「psidium guajava」を含む例文一覧(15)

  • The testosterone 5α-reductase inhibitor, the hair-growing agent, and the cosmetic for hair and scalp each contains an extract of the leaf portion of Psidium guajava L.
    テストステロン5α−リダクターゼ阻害剤、養毛剤及び頭部化粧料にグアバ(Psidium guajava L.)の葉部からの抽出物を含有せしめる。 - 特許庁
  • This lipase inhibitor comprises one or more kinds of crude medicines selected from leaf of Psidium guajava L., Psidium guajava L., leaf of Apocynum venetum L., leaf of Gymnema sylvestre and Gardenia jasminoides var. grandiflor or their extracts.
    グアバ葉、ホップ、ラフマ葉、ギムネマ葉、サンシシから選ばれる1種または2種以上の生薬もしくはそれらの抽出物を含有するリパーゼ阻害剤を提供する。 - 特許庁
  • Preferably, the plant of the genus Psidium, family Myrtaceae is one or more plants selected from Psidium guajava, Psidium guineense and Psidium cattleianum.
    好ましくは、フトモモ科プシディウム属植物がグアバ(Psidiumu guajava)、プシディウム・グイネエンセ(Psidiumu guineense)、及びプシディウム・カツトレイアヌム(Psidiumu cattleianum)からなる群から選ばれる少なくとも一種以上である抗皮膚障害剤。 - 特許庁
  • The cyclooxygenase inhibitor comprises a polyphenol extracted and refined from leaf of Psidium guajava L.
    グァバ葉より抽出、精製された、ポリフェノールを含有するシクロオキシゲナーゼ阻害剤を提供する。 - 特許庁
  • To provide a means for periodically ingesting essence of leaves of Psidium guajava L., in order to control the amount absorbed in the body of a foodstuff to cause diabetes.
    糖尿病の原因とされる食材の体内吸収量を抑制するため、定期的にグアバ葉エキスを摂取する手段を提供する。 - 特許庁
  • The fermented food product contains the extract of guava (Psidium guajava Linn) leaves, and lactic acid bacteria belonging to Lactobacillus species and/or Streptococcus species.
    グァバ葉エキスと、ラクトバチルス属及び/又はストレプトコッカス属に属する乳酸菌とを含有することを特徴とする発酵食品。 - 特許庁
  • The method for producing the anti-athlete's foot comprises adding the solvent to the leaves of Psidium guajava L., carrying out extraction by immersion for a prescribed time and diluting the obtained extract of leaves of Psidium guajava L. with water or using the extract as it is.
    また、本発明は、グアバの葉を溶媒に添加し、所定時間浸漬することによって抽出処理を行い、得られるグアバの葉の抽出物を水で希釈するか又はそのまま使用に供することを特徴とする抗水虫剤の製造方法を提供する。 - 特許庁
  • The deodorizing agent is characterized by containing an extract of one or more plants selected from the group consisting of plants belonging to the genus Rubus in the family Rosaceae, Eucalyptus globules and Psidium guajava in the family Myrtaceae, Myrica rubra in the family Myricaceae, Hamamelis virginiana in the family Hamamelidaceae, and Rhodiola sacra in the family Sedum as an active ingredient.
    バラ科キイチゴ属(Rubus)植物、フトモモ科植物のユーカリ(Eucalyptus globulus)及びグアバ(Psidium guajava)、ヤマモモ科植物のヤマモモ(Myrica rubra)、マンサク科植物のハマメリス(Hamamelis virginiana)並びにベンケイソウ科植物の紅景天(Rhodiola sacra)からなる群より選択される1種または2種以上の抽出物を有効成分とすることを特徴とする。 - 特許庁
  • The agent for suppressing deterioration of flavor or fragrance comprises one or more kinds of extracts of plants selected from the group consisting of Lagerstroemia speciosa L., Psidium guajava L., Quercus salicina, Agrimonia pilosa, a plant of the family Rosaceae, Cinnamomum cassia and Eugenia aromatica.
