「yeast cells」を含む例文一覧(87)

1 2 次へ>
  • Like stem cells, yeast cells grow and divide asymmetrically.
    幹細胞同様に、酵母細胞は非対称に成長、分裂する。 - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文
  • a metabolic acid found in yeast and liver cells
    イースト菌と肝臓の細胞で見つけられた代謝の酸 - 日本語WordNet
  • a commercial leavening agent containing yeast cells
    イースト細胞を含んでいる商用のパンの発酵剤 - 日本語WordNet
  • This method for transforming the yeast includes: culturing the yeast exhibiting two forms of yeast type and mycelial type in a liquid, filtering the obtained culture solution to prepare a suspension of the yeast type cells, and then subjecting the cells to an electroporation to transduce a gene.
    酵母型と菌糸型の二形成を示す酵母を液体培養し、得られた培養液を濾過することで酵母型細胞の懸濁液を調製し、エレクトロポレーションで遺伝子を導入する。 - 特許庁
  • a stringy slimy substance consisting of yeast cells and bacteria
    イースト菌とバクテリアから成る、繊維質のぬるぬるした物質 - 日本語WordNet
  • yeast cells bred in a conducive environment, as a seed to produce malt
    麹を作る種として,蒸米などに麹菌を繁殖させたもの - EDR日英対訳辞書
  • They developed a laboratory model by using yeast cells.
    彼らは酵母細胞を使用して実験室モデルを開発した。 - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文
  • YEAST CELLS EXPRESSING MODIFIED G PROTEIN AND METHOD OF USE THEREOF
    改変G蛋白質を発現する酵母細胞及びそれらの利用方法 - 特許庁
  • If the alcohol produced by decomposition by the yeast itself is too much, then the yeast cells are killed because of the high concentration of alcohol.
    酵母が、自ら分解によって生じたアルコール分があまり多くなると、そのアルコール濃度の高さゆえに死滅してしまうからである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • Preferably, crushed yeast cells are used as the yeast and wine is used as the fermented fruit product or the extract thereof.
    前記酵母として、菌体破砕物を用いることが好ましく、前記果実発酵物又はその抽出物として、ワインを用いることが好ましい。 - 特許庁
  • This method for producing the human serum albumin is characterized by separating yeast cells from a culture product obtained by culturing a recombinant yeast expressing the human serum albumin in a culture medium, obtaining the yeast waste fluid from the separated yeast cells, digesting the yeast waste fluid under an anaerobic condition, and obtaining the human serum albumin from the yeast cell-separated filtrate.
    ヒト血清アルブミンを発現する組換え酵母を培地中で培養して得られる培養物から酵母菌体を分離し、分離後、酵母菌体から酵母廃液を得、固定床型リアクターを用いて、該酵母廃液を嫌気条件下で消化処理する一方、分離した後の液からヒト血清アルブミンを得ることを特徴とするヒト血清アルブミンの製造方法。 - 特許庁
  • The dry powder nutritive culture medium, the culture medium supplements, the culture medium subgroup, and buffer formulations are used for cultivation of prokaryotic and eukaryotic cells, particularly bacterial cells, yeast cells, plant cells, and animal cells (including human cells).
    乾燥粉末栄養培地、培地添加物、培地サブグループ、および緩衝液製剤を用いて原核および真核細胞、特に細菌細胞、酵母細胞、植物細胞、および動物細胞(ヒト細胞を含む)を培養する。 - 特許庁
  • Prokaryotic and eukaryotic cells, particularly bacterial cells, yeast cells, plant cells and animal cells (including human cells) are cultured by using these dry powder nutritive media, media supplements, media subgroups and buffer formulations.
    乾燥粉末栄養培地、培地添加物、培地サブグループ、および緩衝液製剤を用いて原核および真核細胞、特に細菌細胞、酵母細胞、植物細胞、および動物細胞(ヒト細胞を含む)を培養する。 - 特許庁
  • In 1988, Osumi observed autophagy in yeast cells under a light microscope for the first time ever.
    1988年,大隅氏は酵母細胞内でのオートファジーを光学顕微鏡で史上初めて観察した。 - 浜島書店 Catch a Wave
  • To provide an efficient method for synthesizing, in yeast cells, GDP sugar compound of GDP-L-Fuc or L-Fuc analogue.
    酵母細胞内での効率的なGDP-L-Fuc又はL-FucアナログのGDP糖化合物の合成方法を提供する。 - 特許庁
  • The flavor-improving agent of the bofutusyosan contains the yeast cells and/or its extract as an active ingredient.
