「saltwater fish」を含む例文一覧(25)

  • saltwater fish
    塩水魚. - 研究社 新英和中辞典
  • a saltwater fish
    海水魚 - Eゲイト英和辞典
  • a saltwater fish called Spanish mackerel
    鰆という魚 - EDR日英対訳辞書
  • a saltwater fish with lean flesh
    脂の少ない魚 - 日本語WordNet
  • a saltwater fish called {Japanese scaled sardine}
    拶双魚という魚 - EDR日英対訳辞書
  • a saltwater fish, called drumfish
    石持ちという海水魚 - EDR日英対訳辞書
  • Chapter 1: Saltwater fish: 71 kinds
    第1章:海の魚:71種 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • flesh of a saltwater fish similar to sea bass
    スズキと同様の海水魚の肉 - 日本語WordNet
  • any market fish--edible saltwater fish or shellfish--except herring
    市場に出される海水魚や甲殻類、ニシンを除く - 日本語WordNet
  • the lean flesh of a saltwater fish of the family Serranidae
    ハタ科の淡水魚の脂肪の少ない肉 - 日本語WordNet
  • FISH FARMING FEED MIXTURE, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND SALTWATER FISH FEED
    養魚飼料用混合物及びその製造方法並びに海水魚飼料 - 特許庁
  • a fixed chair from which a saltwater angler can fight a hooked fish
    海水の釣り師が食いついた魚と格闘することができる固定いす - 日本語WordNet
  • the lean flesh of a saltwater fish caught along Atlantic coast of southern U.S.
    米国南部の大西洋岸でとれる脂肪の少ない塩水魚の肉 - 日本語WordNet
  • the lean flesh of a saltwater fish found in warm waters (especially in Hawaii)
    温かい海(特にハワイ)に見られる海水魚の脂肪分の少ない魚肉 - 日本語WordNet
  • minnows or other small fresh- or saltwater fish (especially herring)
    ミノウ、またはその他の小さい淡水魚あるいは海水魚(特ににしん) - 日本語WordNet
  • Prior to the acidic water soaking process S2, a saltwater soaking process S1 where the fish body R is soaked in saltwater can be provided.
    酸性水浸漬工程S2の前には、魚体Rを塩水につけ込む塩水浸漬工程S1を設けることができる。 - 特許庁
  • To make salt water-mixed sherbet-like ice of stable density suitably used in cooling and storing saltwater fish.
    海水魚の冷却保存に適した安定した濃度の塩水混合シャーベットアイスを製造する。 - 特許庁
  • SAUNA, STEAM SAUNA, HEATING STRUCTURE, BATHHOUSE, AND WATER TANK FOR RAISING BOTH FRESHWATER AND SALTWATER FISH
    サウナ、蒸気サウナ、暖房構造、浴場および淡水・鹹水魚介類同時生育水槽 - 特許庁
  • However, it appears that the term was generally limited to saltwater fish such as tai (a species of reddish-brown Pacific sea bream); moreover, it is recorded in "Morisada Manko"(Kinsei Fuzokushi), dating from the end of the Edo period, that such dishes prepared using freshwater fish were also referred to as 'sashimi' in the Kansai region.
    ただし、原則として鯛などの海の物に限られていたようで、淡水魚の場合は関西でも「刺身」といったことが幕末の喜多川守貞『守貞謾稿(近世風俗志)』に記されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The area comprising the Shunde and Nanhai districts of Foshan City in China's Guangdong Province is known for a dish called 'yu sang' (literally, raw fish), which consists of freshwater fish such as grass carp as well as saltwater fish topped with condiments such as spring onion, peanuts, garlic, hot pepper and sesame, dressed with soy sauce and vinegar.
    中国広東省仏山市の順徳区や南海区周辺では、薄切りにしたソウギョなどの淡水魚または海水魚に、ネギ、ラッカセイ、ニンニク、唐辛子、ゴマなどの薬味をのせ、醤油や酢などで和えて食べる「魚生」(ユーサーン)という料理がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The recent popularity of seafood and nouvelle chinois cuisine in Hong Kong has seen an increase in the number of restaurants in China offering this dish prepared using saltwater fish; most of such restaurants use sauces in the style of salad dressings instead of traditional seasonings.
    近年は香港の海鮮料理やヌーベルシノワの流行もあり、海水魚を使って出す店が中国でも増えており、また、伝統的な味付けにとらわれず、サラダドレッシング風のたれが使われる例も多くなった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Raw saltwater fish such as marlin or Spanish mackerel is cut into slices, pickled in vinegar and marinated in salt, ginger, calamansi, onion, cucumber and coconut milk, and the like.
    カジキマグロや鰆などの海水魚を生のまま切り身にして酢でしめ、塩、生姜、カラマンシー(シークヮーサー)、玉葱、キュウリ、ココナッツミルクなどでマリネする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Due to the influence of Japanese occupation, the practice of eating sashimi made from saltwater fish such as olive flounder and raw sea urchin has remained in part of the population of the Dalian City area of Liaoning Province, in the People's Republic of China.
    中華人民共和国遼寧省の大連市周辺でも、日本の統治時代の影響で、ヒラメなどの海水魚の刺身や生ウニを食べる習慣が一部の中国人にも残された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The feed for fish culture has an object of feeding on freshwater fish, saltwater fish and Crustacea, and contains trehalose at the ratio of 0.1-0.8 mass% based on the air-dry matter of the feed.
    トレハロースを含有することを特徴とする水産養殖用飼料;トレハロースを、飼料の風乾物に対し0.1〜1.8質量%の割合で含有することを特徴とする、前記水産養殖用飼料;淡水魚・海水魚・甲殻類を給与の対象とする、前記水産養殖用飼料;前記水産養殖用飼料を給餌することを特徴とする、淡水魚・海水魚・甲殻類の飼育方法。 - 特許庁
  • The method for producing fermented seasoning comprises adding a salt-tolerant yeast starter when mixing fish and fishery, saltwater, malt and yeast to suppress lactic acid fermentation, and fermenting the mixture to make it mature so as to have the analysis value of extract liquid of pH 5.0 or more, and also the total amount of organic acids of 1.0 g/dl or less.
    発酵調味料の製造方法は、魚介類、塩水、麹、酵素を混合時に耐塩性酵母スタ−タ−を添加することにより、乳酸発酵を制御し、発酵熟成せしめ、濾液の分析値がpH5.0以上且つ有機酸総量が1.0g/dl以下にしたものである。 - 特許庁

例文データの著作権について