「wheat starch」を含む例文一覧(167)

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  • wheat starch paste
    正麸を原料とした糊 - EDR日英対訳辞書
  • The wheat starch raw material is the one of barley, wheat or the like, and the non-wheat starch raw material which is a starch raw material except the wheat starch raw material is liquid sugar, corn starch or the like.
    麦澱粉原料は、大麦、小麦等であり、麦澱粉原料以外に用いる澱粉原料である非麦澱粉原料は、液糖、コーンスターチ等である。 - 特許庁
  • This baked confectionary is provided by using lower allergenic wheat flour blended with α starch (pregelatinized starch) and non α starch.
    低アレルゲン化小麦粉にα化澱粉および非α化澱粉を配合して用いた焼き菓子。 - 特許庁
  • things refined from wheat flour starch
    小麦粉中の澱粉質を精製したもの - EDR日英対訳辞書
  • The soup is thickened with Katakuriko flour (potato starch) or wheat-flour.
    そして片栗粉ないしは小麦粉でとろみをつける。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • METHOD FOR ELIMINATING ALLERGEN CONTAINED IN WHEAT STARCH
    小麦澱粉に含まれるアレルゲン物質の除去方法 - 特許庁
  • Starch may be used together with the wheat flour as the raw material.
    原料粉として澱粉を小麦粉と併用してもよい。 - 特許庁
  • The raw material of the substituted starch is not particularly limited, and comprises, for example, the one obtained by esterifying or etherifying potato starch, tapioca starch, wheat starch, corn starch, waxy corn starch, sago starch, rice starch, sweet potato starch or the like.
    置換澱粉の原料は特に限定されず、例えば馬鈴薯澱粉、タピオカ澱粉、小麦澱粉、コーンスターチ、ワキシコーンスターチ、サゴ澱粉、米澱粉、甘藷澱粉等をエステル化あるいはエーテル化したものを用いることができる。 - 特許庁
  • The wheat flour composition comprises ≥80 mass% of wheat flour, and remainder comprising protein fractions derived from the wheat flour and starch fractions derived from the wheat flour.
    小麦粉80質量%以上及び残余が該小麦粉由来の蛋白質画分及び該小麦粉由来の澱粉画分からなる小麦粉組成物である。 - 特許庁
  • Preferably, the terrestrial starch is waxy cornstarch, high amylose corn starch or wheat starch and is crosslinked starch.
    好ましくは、地上澱粉がワキシーコーンスターチ又はハイアミロースコーンスターチ又は小麦澱粉で且つ架橋澱粉である。 - 特許庁
  • Preferably, starch, specifically pregelatinized starch, is added in addition to the wet-heat-treated wheat flour and the oil and fat.
    好ましくは、湿熱処理小麦粉および油脂に加えて、さらに澱粉、特にα化澱粉を配合する。 - 特許庁
  • The granular starch used is potato starch, sweet potato starch, banana starch, kanna starch, kidney bean starch, adzuki bean starch, tapioca starch, corn starch or wheat starch and has <35 μm weight average particle size.
    用いる顆粒状デンプンは、ジャガイモデンプン、サツマイモデンプン、バナナデンプン、カンナ(kanna)デンプン、インゲン豆デンプン、小豆デンプン、タピオカデンプン、トウモロコシデンプン、または小麦デンプンであり、35μm未満の重量平均粒度を有する。 - 特許庁
  • Sugar was generated through decomposition of starch from wheat.
    糖は同じく小麦由来のデンプンが分解されたものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • It is an unbaked confectionery with bean paste filling wrapped in wheat starch in place of flour dough.
    小麦粉の皮の代わりに生麩で餡を包んだ生菓子。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • NUCLEIC ACID MOLECULE ENCODING WHEAT-DERIVED ENZYME INVOLVED IN STARCH SYNTHESIS
    デンプン合成に関与するコムギ由来酵素をコードする核酸分子 - 特許庁
  • MODIFIED STARCH, AND WHEAT FLOUR-PROCESSED PRODUCT MADE FROM THE SAME
    改質澱粉およびそれを原料とする小麦粉加工製品 - 特許庁
  • The paste is obtained by fluidizing wheat flour starch by dissolving it in water.
