Whitesugar is sometimes used to make the syrup to coat karinto.
からめる蜜には白砂糖が用いられる事もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
He experimentally produced whitesugar, matches and daguerreotypes.
白砂糖、マッチ、銀板写真なども試作していた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The white ink is an inkjet ink that includes a white color material and sugar. 本発明に係る白色インクは、白色色材と、糖と、を含有するインクジェットインクである。 - 特許庁
form of the common beet having a sweet white root from which sugar is obtained
一般的なビートの種類で、白くて甘い根からは砂糖が得られる - 日本語WordNet
a white dicarboxylic acid formed from oxidation of sugar or starch
糖または澱粉の酸化によって作られる白色のジカルボン酸 - 日本語WordNet
sugar protein that promotes differentiation and multiplication of white blood corpuscles, called {colony stimulating factor}
白血球細胞の分化,増殖を促す糖蛋白質 - EDR日英対訳辞書
White miso contains salt at low concentration, and is sweet because of the sugar in koji.
白味噌は塩分濃度が低く麹の糖分により甘い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Even when sugar is added to the egg white, meringue is made by stirring it with the whipping scoop. 卵白に砂糖を加えても、あわしゃもで攪拌するとメレンゲができる。 - 特許庁
with the city rising up across the river in white heaps and sugar lumps
河の向こう岸にそそり立つのは、角砂糖のような白亜の山。 - F. Scott Fitzgerald『グレイト・ギャツビー』
White bean paste (white kidney bean or white azuki bean paste), and weak wheat flour are mixed and steamed to which sugar water is added.
白こし餡(手亡豆等の隠元豆、あるいは白小豆の餡)と薄力粉をまぜて蒸したものに砂糖水をくわえねりあげたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Kumatapan is a baked confectionary made by wrapping a core of bean paste in a skin of dough mixed with wheat flour and unrefined sugar, baking it in an oven and sprinkling it with whitesugar.
これは、小麦粉と黒糖で作った生地で餡を包んでオーブンで焼き上げた後、白砂糖をまぶした焼菓子である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
a frozen dessert made primarily of fruit juice and sugar, but also containing milk or egg-white or gelatin
主に果汁と砂糖で作られるが、牛乳、卵白またはゼラチンを含む冷たいデザート、 - 日本語WordNet
a soft, spongy confection made of whitesugar, gelatine, and spices
卵白やゼラチンに砂糖や香料などを加えてつくった,柔らかく弾力性のある菓子 - EDR日英対訳辞書
a drink with lemon juice, sugar, whipped egg white and rum, called Roman punch
ローマンパンチという,レモン汁・砂糖・泡立てた卵白・ラム酒入りの飲物 - EDR日英対訳辞書
There is often white powder on the surface of the fruit, which is from the crystallization of sugar in the persimmon.
表面に白い粉が付着していることが多いが、これは柿の実の糖分が結晶化したものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
This white powder is not mold but crystallized sugar coming to the surface after being formed through the autolysis process in potato.
これは芋の自己分解で生まれた糖分が表面に出て結晶化したものでカビではない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is a whitesugar confectionery which models birds, animals and buildings and is dedicated to churches in the time of festivals.
鳥や獣、建物などをかたどった白い砂糖菓子で祭りの際には教会に献じられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Whitesugar has been used as an ingredient only since recently as it was not easy to obtain during the Edo period and wasanbon (refined sugar) sugar is said to have been contributed to the development of wagashi with its unique flavor and the right degree of sweetness.
原料に砂糖を用いるようになったのは近世以降であり、特に和三盆は、容易には白砂糖が手に入らない江戸時代、その独特の風味と程よい甘さによって、和菓子の発展に貢献したとされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The lyrics to this song are based on a kind of word association starting with konpeito, which is thought of as having the 'sweet taste' of sugar, which in turn leads us to think of melting snow (as sugar melts in the mouth), a white rabbit (as snow is white), a hopping frog (as rabbits hop), a green leaf (as frogs are green), and so on, continuing this word association based on various elements such as tastes, colors, actions and shapes.
金平糖は「甘い」と連想され、それ以降は砂糖・雪・ウサギ・カエル・葉っぱ……と味・色・行動・形状などの要素をもとにした連想が続く。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Since persimmon was the sweetest extravagance prior to the use of whitesugar, it is understandable the subtle flavors of wagashi.
砂糖を用いるようになる以前における、もっとも甘い嗜好品は柿であったことから、和菓子が持つ味覚の繊細さを窺い知ることができる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Created Wasanbon is very fine like powdered sugar and it is lightly colored white due to small quantities of remaining molasses.
