MEDIUM FOR CULTIVATING TRUFFLE, TRUFFLE MYCELIUM, AND TRUFFLE FRUITING BODY トリュフ栽培用の培地、トリュフ菌糸体、及びトリュフ子実体 - 特許庁
a plant called truffle 松露という植物 - EDR日英対訳辞書
a type of fungus called a truffle トリュフという植物 - EDR日英対訳辞書
the pig nuzzled the truffle ブタはトリュフに鼻をこすりつけた - 日本語WordNet
The name originated from the shape looking like truffle.
名前の由来は形が松露に似ていることから。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
COMPOSITION OF WHITE TRUFFLE AROMATIC COMPONENT AND METHOD FOR PRODUCTION 白トリュフ香気成分の組成物ならびに製造方法 - 特許庁
COMPOSITION OF BLACK TRUFFLE FRAGRANCE COMPONENT AND METHOD OF PRODUCING THE SAME 黒トリュフ香気成分の組成物ならびに製造方法 - 特許庁
By injecting truffle seeds for cultivation into such a medium, the truffle mycelium and fruiting body could be provided. この培地にトリュフ種菌を注入して培養させたトリュフ菌糸体及びトリュフ子実体を提供することができる。 - 特許庁
any of various fungi of the family Rhizopogonaceae having subterranean fruiting bodies similar to the truffle 地中に子実体をもつトリュフに似た様々なショウロ科の菌類 - 日本語WordNet
PRODUCTION TECHNIQUE OF FRUITING BODY BY INOCULATION OF TRUFFLE CULTURED MYCELIUM ショウロ培養菌糸体接種による子実体生産技術 - 特許庁
To provide a medium for cultivating truffles with a high radical oxygen scavanging capacity, and a truffle mycelium and fruiting body clutivated by using the medium. 本発明は、活性酸素消去能力の高いトリュフを栽培するための培地及びこの培地を用いて培養されたトリュフ菌糸体及びトリュフ子実体を提供することを目的とする。 - 特許庁
To obtain a white truffle aromatic component having a high value as a perfume of a food, a beverage, tobacco, daily necessaries, a cosmetic, etc. 食品や飲料品やたばこや日用品や化粧品などの香料として価値の高い白トリュフ香気成分組成物およびその製造方法の提供。 - 特許庁
There are also provided the IgA secretion promoter, immune balance-ameliorating agent and hyperlipemia-ameliorating agent containing the carpophore of the truffle and/or the treated product thereof. また、トリュフの子実体、菌糸体または/およびそれらの処理物を含有するIgA分泌促進剤、免疫バランス改善剤、および、抗高脂血症剤を提供する。 - 特許庁
There are provided the IgA secretion-promoting method, immune balance-ameliorating method, and hyperlipemia-ameliorating method by the carpophore of truffle and/or a treated product thereof. トリュフの子実体、菌糸体または/およびそれらの処理物によるIgA分泌促進方法、免疫バランス改善方法、および、高脂血症改善方法を提供する。 - 特許庁
例文データの著作権について
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License