    糊は小麦粉でんぷんを水に溶かして流動化させたものである。 - 特許庁
  • METHOD FOR PRODUCING BREAD FOR RENAL DISEASE PATIENT BY USING LIPOPHILIC WHEAT STARCH
    親油性小麦デンプンを用いた腎臓病患者用パンの製造方法 - 特許庁
  • The quickly boilable noodle is obtained by adding an auxiliary raw material composed of a tapioca starch, a wheat starch, a pregelatinized starch and a wheat protein to raw material wheat flour of noodles and making noodles by a routine procedure.
    この発明は、麺の原料小麦粉に対し、タピオカ澱粉と、小麦澱粉と、α化澱粉と、小麦蛋白の副原料を添加し、常法により製麺した早茹で麺によりその目的を達成した。 - 特許庁
  • The wheat flour substitute for bakery foods, which is obtained by blending starch with swelling suppression and starch without swelling suppression, and bakery foods prepared by using a starch obtained by substituting 10-100% of the raw wheat flour with the wheat flour substitute.
    膨潤抑制澱粉及び膨潤非抑制澱粉を配合してなるベーカリー食品用小麦粉代替物;原料小麦粉の10〜100%を、上記小麦粉代替物で置換した穀粉を用いて製造された、ベーカリー食品。 - 特許庁
  • This noodle flour can includes at least one selected from the group consisting of wheat flour, wheat starch, potato starch, corn starch, modified starch, rice flour, barley flour, and buckwheat flour, as other cereal flours.
    この麺類用穀粉は、その他の穀粉として、麺類用小麦粉、小麦澱粉、馬鈴薯澱粉、コーンスターチ、加工澱粉、米粉、大麦粉及びそば粉からなる群から選択される少なくとも1種類の穀粉を含有することができる。 - 特許庁
  • The cold noodles are obtained by the use of stock powder comprising 20-60 mass% of sago starch or modified sago starch, 40-80 wt.% of wheat flour, and 0-40 mass% of buckwheat flour or a kind of starch except sago starch or modified sago starch.
    サゴ澱粉又は加工サゴ澱粉20〜60質量%、小麦粉40〜80質量%、そば粉又はサゴ澱粉、加工サゴ澱粉以外の澱粉0〜40質量%からなる原料粉を使用して得られる冷麺。 - 特許庁
  • The roasted wheat flour composition for fry food is obtained by mixing wheat flour with starch so that the ratio of the wheat flour to the starch is from (80:20) to (20:80), and roasting the mixture.
    小麦粉と澱粉を、小麦粉と澱粉の比率がそれぞれ80:20〜20:80となるように混合し、該混合物を焙煎することを特徴とするフライ食品用小麦粉組成物である。 - 特許庁
  • The composition for a flour dough coat for Harumaki has a structure of raw material containing wheat flour, substituted starch and other starch, wherein the ratio of the substituted flour is 1-70 mass% based on the total amount of the wheat flour and other starch.
    春巻きの皮用組成物における原料の構成として、小麦粉と置換澱粉とその他の澱粉とを含み、置換澱粉の割合が小麦粉とその他の澱粉との合計量に対して1〜70質量%とする。 - 特許庁
  • This additive for bread or confectioneries includes (a) pregelatinized rice flour and (b) a pregelatinized starch of at least one of starch selected from the group consisting of corn starch, tapioca starch, wheat starch, and potato starch in a ratio of ((a) the pregelatinized rice flour)/((b) the pregelatinized starch)=(2/1) to (20/1) (weight ratio).
    (a)アルファ化米粉及び(b)コーンスターチ、タヒ゜オカ澱粉、小麦粉澱粉及び馬鈴薯澱粉からなる群から選択される少なくとも一種の澱粉のアルファ化澱粉を(a)アルファ化米粉/(b)アルファ化澱粉=2/1〜20/1(重量比)にて含有するパン又は菓子用添加剤とする。 - 特許庁
  • DURUM WHEAT FLOUR HAVING LOW STARCH DAMAGE AMOUNT, AND WHEAT FLOUR COMPOSITION FOR YEAST FERMENTED FOOD CONTAINING THE SAME
    低澱粉損傷量であるデュラム小麦粉およびこれを含有するイースト発酵食品用小麦粉組成物 - 特許庁
  • The Japanese wheat noodle is produced by using wheat flour and starch such as tapioca as main raw material, wherein sweet wort is added to the main raw material.