    酵母菌体及び/またはその抽出物を有効成分とする、防風通聖散の風味改善剤。 - 特許庁
  • The yeast cells optionally subjected to an adjustment step to improve their performance.
    酵母細胞はまた、その性能を向上させるため、調節ステップも受けることもできる。 - 特許庁
  • Yeast cell wall fractions are obtained by subjecting yeast cells or residue of yeast extracts to a high-pressure homogenizer treatment, an alkaline treatment without subjecting to an alcohol treatment and ozone treatment, and then washing with water.
    酵母菌体又は酵母エキスの抽出残さを、高圧ホモジナイザー処理し、これをアルコール処理及びオゾン処理することなくアルカリ処理を行い水洗浄する事により酵母細胞壁画分を得る。 - 特許庁
  • The culture medium is produced by extracting cells of yeast, especially yeast of genus Candida, with hot water, etc., treating the obtained yeast cell residue with a cell wall lytic enzyme and/or a protease and drying the reaction liquid.
    酵母菌体、特にキャンディダ属酵母菌体、から熱水抽出等によりエキス分を抽出した残渣である酵母菌体残渣に、細胞壁溶解酵素及び/又はプロテアーゼを作用させ、次いで、該反応液を乾燥する。 - 特許庁
  • This method for producing the human ceramide includes (1) transforming yeast cells for introducing sphingoid Δ4-desaturase gene (DES1); (2) transforming yeast cells for deleting the expression of yeast sphinganine C4-hydroxylase gene (SUR2); and (3) transforming a yeast cell for deleting the expression of yeast sphingoid base phosphorylation enzyme gene (LCB4).
    本発明の製造方法は、 1)酵母細胞の形質転換によって、スフィンゴイド Δ4−デサチュラーゼ遺伝子(DES1)を導入すること; 2)酵母細胞の形質転換によって、酵母スフィンガニン C4−ヒドロキシラーゼ遺伝子(SUR2)の発現を欠失させること;及び 3)酵母細胞の形質転換によって、酵母スフィンゴイド塩基リン酸化酵素遺伝子(LCB4)の発現を欠失させることを含む。 - 特許庁
  • To provide a yeast variant containing large amounts of an oxidized glutathione also stable in an aqueous solution or both reduced and oxidized glutathiones, to provide dried yeast cells and yeast extract utilizing the yeast variant, and to provide methods for producing them.
    水溶液中でも安定な酸化型グルタチオン、あるいは還元型グルタチオン及び酸化型グルタチオン、を多量に含有をした酵母変異株、その酵母変異株を利用した乾燥酵母菌体、酵母エキス、並びにそれらの製造方法を提供する。 - 特許庁
  • The invention includes a step culturing the yeast cells in the presence of a series of electromagnetic fields with predetermined frequency and strength of the field for enhancement of stimulation of the animal immune system by metabolically activating the yeast cells.
    この発明の方法は、酵母細胞が代謝的に活性となって動物の免疫系を刺激するのに強力となるように、周波数および場強度が規定された一連の電磁場の存在下で酵母細胞を培養するステップを含む。 - 特許庁
  • The preparation is preferably carried out so that the ratio of the number of the yeast cells for highly producing the aroma component to that of the yeast cells having high alcohol fermentation ability is 1:0.3 to 1:3 at the second addition.
    芳香成分を高生産する酵母とアルコール発酵能が高い酵母の酵母数の比率が、2次添加時において、1:0.3〜1:3の範囲となるように仕込むことが好ましい。 - 特許庁
  • To provide a method for continuously producing a high concentration alcohol capable of making full use of the ability to produce an alcohol of yeast having a property of coagulation and sedimentation by preventing the outflow of yeast cells and improving the contact efficiency between alcohol raw materials and the yeast.
    菌体流出を防止し、アルコール原料と酵母の接触効率を向上させて、凝集沈殿性を有する酵母のアルコール生産能力を十分に生かすことが出来る高濃度アルコール連続生産方法を提供すること。 - 特許庁
  • To provide a method for continuously producing an alcohol capable of making full use of the ability to produce an alcohol of yeast having a property of coagulation and sedimentation by preventing the outflow of yeast cells and improving the contact efficiency between alcohol raw materials and the yeast in continuously producing the alcohol.
    アルコール連続生産において、菌体流出を防止し、アルコール原料と酵母の接触効率を向上させて、凝集沈殿性を有する酵母のアルコール生産能力を十分に生かすことが出来るアルコール連続生産方法を提供すること。 - 特許庁
  • The present invention relates to expression of a funtional antibody molecule in the cells of eukaryotic organism (preferably, mammalian cells, fungus cells or yeast cells), and more preferably relates to expression of a functional antibody molecule in CHO ( chinese hamster ovary) cells using the polycistronic expression system.
