「spiciness」を含む例文一覧(17)

  • a hot spiciness
    ぴりっとした辛さ - 日本語WordNet
  • of taste, spiciness or pungency
    ひりひりと辛いさま - EDR日英対訳辞書
  • How much spiciness can you handle?
    どのくらいの辛さなら大丈夫? - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文
  • This has moderate spiciness but arouses appetite.
    この程よい辛さが、食欲を掻き立てる。 - Tatoeba例文
  • This has moderate spiciness but is appetite-stimulating.
    この程よい辛さが、食欲を掻き立てる。 - Tatoeba例文
  • This has moderate spiciness but stimulates the appetite.
    この程よい辛さが、食欲を掻き立てる。 - Tatoeba例文
  • The six auxiliary ingredients provide flavors as well as reduce the spiciness of chili.
    各種の副材料で風味をつけるとともに、辛味をほどよく抑えている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Its red color looks attractive, and its spiciness is exploited as a condiment.
    紅色が美しく、辛味をいかした薬味として用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The skin paste of citrus fruits adjusts viscosity and reduces spiciness.
    柑橘類の皮ペーストは粘度調整と辛味の緩和を行うものである。 - 特許庁
  • We often use avocado to add a bit of sweetness to match the spiciness of wasabi.
    ワサビの辛さに合うように甘味を少し加えるため,アボカドをよく使います。 - 浜島書店 Catch a Wave
  • The soy sauce creates Japanese flavor, relieves spiciness of Guinea pepper and supplies salinity.
    醤油は和風の風味を醸し出し、唐辛子の辛味の緩和と塩分を供給するものである。 - 特許庁
  • To provide a salad, for instance, coleslaw salad, radish salad which has used raw vegetables of Brassicaceae, capable of suppressing increase with the lapse of time of spiciness of these salads and maintaining the taste thereof just after being produced.
    アブラナ科の野菜を生のまま用いた、例えば、コールスローサラダやダイコンサラダ等において、これらサラダの経時的な辛味の増加を抑え、製造直後の食味を維持することができるサラダを提供する。 - 特許庁
  • To provide revolutionary spice by using flavor and spiciness both of green cayenne pepper and Iwasansho (zanthoxylum beecheyanum) thick green leaves through spice having immature green cayenne pepper and mature thick green leaves of Iwasansho as the raw material.
    未成熟の青唐辛子と岩山椒の成熟した濃緑色の葉を原料とした香辛料によって、青唐辛子と岩山椒濃緑葉の双方の香りと辛味を生かした斬新な香辛料を実現する。 - 特許庁
  • To provide a method for easily producing in a short time and in high yield from spicy ingredient-containing or -producing vegetables lightly- pickled vegetables excellent in crispness, appearance, flavor with spiciness suppressed and preservability.
    辛味成分を含有或いは生成する野菜類から、歯切れや外見に優れ、辛味を抑えて香味が良く、保存性の良好な浅漬を短時間に歩留りよく簡易に製造する方法を提供する。 - 特許庁
  • To provide a method for producing sauce suitable for Japanese through stimulating appetite by giving Japanese taste and flavor to liquid Guinea pepper sauce and reducing spiciness.
    液体唐辛子ソースに和風の味と香りを付与することにより食欲をそそり、かつ辛味を緩和することにより、日本人向けのソースの製造方法を提供する。 - 特許庁
  • Its taste comes from cumin and coriander, with chili, pepper, garlic and ginger adding to its spiciness, and the color is produced by turmeric, saffron and paprika, while clove, cinnamon cardamom, nutmeg, allspice, caraway and fennel give aroma to the dish.
    味はおもにクミン、コリアンダー、辛味はおもに唐辛子、コショウ、ニンニク、ショウガ、色はおもにターメリック、サフラン、パプリカ、香りはおもにクローブ、シナモン、カルダモン、ナツメグ、オールスパイス、キャラウェイ、フェンネルなどによるものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To enable a consumer to eat fishery processed food including laver food boiled down in soy and red chili pepper oil, with spiciness and flavor of each preference by holding both materials in a container so as not to be mixed, and conserving quality of the laver food boiled down in soy with the oil and fat coating of the red chili pepper oil over a long period of time.
    この発明は、海苔佃煮とラー油からなる水産加工食品を、両素材が混ざり合わないように容器に収容し、ラー油の油脂皮膜で海苔佃煮の品質を長期保存し、かつ消費者がそれぞれの好みの辛さ及び風味で食することが出来ることを課題としている。 - 特許庁

例文データの著作権について