    小麦粉とタピオカ等の澱粉とを主原料とするうどんにおいて、前記主原料に麦汁が添加された原料からなるうどん。 - 特許庁
  • WHEAT FLOUR FOOD PRESERVABLE AND DISTRIBUTABLE AT LOW TEMPERATURE OF 15 CENTIGRADE OR BELOW AND PRODUCED BY USING WHEAT FLOUR CONTAINING GLUTINOUS STARCH HAVING EXCELLENT VISCOSITY STABILITY
    もち性であり、かつ粘度安定性に優れたデンプンを含有する小麦粉を用いた15℃以下の低温下で保存・流通できる小麦粉食品 - 特許庁
  • METHOD FOR DETECTING WHEAT STARCH SYNTHASE II(wSSII) GENE-MUTATED WHEAT, METHOD FOR CLASSIFYING THE SAME, AND wSSII GENE MUTANT
    WheatStarchSynthaseII(wSSII)遺伝子変異コムギの検出方法、wSSII遺伝子変異コムギの分類方法およびwSSII遺伝子変異体 - 特許庁
  • wheat with soft starch kernels used in pastry and breakfast cereals
    ペストリーと朝食用セリアルに使われる柔らかい澱粉を多く含む穀粒を持つ小麦 - 日本語WordNet
  • Rice, wheat, foxtail millet, corn, kaoliang, millet, barnyard millet, starch, and their malts.
    米・麦・あわ・とうもろこし・こうりゃん・きび・ひえ・でんぷんまたはこれらのこうじ - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • This kuzumochi are made of starch refined from wheat flour and fermented by lactic acid bacteria, and have a unique flavor.
    これは小麦粉から精製したデンプンを乳酸菌で発酵させたものであり、独特の風味がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • To provide a method for producing 100%-rice pasta comprising using no starch such as wheat flour at all.
    小麦粉などの他のデンプン質を一切使用せずに米100%パスタを製造する。 - 特許庁
  • DRY WHEAT FLOUR FOR ROUX AND/OR DRY CORN STARCH, AND ITS METHOD OF PREPARATION
    ルウ用乾燥小麦粉及び/又は乾燥コーンスターチ及びその製造方法 - 特許庁
  • In the process, the weight ratio of the wheat flour to the starch is substantially equal to 50%.
    この際小麦粉と澱粉の重量割合が実質的に50%に等しい上記繋ぎ基剤組成物。 - 特許庁
  • The beer taste beverage is obtained by using a starch raw material containing a wheat starch raw material, saccharifying the raw material by adding an exoenzyme, and fermenting the saccharified product.
    麦澱粉原料を含む澱粉原料を用い、外来酵素を添加して糖化した後、発酵させてビールテイスト飲料を得る。 - 特許庁
  • Cherry wood chips, residues from glycosylated rice bran starch or residues from glycosylated wheat bran starch may be used as the material with a high content of lignin.
    該リグニン高含有素材としては、さくら木質部チップや、米糠デンプン糖化残渣或いは小麦フスマデンプン糖化残渣を用いることができる。 - 特許庁
  • The instant noodles are obtained by mixing wheat flour, tapioka starch derived from sweet cassava, and/or modified tapioka starch derived from the sweet cassava.
    小麦粉と、スイートキャッサバ由来のタピオカ澱粉及び/又は当該スイートキャッサバ由来の化工タピオカ澱粉を配合する。 - 特許庁
  • In a method for producing the baked confectionary using lower allergenic wheat flour, α starch and non α starch are specifically blended.
    低アレルゲン化小麦粉を用いた焼き菓子の製造方法において、α化澱粉および非α化澱粉を配合することを特徴とする方法。 - 特許庁
  • The exoenzyme used for the succharification by being added to the non-wheat starch raw material except the liquid sugar or the wheat starch raw material is a protease, β-glucanase or the like.
    液糖以外の非麦澱粉原料あるいは麦澱粉原料に添加して糖化させるために用いる外来酵素は、プロテアーゼ、β−グルカナーゼ等である。 - 特許庁
  • The beer taste beverage is obtained by saccharifying the barley as the wheat starch raw material by adding the exoenzyme, adding the liquid sugar as the non-wheat starch raw material to the saccharified product to provide a fermentation raw material, and fermenting the fermentation raw material.
