「soft‐boiled」を含む例文一覧(33)

  • SOFT BOILED RICE
    軟 飯 - 特許庁
  • underdone eggs―soft-boiled eggs
    半熟玉子 - 斎藤和英大辞典
  • soft-boiled eggs
    半熟の卵 - 日本語WordNet
  • a soft‐boiled egg
    半熟卵 - Eゲイト英和辞典
  • a soft‐boiled [hard‐boiled] egg
    半熟[固ゆで]卵. - 研究社 新英和中辞典
  • I'd like my egg very, very soft boiled.
    ゆで卵は半熟でお願いね。 - Tatoeba例文
  • Today, I put a soft-boiled egg on some toast and ate it.
    今日、私は、トーストの上に半熟卵をのせて食べた。 - Weblio Email例文集
  • There are also soft boiled eggs called 'ondo tamago.'
    一部では温度卵(おんどたまご)とも呼ばれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Made with azuki beans, which have been cooked until soft, boiled with rice.
    柔らかく煮た小豆を米とともに炊き込んだもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Toji Udon indicates that noodles and soup broth are topped by a soft-boiled egg.
    麺及び出汁の上に半熟の卵で閉じたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Some shops provide the diners with all-you-can-eat soft-boiled eggs.
    また、ゆで卵を食べ放題とする店舗もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Tom likes soft-boiled eggs and Mary likes hard-boiled eggs.
    トムは半熟卵が好きで、メアリーは固ゆで卵が好きなんだ。 - Tatoeba例文
  • In contrast to the usual soft boiled egg, the characteristic of the onsen tamago is that the egg white is softer than the egg yoke.
    通常の半熟卵とは逆に、卵黄よりも卵白が柔らかい状態なのが特徴。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Like soft-boiled eggs, onsen eggs may be a source of food poisoning if the eggs are not fresh.
    半熟卵と同じく、卵が新鮮でなければ、食中毒を起こす可能性がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Yoshinoya added onsen eggs to its menu in 2003 under the name soft boiled egg.
    吉野家が2003年頃からメニューに「半熟玉子」という名前で温泉玉子を追加した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • When the rice is hot and the egg is warmed to the room temperature, the egg becomes soft-boiled.
    飯の温度が高く、卵も室温になっていれば、卵は半熟状態になる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To provide a method for producing soft boiled meat with juicy palate feeling.
    柔らかく、ジューシーな食感を有するボイル肉を得る方法を提供すること。 - 特許庁
  • Besides such orthodox Toji Udon, 'Konoha Udon,' Udon noodles topped with a soft-boiled egg, covered with mitsuba (an umbelliferous plant resembling stone parsley), slices of boiled fish paste and Shitake Mushrooms, and 'Ume Toji Udon,' Udon noodles topped with a soft-boiled egg and an Umeboshi (pickled plum) are also included in Toji-Udon.
    このような基本的なものだけでなく、卵でとじた上に三つ葉を上に載せ蒲鉾や椎茸を入れた「木の葉うどん」や、卵でとじた上に梅干を添えた「梅とじうどん」などもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Onsen tamago (onsen eggs) are a type of soft boiled egg, or chicken eggs with the yoke soft and the white only half done.
    温泉卵(おんせんたまご)は、半熟卵の一種で、卵黄部分は半熟、卵白部分は半凝固状態に茹でた鶏卵。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The pizza crust 10 thus obtained is such that the soft boiled rice grains 18 are homogeneously dispersed in a crust dough 16 while their shape remained intact.
    得られたピザクラスト10は、クラスト生地16中に柔らかい炊飯米の粒18がその形状を留めたまま均一に分散されている。 - 特許庁
  • To provide a soft boiled rice having a preferable texture as the soft boiled rice, such as the whole texture of not pasty touch and not watery feeling just after the production and after preservation, and further having excellent taste and appearance.
    加圧加熱処理等の過激な温度条件で製した軟飯であっても、製造直後並びに保存後の全体の食感が糊っぽくなく、水っぽくない等、軟飯として好ましい食感を有し、更に食味及び外観に優れた軟飯を提供する。 - 特許庁
  • The onsen eggs on sale at some restaurants (such as Yoshinoya) under the name soft boiled egg are products called 'Cupid's eggs' manufactured by Q.P.Corporation.
    半熟卵の名称で一部の外食産業(吉野家など)で出回っている温泉卵は、キユーピー株式会社が製造販売している「キューピットのたまご」という製品である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The finally made egg sauce is in a stable emulsion state, and it is possible to produce the food showing puffy feeling taste and appearance of a soft-boiled egg using the egg sauce.