こうして出来あがった和三盆は、粉砂糖に近いきめ細やかさを持ち、微量の糖蜜が残っていることから色がかかった白さとなる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Shiroan, white strained sweet bean paste, is made from kidney beans or small beans boiled, crushed and sweetened with sugar or honey.
白餡(しろあん)とは、インゲンまたは小豆を茹でたものを潰して、砂糖または蜜で甘い味をつけた白色の漉し餡のこと。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The difference between red miso and white miso is created by Maillard reaction caused by protein and sugar in soybean and koji, and mainly arises from a period of maturing.
赤味噌・白味噌の違いは、大豆や麹のたんぱく質と糖分によるメイラード反応により生まれ、主に熟成期間に由来する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
A mixture of minced citron skin, glutinous rice flour, rice powder, white bean paste, soy sauce, and sugar, etc. is steamed and wrapped with a bamboo sheath.
ユズの皮を刻んだものともち米粉、上新粉、白味噌、醤油、砂糖などを混ぜて蒸し、竹の皮に包んだもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Daikon is peeled thickly and pre-pickled in alum water to prevent discoloration of white daikon before pickled in amazake (sweet mild sake) mixed with sugar and salt.
大根の皮を厚めに剥き、大根の白色が変色するのを防ぐためにミョウバン水につけて下漬けし、砂糖と塩を混ぜた甘酒で本漬けする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The white sake can be not only singly used but also used through making seasoning liquid containing salt, soy sauce, sugar, sweet sake, and fermented liquid at an appropriate ratio. 白酒は、単独で使用するだけでなく、塩、醤油、糖、みりん、発酵液等を適当な割合で含む調味液にして使用することもできる。 - 特許庁
"How is plum wine made? Is it difficult to make?" "It isn't that hard. You combine unripe plums and white liquor, then add some rock sugar if you have some. Even if you substitute the sugar for honey, its still delicious." 「梅酒ってどうやって作るの?作るの難しい?」「難しくないよ。青梅とホワイトリカー、あと氷砂糖があればできるよ。氷砂糖のかわりに蜂蜜入れても美味しいよ」 - Tatoeba例文
The Aoyagi Uiro of the Aoyagi family (founded in 1879) has variations including Uiro with whitesugar, black sugar, green powdered tea, azuki bean (called agari) and cherry blossoms.
青柳総本家(創業明治12年・1879年)の青柳ういろうは、砂糖(しろ)・黒砂糖(くろ)・抹茶・小豆(上がり)・さくらの他様々なバリエーションを持つ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
A 'cold water peddler' in particular is introduced like this, "On a summer day, the vendors take water from a pure fountain and sell it with white soft sugar and rice-flour dumplings for four mon (unit of currency) per bowl, or eight mon at customer's request, and more sugar is added if it is sold for twelve mon.
中でも「冷水売り」は"夏日、清冷の泉を汲み、白糖と寒さらし粉の玉を加え一椀四文で売る、求めに応じて八文、十二文で売るときは糖を多く加える也。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide a new healthy sugar having a strong antioxidant property and keeping effects in place of an image possessed by refined whitesugar, and regarded as not good for health such as a high calorie and obesity. 従来の精製白糖が持つ、カロリーが高く、肥満、など健康に良くないとされているイメージに代えて、抗酸化性が強く、ヘルシーで日持ち効果もある、新しい糖を提供することを課題とする。 - 特許庁
This dough for the white bread is obtained by adding 2-30 pts.wt. sugar alcohol and 0.02-0.5 pt.wt. milk protein to 100 pts.wt. flour used for the dough for the white bread. 白色パン用生地で使用する小麦粉100重量部に対し、糖アルコール2〜30重量部及び乳蛋白質0.02〜0.5重量部を添加する。 - 特許庁
Mannoproptein is a sugar protein constituted of mannan mainly comprising α-mannan and a protein and is a water-soluble, white, odorless sugar protein obtained by recovering a mannoprotein releasing yeast strain by a technique such as centrifugal separation, filtration, and ethanol precipitation, followed by freeze-drying. マンノプロテインは、α−マンナンを主体とするマンナンとタンパク質から構成される糖タンパク質であり、マンノプロテイン放出酵母株を、遠心分離、濾過、エタノール沈殿等の手法により回収し、凍結乾燥糖することにより得られる水溶性の白色無臭の糖タンパク質である。 - 特許庁