「steeping」を含む例文一覧(40)

  • STEEPING APPARATUS
    浸漬装置 - 特許庁
  • a dark-colored beverage produced by steeping the dried leaves of a certain plant in boiling water, served hot
    茶という飲み物 - EDR日英対訳辞書
  • to skin or peel a vegetable after steeping it in boiling water
    トマトなどを湯剥きする - EDR日英対訳辞書
  • Blending can be performed during steeping or after steeping.
    ブレンディングは浸漬中または浸漬後に行うことができる。 - 特許庁
  • a vessel (usually a pot or vat) used for steeping
    浸漬のために使用される容器(通常ポットまたは大樽) - 日本語WordNet
  • drink made by steeping and boiling and fermenting rather than distilling
    蒸留ではなく、浸し、煮て、発酵させた飲み物 - 日本語WordNet
  • a beverage made by steeping tea leaves in water
    茶の葉を水に浸すことによって作られる飲料 - 日本語WordNet
  • softening due to soaking or steeping
    浸したり濡らしたりしたために柔らかくなること - 日本語WordNet
  • a solution obtained by steeping or soaking a substance (usually in water)
    物質を浸すことで得られる溶液(通常水の中で) - 日本語WordNet
  • Most umeshu has a steeping period of about a year.
    漬け込み期間が1年程度のものが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • soften, usually by steeping in liquid, and cause to disintegrate as a result
    通常液体に浸し、分解させ、その結果柔らかくする - 日本語WordNet
  • The upper limit of the steeping time is about 40 minutes, preferably about 30 minutes.
    浸漬時間の上限は、約40分、好ましくは約30分である。 - 特許庁
  • To provide a malt steeping method for producing beer which is characterized in that Calcofluor modification values indicating KI values with the proteolysis of malt after malt steeping as indices are set within prescribed ranges, respectively, while maintaining a water content (malt steeping degree) of the malt after malt steeping within a prescribed range.
    浸麦後の麦芽の水分含量(浸麦度)を所定範囲に維持しながら、浸麦後の麦芽の蛋白質分解を指標するKI値と細胞壁分解を指標するCalcofluor modification値をそれぞれ所定範囲にすることを特徴とするビール製造における新規浸麦方法の提供。 - 特許庁
  • Soup stock is also extracted by slowly steeping the dried ingredients, such as dried mushrooms, in water.
    また、干し椎茸などの乾物を水に浸して徐々に成分を抽出する方法も用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • The apparatus comprises a conveying means (38), steeping tanks (27) and a water recirculation means (30).
    加工装置は、搬送装置(38)と、浸水タンク(27)と、水再循環装置(30)とからなる。 - 特許庁
  • In a modified method, the catalyst may be allowed to flow in the chamber before the species are introduced into the steeping step.
    変形例では、反応種を浸漬手順に導入する前に触媒をチャンバに流してもよい。 - 特許庁
  • The steeping bag 1 for tea in particular and the label 5 for use with the bag are also provided.
    本発明は、特に茶の浸出バッグ1と、浸出バッグ用のラベル5にも関する。 - 特許庁
  • METHOD AND APPARATUS FOR CONTROLLING STEPPING MOTOR, AND STEEPING MOTOR SYSTEM
    ステッピングモータの制御方法および制御装置並びにステッピングモータシステム - 特許庁
  • the process of extracting certain active properties (as a drug from a plant) by steeping or soaking (usually in water)
    (通常水に)浸すか濡らすことによって、ある能動的性質(植物から薬というようなもの)を抽出するプロセス - 日本語WordNet
  • Because the climate is comparatively warm, care needs to be taken with the steeping period of Japanese sake which becomes shorter day by day.
    冬に比べて気候が暖かくなっているので、日本酒浸漬(しんせき)の時間も日を追って短くすることが留意された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • If the above goods are mixed with alcohol, where the alcohol content is less than twenty percent by volume, fermentation may occur and alcohol may be produced during the steeping process.
    アルコール度数が20度以下の場合、上記の物品を混和した場合は、漬け込む過程で醗酵が生じ、アルコールが生成される可能性がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • In short, the above is an exemption that was established on condition that alcohol will never be produced during the steeping process.
    つまり上記は、漬け込む過程で絶対にアルコールが生成しないという条件に基づいて設けられた規定である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • METHOD FOR STEEPING CORN, AND STEEP LIQUOR OBTAINED THEREBY AND SPARINGLY CONTAINING REDUCING SUGAR
    トウモロコシの浸漬方法及びこの方法から得られる、還元糖を少量でしか含まないスティープリカー - 特許庁
  • The steeping temperature is preferably lower than a room temperature, more preferably about 15°C or below.
    浸漬する温度は、室温より低いことが望ましく、好ましくは約15℃以下そしてさらに好ましくは約15℃以下である。 - 特許庁
  • STEEPING BAG FOR TEA IN PARTICULAR, LABEL FOR THE BAG, AND METHOD OF ATTACHING THE LABEL TO THE BAG
    特に茶の浸出バッグ、浸出バッグ用のラベル、及びラベルを浸出バッグの糸に取り付ける方法 - 特許庁
  • When a food is steeped in a solution containing the saccharide component and the antioxidant, the steeping time is about three minutes or longer, preferably about five minutes or longer.
    本発明で、食品を浸漬した場合、浸漬時間は、約3分以上、好ましくは約5分以上である。 - 特許庁
  • "Umeshu" is a liqueur which is popular in Japan and made by steeping green ume (Japanese apricots), which are generally picked around June, in alcohol (normally in white liquor or shochu - distilled spirits).