    本発明は、真核生物細胞(好ましくは、哺乳動物細胞、真菌細胞または酵母細胞)における機能的抗体分子の発現に関し、そしてより好ましくは、ポリシストロン性発現系を用いた、(チャイニーズハムスター卵巣)CHO細胞における機能的抗体分子の発現に関する。 - 特許庁
  • The live yeast cell derivative is produced by lysing and concentrating the cell contents of yeast cells subjected to an extended period of non-lethal stress such as induced by exposure to a specific wavelength of ultraviolet light.
    その生酵母細胞誘導体は、特定波長の紫外光線を照射することによって誘起されるような非致死的ストレスに長期間曝した酵母細胞の細胞内容物を溶解し、濃縮することによって生産される。 - 特許庁
  • To provide a raw yeast preparation capable of taking raw nucleic acid, utilizing the effects of the nucleic acid maximally and also holding cells as fresh by treating the raw yeast after freezing the same.
    生酵母菌を冷凍してから処理することにより、核酸を生きたまま摂取することができるようになり、核酸の効果を最大限利用することができると共に、細胞も新鮮さを保持する。 - 特許庁
  • Heating after separation of the carbon dioxide results in completely emitting carbon dioxide in yeast cells not enough emitted when reducing the pressure so that extraction of the yeast extract is further progressed.
    この二酸化炭素分離後の加熱により、減圧の際に十分放出されなかった酵母細胞中の二酸化炭素が完全に放出されるようになり、酵母エキスの抽出が更に進む。 - 特許庁
  • The yeast extract is produced by treating yeast cells under high pressure, treating with an endo-type protease and then treating with an exo-type protease.
    酵母菌体を高圧処理した後、エンド型プロテアーゼで処理し、次いでエキソ型プロテアーゼを作用させることを特徴とする酵母エキスの製造方法。 - 特許庁
  • The yeast mash preferably contains 2-5×107 yeast cells/g, 0.3-3% alcohol, 20-26% sugar and 13-15% rice koji (Aspergillus) and the milk raw material is preferably goat milk.
    上記酒母は、酵母数2〜5×10^7個/g、アルコール成分0.3〜3%、糖分20〜26%、米麹13〜15%を含有する酒母が好ましく、また上記乳原料として、山羊乳が好ましい。 - 特許庁
  • This highly copper-containing yeast which has a copper content of ≥500 wt. ppm based on the dry weight of the cells is produced by washing the copper-containing yeast with 25°C ion-exchanged water, until the copper concentration of the washing liquid becomes ≤1 wt. ppm.
    洗浄液中の銅濃度が1質量ppm以下となるまで25℃のイオン交換水で洗浄した菌体における銅含有量が乾燥菌体当たり500質量ppm以上である銅高含有酵母である。 - 特許庁
  • a slow kind of alcoholic fermentation at a temperature low enough that the yeast cells can sink to the bottom of the fermenting liquid
    酵母細胞が発酵している液体の底に沈むのに十分に低い温度の遅い種類のアルコールの発酵 - 日本語WordNet
  • a violent kind of alcoholic fermentation at a temperature high enough to carry the yeast cells to the top of the fermenting liquid
    イースト細胞を発酵している液体の上部へ運搬するのに十分高い温度の猛烈な種類のアルコールの発酵 - 日本語WordNet
  • the growth of microorganisms such as bacteria and yeast, or human, plant, or animal cells in the laboratory.
    細菌や酵母などの微生物、あるいはヒト、植物、動物の細胞を研究室において増殖させること。 - PDQ®がん用語辞書 英語版
  • As the result, the yeast variants much accumulating S-adenosylmethionine in the cells can be screened.
    その結果、細胞内にS‐アデノシルメチオニンを大量に蓄積する酵母変異体をスクリーニングすることができる。 - 特許庁
  • To provide a method for preparing probiotic yeast in non-lyophilized viable whole cells in the form of microcapsules.
    非凍結乾燥の生菌全細胞において共生の(probiotic)酵母をマイクロカプセルの形態で調製する方法を開示する。 - 特許庁
  • The method for improving the flavor of the bofutusyosan is characterized by using the bofutusyosan with the yeast cells and/or its extract jointly.
    防風通聖散と、酵母菌体及び/またはその抽出物とを併用することを特徴とする、防風通聖散の風味改善方法。 - 特許庁
  • Such library, e.g. in yeast cells, is suitable for screening for antibody/CDR-interactions or for screening for antibodies.
