浄剤組成物を提供する。 - 特許庁
  • This composition containing the polysaccharide derived from the yeast is obtained by subjecting the yeast to bacteriolysis by allowing an exogenous enzyme containing a proteolytic enzyme to act on the yeast.
    酵母に蛋白質分解酵素を含む酵素剤を作用させて酵母を溶菌させ、酵母由来多糖類を含有する組成物を得る。 - 特許庁
  • Soy ingredients are treated with an enzyme (preferably a proteolytic enzyme) to form hydrolyzed soy ingredients.
    この方法は酵素(好ましくはプロテイナーゼ)を用いてダイズ成分を処理し、ダイズタンパク質加水分解物を形成する。 - 特許庁
  • The stabilized proteolytic enzyme is obtained by formulating an amido betaine-type amphoteric surfactant, a water-soluble calcium salt and a proteolytic enzyme in a liquid state.
    アミドベタイン型両性界面活性剤、水溶性カルシウム塩および蛋白質分解酵素を液状で配合してなる安定化された蛋白質分解酵素。 - 特許庁
  • This proteolytic enzyme-containing hydrous cosmetic is characterized as comprising the proteolytic enzyme chemically modified with a water-soluble high polymer and a surfactant.
    水溶性高分子化合物により化学修飾された蛋白分解酵素と、界面活性剤を含有することを特徴とする蛋白分解酵素含有含水化粧料とする。 - 特許庁
  • To obtain a proteolytic enzyme-containing hydrous cosmetic excellent in usability without imparting a dry and rough feeling or a tight feeling by using a proteolytic enzyme having high stability in an aqueous solution.
    水溶液中における安定性の高い蛋白分解酵素を用いることにより、かさつき感やつっぱり感を与えず使用性に優れた蛋白分解酵素含有含水化粧料の提供。 - 特許庁
  • Accordingly, the process of coagulation can't be blocked by the protease (proteolytic enzyme) contained in such fruits as pineapple and kiwi.
    このため、パイナップルやキウイフルーツなどの果物に含まれるプロテアーゼ(タンパク質分解酵素)によって凝固が阻害されることがない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • When raw maitake mushroom (fan-shaped mushroom with multiple layers) is used as an ingredient, it prevents egg from setting by the effect of protease (proteolytic enzyme), so put it after it is boiled.
    マイタケを生のまま入れるとプロテアーゼ(タンパク質分解酵素)の作用で卵が凝固しなくなるので、火を通してから入れる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • A β-conglycinin derived from soybean and having a lipid metabolism control function is digested with a proteolytic enzyme.
    脂質代謝調節機能を有するダイズ由来のβ−コングリシニンをタンパク質分解酵素で消化する。 - 特許庁
  • POLYNUCLEOTIDE, POLYPEPTIDE, RECOMBINANT VECTOR, TRANSFORMANT, METHOD FOR PRODUCING PROTEOLYTIC ENZYME, PHARMACEUTICALS AND KIT FOR INSPECTION
    ポリヌクレオチド、ポリペプチド、組換えベクター、形質転換体、タンパク分解酵素の製造方法、医薬品及び検査用キット - 特許庁
  • The elastin-containing soluble peptide is obtained by subjecting fragments of the bulbus arteriosus of the fish after washing to solubilizing treatment as it is by a proteolytic enzyme.
    エラスチン含有可溶性ペプチドは、洗浄後の魚類の動脈球の細片を、そのまま、蛋白質分解酵素により可溶化処理して成る。 - 特許庁
  • Each sensor has a reference electrode and a working electrode to which a specific reagent 34 to a prescribed proteolytic enzyme is immobilized.
    前記各センサーは、基準電極と所定のタンパク分解酵素に対する特定試薬(34)が固定される作動電極とを有する。 - 特許庁
  • The objective seasoning is produced by hydrolyzing a protein- containing substance with an enzyme having proteolytic activity and cellulose- hydrolyzing activity.
    タン白含有物質をタン白分解活性および繊維分解活性を有する酵素により加水分解することにより製造する。 - 特許庁
  • The hexapeptide can be produced by purification and separation from a hydrolyzate liquid of an eel bone with a proteolytic enzyme or according to a synthetic method.
    このヘクサペプチドは鰻骨のタンパク質分解酵素の分解液から精製分離するか又は合成法によって製することができる。 - 特許庁
  • To provide a system for determining electrochemically progression of the activity or the concentration of a proteolytic enzyme in a small amount of sample of body fluid.
    体液の少量サンプル内でタンパク分解酵素の活性度あるは濃度の進展を電気化学的に決定するシステムの提供。 - 特許庁
  • The casein-hydrolyzate is preferably prepared by decomposing milk casein with a proteolytic enzyme originated from Aspergillus oryzae.
    前記カゼイン加水分解物は、乳カゼインを麹菌由来のタンパク質分解酵素で分解して調製することが好ましい。 - 特許庁
  • The composition for boiled cooking includes proteolytic enzyme, and an emulsifier of HLB11-16.