    梅酒(うめしゅ)とは、一般的に6月頃に収穫される青ウメをアルコール(ホワイトリカー、焼酎が一般的)で漬け込んだ酒で、日本を代表するリキュールである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Hence, steeping ume in commonly-used mirin and so on that has ten to fourteen percent alcohol by volume not only introduces the possibility of rot, but it is also illegal (Order for Enforcement of the Liquor Tax Law Article 50 Clause 10.1).
    従って10~14度の一般的なみりんなどで漬け込む場合は、腐敗の可能性だけでなく法律違反となる(酒税法施行令第50条第10項の1)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • A silicate hafnium formation can be performed at a high speed and/or at a low temperature by allowing the catalyst to concurrently flow through the separate inlets or performing catalyst steeping.
    触媒を別々の入口を通して並流させるか、あるいは触媒浸漬を行うことによって、ケイ酸ハフニウム形成を高速及び/又は低温で進めることができる。 - 特許庁
  • To provide a PM-type steeping motor improvable in output torque by enlarging a motor size while suppressing the generation of heat at high-speed revolution.
    高速回転時の発熱を抑えつつ、モータサイズを拡大して出力トルクの向上を図ることができるPM形ステッピングモータを提供する。 - 特許庁
  • The excess water from such steps as the step for steeping and the step for steam-heating is collected as treating water and a part of the water is reused together with fresh water for treating fresh rice grain.
    浸漬工程、蒸気加熱工程等での過剰な水は処理水として集められ、その一部は新鮮な水と共に、新たな米粒の加工処理に再利用される。 - 特許庁
  • This negative ion generating leather is given by applying an extracted sericin solution to the leather at ordinary temperature, wherein the sericin solution is obtained by steeping cocoon filaments in strong electrolytic water which is formed by conducting electrolysis of water while dissolving a crystalline clay mineral in the water.
    結晶性粘度鉱物を溶解させながら電気分解することで生成した強電解水に繭糸を浸漬することによって得られたセリシン抽出液を常温で皮革に付着させる。 - 特許庁
  • A process for decreasing the reducing sugars content of light steepwater includes incubation of light steepwater from a corn steeping process having SO_2 content at between about 20 ppm and about 220 ppm for at least about 5 hours.
    軽浸漬水中の還元糖含有率を低減する方法であって、コーン浸漬工程から抜き出した、約20ppm〜約220ppmのSO_2含有率を有する軽浸漬水を少なくとも約5時間インキュベートすることを含む、上記方法。 - 特許庁
  • To provide a cooking utensil for making soup stock capable of easily making thick soup stock suitable for use as a soup stock for needle soup just by steeping soup stock materials in hot water and leaving them.
    麺つゆの素出汁として使用するのに適した濃い出汁を、出汁素材を熱湯に浸して放置するだけで簡単にとることができる出汁とり用調理器具を提供する。 - 特許庁
  • Accordingly, when the body is washed on the washing place 2, the soap bubbles and water dropped on the floor 4a of the washing place 2 do not flow into the steeping stage section 4b higher than the floor 4a of the washing place 2.
    こうして、洗い場2で体を洗った際に、洗い場2の床4aに落ちた石鹸の泡や水は、洗い場2の床4aよりも高くなった足踏み段部4bに流れ込むことはない。 - 特許庁
  • To provide a method for easily manufacturing a fluorine-containing resin independent thin film which is homogeneous in engineering, un-scratched and un-stretched on a surface and excellent in cleanness as well as transparency, without passing through the process such as a water-steeping separation at separating a film from a substrate.
    工学的に均質で、表面に傷や伸びなく、清浄且つ透明性に優れた含フッ素樹脂独立薄膜を、基体からの膜の剥離に際して水浸漬剥離工程等を経ることなく簡易に製造する方法を提供する。 - 特許庁
  • The method is for attaching a label 5 to a free end 3e of a thread 3 having the other end which has been or can be attached to a tea steeping bag 1 in particular.
    本発明は、他端が特に茶の浸出バッグ1に取り付けられているか取付可能である糸3の自由端3eに、ラベル5を取り付ける方法に関する。 - 特許庁
  • To provide a method for simply and inexpensively manufacturing a frozen or refrigerated half-boiled noodle in which the steeping efficacy of moisture is fixed and which has moisture regain-stated unaltered qualities.
    水分の浸潤効果が一定で水分率一定の安定した品質の半茹での冷凍又は冷蔵麺を簡易に且つ安価に製造する方法を提供する。 - 特許庁
  • To provide a method for producing a deinked pulp from mixed office waste paper containing unbleached kraft pulp and including an alkali steeping step and capable of giving a pulp having high whiteness and containing little foreign materials without using the classification, digestion and multi-stage bleaching of waste paper.
    アルカリ浸漬工程を含む、未晒クラフトパルプを含有したミックスオフィス古紙からの脱インキパルプ製造方法において、古紙の選別や蒸解、多段漂白を行うことなく、きょう雑物が少なく、白色度の高いパルプが得られる脱インキパルプの製造法を提供する。 - 特許庁
  • To prevent surface design property of the floor material from being deteriorated by steeping of absorbed water even when a plywood overlaid with a veneer of an artificial forest material having high water absorbing power by replacing a conventional lauan material as a plywood base material in a composite base material of the floor material.
    フロア材の複合基材における合板基材として、従来のラワン材に替えて、吸水力の高い人工林材の単板を積層した合板を用いても、吸水した水の染み出しによるフロア材の表面意匠性の低下が生じないようにする。 - 特許庁

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