    バナバ、グァバ、ウラジロガシ、キンミズヒキ、バラ科植物、ケイヒ及びチョウジからなる群より選ばれる植物の抽出物1種又は2種以上を含有することを特徴とする香味又は香気劣化抑制剤である。 - 特許庁
  • In boiling rice, rice is boiled using water containing a substance which is extracted from leaves of Psidium guajava L. and inhibits metabolic activation to give boiled rice as a staple food.
    本発明は、米を炊飯するに際し、グアバ葉から抽出された代謝活性を阻害する物質が含まれる水を用いて炊飯し主食としての米飯を得る。 - 特許庁
  • Rice is washed or prewashed rice is used when rice is boiled, a fixed amount of the essence of leaves of Psidium guajava L. is contained in water in an amount necessary for rice boiling.
    米を炊飯する際に洗米するか、予め洗米したものを使用するが、炊飯に必要な水量にグアバ葉エキスの所要量が含まれるようにする。 - 特許庁
  • The aggrecan decomposition inhibitor comprises as an effective ingredient an extract of at least one plant selected from the group consisting of Psidium guajava, Pimenta officinalis, pu-erh tea, Syzygium aromaticum, Tamarindus indica, Allium cepa, Theobroma cacao, Geranium thunbergii and Rosa centifolia.
    グァバ、オールスパイス、プーアール、クローブ、タマリンド、タマネギ、カカオ、ゲンノショウコ及びローズからなる群より選ばれる少なくとも1種の植物の抽出物を有効成分として含有するアグリカン分解抑制剤。 - 特許庁
  • Further, the method is characterized by including soaking the distilled liquor with the ingredient(s), and, in addition, at least one ingredient selected from the group consisting of cinnamon, Cordyceps sinensis, lemon grass, Psidium guajava, carrot, lemon berm, Chinese jujube, matrimony vine fruits, longan and momordicae grosvenori.
    さらに前記オリーブ薬膳酒の製造において、桂皮、冬中夏草、レモングラス、グァバ、人参、レモンバーム、タイソウ、クコの実、竜眼肉及びラカンカからなる群から選ばれる少なくとも一種の材料を前記蒸留酒に浸漬することを特徴とするオリーブ薬膳酒の製造方法。 - 特許庁
  • The quality of a citrus flavor can be maintained over a long period by using a 3-hydroxy-α,4-dimethylstyrene formation suppressing agent containing one or more kinds of extracts of Eucommia ulmoides leaves, Isodon japonicus whole grass, Hibiscus sabdariffa calyx, Hypericum perforatum ground part, Litchi chinensis seed, Onagaraceae biennis seed, Psidium guajava leaf, Calendula officinalis flower and Rubus idaeus leaf.
    杜仲葉、エンメイソウ、ハイビスカス、セイヨウオトギリソウ、ライチ種子、月見草種子、グァバ葉、マリーゴールド、ラズベリー葉の抽出物を1種または2種以上含有することを特徴とする3−ヒドロキシ−α,4−ジメチルスチレン生成抑制剤を用いることにより、シトラスフレーバーの品質を長期間維持することができる。 - 特許庁
  • The inhibitor contains one effective ingredient of vegetable extract selected from the group consisting of Mallotus japonicus, Morus alba, Cetraria islandica, Psidium guajava, Marrubium vulgare, Paullinia cupana, Plantago asiatica, Anchusa officinalis, Akebia quinata, Lycium chinense, Prunella vulgaris, Origanum vulgare, Foeniculum vulgare, Nelumbo nucifera, Fortunella japonica, Camellia sinensis and Perilla frutescens.
    アカメガシワ(Mallotus japonicus)、クワ(Morus alba)、アイスランドゴケ(Cetraria islandica)、グァバ(Psidium guajava)、ホアハウンド(Marrubium vulgare)、ガラナ(Paullinia cupana)、オオバコ(Plantago asiatica)、アルカネット(Anchusa officinalis)、アケビ(Akebia quinata)、クコ(Lycium chinense)、カゴソウ(Prunella vulgaris)、オレガノ(Origanum vulgare)、フェンネル(Foeniculum vulgare)、ハス(Nelumbo nucifera)、キンカン(Fortunella japonica)、緑茶(Camellia sinensis)及びシソ(Perilla frutescens)からなる群より選択される1種の植物抽出物を有効成分とする。 - 特許庁

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