    蛋白質分解酵素とHLB11〜16の乳化剤を含んでなる煮込み料理用組成物を最も主要な特徴とする。 - 特許庁
  • This feed for meat chicken is obtained by formulating a common low-priced feed for meat chicken with an SH protease material being a proteolytic enzyme.
    一般的な、低価格の肉鶏用飼料に、タンパク質分解酵素であるSHプロテアーゼ資材を配合した。 - 特許庁
  • To provide a medium for promoting cell proliferation, containing FGF1/FGF2 chimeric protein having high stability against temperature fluctuation and resistance to a proteolytic enzyme as an active ingredient.
    温度安定性及び蛋白質分解酵素抵抗性の高いFGF1/FGF2キメラ蛋白質を有効成分とする細胞増殖促進用培地を提供する。 - 特許庁
  • To provide a method for industrially and inexpensively producing a proteolytic enzyme having high enzymic activities by utilizing an inexpensive raw material.
    安価な原料を利用して酵素活性の高い蛋白質分解酵素を工業的に安価に製造する方法を提供する。 - 特許庁
  • This aqueous preparation for injection comprises the proteolytic enzyme inhibitor and cyclodextrins.
    蛋白分解酵素阻害物質とシクロデキストリン類とを含有することを特徴とする注射用水性製剤。 - 特許庁
  • The external preparation for treating atopic dermatitis is obtained by decomposing a water extract of the above echinoderm with a proteolytic enzyme and prescribing the decomposed material in cream, emulsion, etc.
    該動物の水抽出物を蛋白質分解酵素で分解後、クリーム、乳液などに処方する。 - 特許庁
  • To provide a skin preparation for external use which is one containing a stably compounded proteolytic enzyme and having long-term storability and a high bleaching effect.
    皮膚外用剤において、タンパク質分解酵素を安定に配合させて、長期保存が可能でかつ美白効果の高い皮膚外用剤を提供する。 - 特許庁
  • The treatment of the larva of a bee, loyal jelly and an extract thereof with the proteolytic enzyme is carried out at a high-pressure of 40-600 MPa.
    ハチノコ、ローヤルゼリーまたはそれらの抽出物のタンパク質分解酵素処理を40〜600MPaの高圧条件下で行う。 - 特許庁
  • This fish sauce is obtained by grinding a freshwater fish, adding salt thereto, uniformly stirring the material so as not to cause a bais of salt concentration and then, as necessary, adding a proteolytic enzyme.
    淡水魚をすり潰して塩を加え、塩分濃度の偏りがないように均一に攪拌した後、必要に応じてタンパク質分解酵素を添加する。 - 特許庁
  • The aqueous washing medium contains the amylolytic enzyme of 0.1-500 LU/mL, the proteolytic enzyme of 0.1-500 LU/mL, and the lipolytic enzyme of 0.1-500 LU/mL.
    この水性洗浄媒体は澱粉分解酵素、蛋白質分解酵素および脂肪分解酵素をそれぞれ0.1〜500LU/mL、0.1〜500LU/mLおよび0.1〜500LU/mL含有する。 - 特許庁
  • The processing liquid is a processing liquid for a planographic printing plate utilizing a silver complex salt diffusion transfer process containing at least proteolytic enzyme and metal ion chelating agent, in which the proteolytic enzyme and the metal ion chelating agent are separated.
    タンパク質分解酵素と金属イオンキレート剤を少なくとも含有する銀錯塩拡散転写法を利用した平版印刷版の処理液において、前記タンパク質分解酵素と前記金属イオンキレート剤とが分離されていることを特徴とする処理液。 - 特許庁
  • This seasoned cod roe-flavored food seasoning rich in the flavor ingredients including essential amino acids and having high nutritive value is efficiently obtained by enzymolysis of the pickle after aging seasoned cod roe with a fish meat proteolytic enzyme produced by Bacillus subtilis and/or a proteolytic enzyme produced by Aspergillus oryzae.
    明太子熟成後の漬け汁をパチルス属(Bacillus subtilis)が生産する魚肉蛋白分解酵素及び絲状菌(Aspergillus oryzae)が生産する蛋白分解酵素で処理することにより、必須アミノ酸等旨味成分を多く含み栄養価の高い明太子風味の食品調味料を効率よく製造した。 - 特許庁
  • This method for producing fond de veau comprises singly extracting backed meat, collecting stewed extracted solution from the resultant product, obtaining a proteolytic liquid generating through making a proteolytic enzyme act on the residue of the meat and using a protein hydrolytic liquid obtained by making a proteolytic enzyme act on the extracted solution or the baked meat as it is without stewing, and a stewed extracted solution of fried vegetables.
    フォンドヴォーを、焼成肉類を単独抽出し、煮込み抽出液を分取し、残さに蛋白分解酵素を作用させて生ずる蛋白分解液を得、これと前記抽出液もしくは焼成した肉類を煮込むことなくそのままこれに蛋白分解酵素を作用させて得られる蛋白加水分解液、および炒めた野菜の煮込み抽出液を使用して製造する。 - 特許庁
1 2 3 次へ>

例文データの著作権について