    最終的に生成される卵ソースは、安定的なエマルジョン状態にあり、これを用いることで、半熟卵のふっくら感のある食味及び外観を呈する食品を製造できる。 - 特許庁
  • To provide an egg-like composition having peculiar soft-boiled egg-like palate feeling and appearance in a yolk part and freeze resistance properties in both yolk and albumen parts, and suitable for frozen food.
    卵黄部については特有の半熟様食感及び外観を有し、また、卵黄部、卵白部ともに冷凍耐性を有する、冷凍食品に適した卵様組成物を提供する。 - 特許庁
  • To provide a cooking utensil provided with a grooved tray having a cutter such as a stainless copper wire, for uniformly cutting a boiled egg and a soft-boiled egg in halves.
    ゆで卵や半熟ゆで卵を均等に半分にするために、ステンレス銅線などのカッターと溝付きの受け皿を設けた調理器具を提供する。 - 特許庁
  • This soft boiled rice having 1×10^3-5×10^3 N/m^2 hardness of the whole is obtained by formulating a saccharified product of a reducing starch having ≥750 average molecular weight.
    全体の堅さが1×10^3〜5×10^3N/m^2である軟飯において、平均分子量750以上の還元澱粉糖化物を配合している軟飯。 - 特許庁
  • To provide a method and an apparatus which are suitable for preparing a lot of soft-boiled eggs and capable of holding the eggs on warm condition for long time without changing an egg condition so as to be consumed at any time.
    大量の半熟卵を作るのに適しており、かついつでも消費できるように卵の状態を変化させることなく長時間にわたって温かい状態で卵を保持できる方法および装置を提供すること。 - 特許庁
  • To obtain a yolk-like composition which has such a texture and an appearance as those of coagulated yolk without using yolk, does not give a hard texture, even when sterilized to enable the distribution of the composition at ordinary temperature, and maintains a soft-boiled state texture.
    卵黄を用いることなく、凝固卵黄様の食感及び外観となり、常温流通可能とするための殺菌を行っても食感が固くならず半熟状の食感が維持された卵黄様組成物を提供する。 - 特許庁
  • To provide a steamer for a rice cooker capable of making boiled eggs or soft-boiled eggs simultaneously with rice cooking or insulation, using rice cooking heat, steam, insulating heat of an electric rice cooker or gas rice cooker.
    電気炊飯器、ガス炊飯器の炊飯熱、水蒸気、保温熱を利用して、炊飯や保温と同時にゆで卵、温泉卵がつくれる炊飯器用蒸し器を提供する。 - 特許庁
  • A heating means 4 is provided with input electric power setting means 5 for inputting at least two different electric powers, by which the selective use of the maximum electric energy to boil the soft boiled rice of good taste and the simultaneous use of the plural electric apparatus with the single receptacle are made possible.
    加熱手段4に少なくとも2つの異なる電力を入力させる入力電力設定手段5を設けることにより、好みに応じて最大電力量を使い分けてやわらかいご飯をおいしく炊き上げたり、1つのコンセントで複数の電気機器を同時に使用することを可能とする。 - 特許庁
  • This egg salad is characterized by using a soft boiled egg obtained under a heating condition so as to form ≥90 μm mean particle diameter of egg york based on volume and ≤45 % water layer-separation rate of a standard emulsion prepared by using the same, and mixing it with oil into water type emulsion.
    卵黄の平均粒子径が体積換算で90μm以上であって、これを用いて製した標準乳化物の水層分離率が45%以下となるような加熱条件で得られた半熟卵を原料とし、これを水中油型乳化物と和えてなることを特徴とする。 - 特許庁
  • When rice is cooked with a steamer for a rice cooker in which a lid 2 to protect eggs is attached to a container 1 that can accommodates at least one or more eggs, and a place 3 to gather waterdrops is provided, boiled eggs are obtained and after a lapse of 60 to 70 minutes in the insulating state, soft-boiled eggs can be obtained.
    少なくとも一個以上卵が入る容器(1)に、卵を保護する蓋(2)をつけ、水滴の溜まる場所(3)を設けた炊飯器用蒸し器で炊飯するとゆで卵ができ、保温状態で60分〜70分過ぎると温泉卵ができる。 - 特許庁
  • The method of preparing the soft-boiled eggs includes the steps of immersing one or more eggs in a heart transfer medium, raising the temperature of the heat transfer medium to a first temperature value and thereafter cooling the heat transfer medium at a rate such that the temperature of the heat transfer medium falls to a second temperature value for a predetermined time interval.
    半熟卵を製造するための方法は、一つ以上の卵を伝熱媒体内に入れるステップと、伝熱媒体の温度を第1の温度値まで上昇させるステップと、その後、伝熱媒体の温度を所定の時間間隔にわたって第2の温度値まで下降させる速度で伝熱媒体を冷却するステップと、を含む。 - 特許庁

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