    麦澱粉原料としての大麦に外来酵素を添加して糖化を行った後、非麦澱粉原料としての液糖を添加することで発酵原料を得、この発酵原料を発酵させてビールテイスト飲料を得る。 - 特許庁
  • The cereal flour composition for the baked food is obtained by mixing a starch, rice flour, and wheat flour, setting a respective ratio of 30-80 pts.mass the starch, 10-60 pts.mass of the rice flour, and 10-60 pts.mass of the wheat flour, and roasting the mixture.
    澱粉、米粉と小麦粉を、それぞれの比率が澱粉30〜80質量部、米粉10〜60質量部、小麦粉10〜60質量部となるように混合し、該混合物を焙煎することを特徴とする焼き物用穀粉組成物である。 - 特許庁
  • This method for producing the bread is provided by dry-heating the wheat starch (at 120°C for 5 hr), bonding the lipophilized wheat starch with oils and fats and using it for the production of the bread.
    小麦デンプンを乾熱処理(120℃、5時間)し、親油化した小麦デンプンに油脂を結合し、これをパン製造に用いる解決手段をとった。 - 特許庁
  • (1) This non-glutinous wheat flour for breads having ≥15% and ≤24% amylose content in wheat starch and ≥63% absorbed water of the wheat flour for bread production.
    (1)小麦粉デンプン中のアミロース含量が15%以上24%以下であり、小麦粉の製パン吸水が63%以上であるウルチ性パン用小麦粉。 - 特許庁
  • (2) The non-glutinous wheat flour for breads having ≥17% and ≤23% amylose content in the wheat starch and ≥65% absorbed water of the wheat flour for bread production.
    (2)小麦粉デンプン中のアミロース含量が17%以上23%以下であり、小麦粉の製パン吸水が65%以上であるウルチ性パン用小麦粉。 - 特許庁
  • This bread is produced by using at least wheat flour, pregelatinized wheat flour and/or pregelatinized wheat flour starch and a maltose as raw materials for producing the bread.
    パン類を製造する際の原料として、少なくとも小麦粉、α化小麦粉または/およびα化小麦澱粉、およびマルト−ス類を用いたことを特徴とするパン類。 - 特許庁
  • This bread uses at least (a) wheat flour, (b) an α-formed wheat flour and/or α-formed wheat starch and (c) an α-amilase as raw materials for producing the bread.
    パン類を製造する際の原料として、少なくとも(イ)小麦粉、(ロ)α化小麦粉または/およびα化小麦澱粉、および(ハ)α−アミラーゼを用いたことを特徴とするパン類。 - 特許庁
  • To provide a raw material which is used for wheat flour products, can improve workability on the preparation of the wheat flour products, can control the starch smell and the like of the obtained wheat flour products, and can improve the qualities of the products.
    本発明は、小麦粉製品を調製する際の作業性を改善し、また得られる小麦粉製品の澱粉臭等を抑制し、かつ製品の品質を向上させることのできる小麦粉製品用素材を提供することを目的とする。 - 特許庁
  • The wet-heat-treated wheat flour is obtained by pregelatinizing the starch falling in the wheat flour by wet-heat treatment of adding water or water vapor to the wheat flour and heating the mixture, and preferably has a pregelatinization degree of ≥12.5%.
    湿熱処理小麦粉は、小麦粉に水や水蒸気を加え加熱処理する湿熱処理によって、小麦粉に含まれる澱粉をα化させたものであり、α化度が12.5%以上のものが好ましい。 - 特許庁
  • Alternatively, the method comprises polishing wheat after a resistant starch producing process of cooking, cooling (or freezing) and performing wet heat treatment in a sealing condition after the fermentation treatment process, or polishing wheat after the fermentation treatment process and subjecting the polished wheat grains to resistant starch producing treatment.
    また前記発酵処理工程後に、密封状態で蒸煮、冷却(または冷凍)、湿熱処理を行うレジスタントスターチ生成工程を行った後に精麦したり、前記発酵処理工程後に精麦し、精麦した小麦粒のレジスタントスターチ生成処理を行って製出する。 - 特許庁
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