「rice beer」を含む例文一覧(17)

  • BEER TASTE DRINK USING UNPOLISHED RICE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    玄米を用いたビールテイスト飲料およびその製造方法 - 特許庁
  • METHOD FOR PRODUCING INDUSTRIAL WASTE SUCH AS RICE BRAN, SOYBEAN-CURD REFUSE, BEER LEES AND THE LIKE
    米糠や大豆オカラやビール粕等の産業廃棄物の製法 - 特許庁
  • BEER TASTE DRINK USING COLORED MALT AND UNPOLISHED RICE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME
    色麦芽および玄米を用いたビールテイスト飲料およびその製造方法 - 特許庁
  • The method for producing the beer taste drink using unpolished rice as one raw material charges the unpolished rice together with molt into a fermentation tank.
    玄米を原料の1つとして用いたビールテイスト飲料の製造方法において、玄米を麦芽とともに仕込釜に投入する。 - 特許庁
  • During the Pacific War, food shortages meant a shortage of barley and rice, the primary ingredients of beer from which breweries suffered.
    太平洋戦争中は食糧不足によりビールの原材料となる大麦や米の供給不足にビール製造会社は悩むことになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Even a heavy drinker, however, finds it difficult to keep on drinking alcohol only, whether it be beer, sake (Japanese rice wine), or whiskey.
    とはいえ、いくら酒豪であってもビールであれ日本酒であれウイスキーであれ、それだけを飲み続けるというのは難しいものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Although one may insist that the multiple parallel fermentation is carried out as the process includes the adding of the sake rice malt, it is in fact brew as in the case of beer.
    麹を入れた以上、並行複発酵はおこなっていると主張できるが、実質上はビールと同じ醸造酒である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Brown rice is used as a part of raw materials in manufacturing the beer taste beverages using the yeast extract.
    酵母エキスを用いたビールテイスト飲料の製造において、原料の一部として、玄米を使用する。 - 特許庁
  • This method for producing the beer taste drink using the unpolished rice as one raw material further uses colored malt as part of the raw materials.
    玄米を原料の一部として用いたビールテイスト飲料の製造において、さらに原料の一部として色麦芽を使用する。 - 特許庁
  • To provide a method for producing silage from sugarcane refuse, Sake (rice wine) lees, beer cakes at a low production cost, whereby the method is also useful for protection of environments.
    家畜飼料の製造コストを下げ、環境保護にも有益なサトウキビかす、酒粕、ビールかすによるサイレージの製造方法を提供する。 - 特許庁
  • To provide a method for producing a beer taste drink using unpolished rice as one raw material, by which the drink reducing the undesirable peculiar tastes and bad aftertaste originated from the unpolished rice can be obtained.
    玄米を原料の1つとして用いたビールテイスト飲料の製造において、玄米由来の好ましくない雑味や後味の悪さを低減させた飲料を得ることを目的とする。 - 特許庁
  • The organic waste matter preferably comprises at least one kind of waste matter selected from a beer cake, whisky lees, roots of wheat, residues in husking the wheat, sake (Japanese rice liquor) lees, soy sauce lees, bean curd lees, wheat bran, coffee grounds, used tea leaves, apple dregs, hop dregs, yeast, leftover rice, and residues of plum pits.
    有機性廃棄物は好ましくはビール粕、ウイスキー粕、麦根、製麦粕、酒粕、醤油粕、おから、ふすま、コーヒー粕、茶粕、リンゴ粕、ホップ粕、酵母、残飯、梅種残渣のいずれか一種以上である。 - 特許庁
  • To provide a method for producing a beer taste drink using unpolished rice as one raw material, by which the drink reducing the undesirable peculiar tastes and bad aftertaste originated from the unpolished rice can be obtained.
    玄米を原料の一部として用いたビールテイスト飲料の製造において、玄米由来の好ましくない雑味や後味の悪さを低減させた飲料を得ることを目的とする。 - 特許庁
  • Besides sushi, there are usually other food and drinks such as desserts like cakes, fruit, fried chicken, tenpura (Japanese deep-fried food), sashimi (fresh slices of raw fish), deep-fried food, soba (buckwheat) noodles, Chawan Mushi (steamed egg custard dish), beer, rice wine, Yum cha, etc. on the traveling conveyer belt.
    寿司以外には、ケーキなどのデザート、フルーツ、唐揚げ、天ぷら、刺身、フライ、そば、茶碗蒸し、ビール、酒、飲茶などが回っていることがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The placental extract powder-formulated food comprises 50-70 mass% of the placenta extract powder, 20-30 mass% of beer yeast, 5-10 mass% of hen's egg membrane powder and 5-10 mass% of true Indian rice powder.
    本発明のプラセンタエキス粉末配合食品は、プラセンタエキス粉末50〜70質量%、ビール酵母20〜30質量%、鶏卵における薄皮粉末5〜10質量%、真菰粉末5〜10質量%からなるものである。 - 特許庁
  • The turbid alcoholic beverages are obtained, by adding a fruity flesh puree to alcoholic beverages, such as plum liquor, fruit wine, sake, distilled spirit, whisky, brandy, liqueur, spirits, beer or mirin (Japanese sweet rice wine for cooking), and then homogenizing the resulting mixture under 150-300 kg/cm^2 pressure.
    梅酒、果実酒、清酒、焼酎、ウイスキー、ブランデー、リキュール、スピリッツ、ビール又はミリン等の酒類に、果肉ピューレを添加し、圧力150〜300kg/cm^2でホモゲナイズして、課題の混濁酒類を得る。 - 特許庁
  • This method for coloring the meat product is characterized by contacting meat with a yeast belonging to the genus Saccharomyces, especially one or more yeasts selected from beer yeast, bread yeast, Sake (rice wine) yeast, wine yeast and Shochu (white distilled liquor) yeast, preferably after the cell wall of the yeast is crushed.
    サッカロミセス(Saccharomyces)属酵母、特にサッカロミセス属セルビジエ(Cerevisiae)種に属するビール酵母、パン酵母、清酒酵母、ワイン酵母、焼酎酵母から選ばれる一種以上を、好ましくは細胞壁が破砕されて後に食肉と接触させる。 - 特許庁

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