    例えば酵母細胞内のそのようなライブラリーは、抗体/CDR相互作用のスクリーニングまたは抗体のスクリーニングに好適である。 - 特許庁
  • The fermented food, e.g. a fermented health tea, is provided, which is produced by the following process: Aspergillus oryzae, lactic acid bacteria and yeast cells are serially added to raw materials to serially and individually ferment the raw materials.
    黄麹菌、乳酸菌および酵母菌を順次個別に添加して前記原材料を順次個別に発酵させる。 - 特許庁
  • The invention provides a method for making a biological composition comprising yeast cells that can improve immune functions of the chicken.
    この発明は、鶏の免疫機能を向上させ得る酵母細胞を含む生物学的組成物を作るための方法を提供する。 - 特許庁
  • To provide a method for efficiently producing a fusant by fusing cells by using a frozen protoplast of a yeast.
    本発明は、凍結した酵母のプロトプラストを用いて細胞融合させ、効率的に融合体を製造することを課題とする。 - 特許庁
  • This bofutusyosan-blended preparation is characterized by containing the bofutusyosan and yeast cells and/or its extract.
    防風通聖散と、酵母菌体及び/またはその抽出物とを含有することを特徴とする、防風通聖散配合製剤。 - 特許庁
  • To provide a chimeric G-protein, its expression construct, yeast cells for expressing such the construct and a method for preparing them and method for using them.
    キメラGタンパク質、その発現構築物、このような構築物を発現する酵母細胞、およびそれらの作成および使用法を提供する。 - 特許庁
  • To provide yeast cells engineered to express in such a manner that the inhibition or activation of the surrogate of a pheromone system protein (e.g., enzymes involved in maturation of α-factor, transporters of α-factor, pheromone receptors) affects a screenable or selectable trait of the yeast cells.
    酵母細胞がフェロモン系たんぱく質(例、α因子の成熟に関与する酵素、α因子の輸送体、フェロモン受容体、等)の代用物の阻害または活性化がそれら酵母細胞をスクリーニングできたり選択できたりする特性に影響するような仕方で発現するように操作する。 - 特許庁
  • This safe cosmetic raw material for the skin care preparations which are useful for skin, give moisture (freshness and youth ) and tension to the skin, have high preventing effects on stains and freckles, and have each the a bleaching effect contains yeast cells highly containing trehalose having a moisture-retaining effect as such or lysed yeast cells.
    保湿効果を有するトレハロースを高含有する酵母の菌体をそのまま、または溶菌処理した菌体を含有させることにより、肌に潤い(みずみずしさ)とハリを与え、併せて、しみ、そばかすの防止効果が高く、美白効果を有する、皮膚外用剤用の安全な化粧原料が得られる。 - 特許庁
  • This method for producing the nutrition supplemental food is provided by culturing yeast cells in the presence of an alternating electric field having a specific frequency and specific electric field strength for a sufficient period to acquire an anti-aging effect and producing a composition containing the yeast cells as the nutrition supplemental food.
    特定の周波数および特定の電界強度を有する交流電場の存在下で、抗加齢効果を有するのに十分な期間酵母細胞を培養し、その酵母細胞を含んだ組成物を栄養補助食品として製造する。 - 特許庁
  • This method for obtaining the supplemental food for controlling the male hormone is provided by finding that yeast cells cultured in the presence of an alternate electric current field having a specific frequency and a specific electric field strength has a characteristic of treating a subject having the male hormone deficiency and developing a composition containing such yeast cells and a method for preparing the same.
    ある特定な周波数およびある特定な電場強度を有する交流電場の存在下で培養した酵母細胞が男性ホルモン欠乏の被験者を治療する特徴を見出し、その酵母細胞を含む組成物およびその調製法を開発した。 - 特許庁
  • Further, the invention relates to host cells transformed by the polynucleotide compositions including bacterial cells, yeast cells, insect cell and mammalian cells and furthermore, relates to organisms that have enhanced, reduced, or modified expression of the gene(s) corresponding to the polynucleotide sequences disclosed herein.
    さらに、細菌細胞、酵母細胞、昆虫細胞、及びほ乳類細胞を含め、このようなポリヌクレオチド組成物で形質転換したホスト細胞であり、さらにここに開示したポリヌクレオチド配列に相当する遺伝子の発現を向上させた、減少させた、又は改変した生物。 - 特許庁
  • The method of subjecting the activated sludge added with the culture, microbial cells or treated matter of the microbial cells of bacteria functioning as a filter aid, yeast or at least one kind of microorganisms belonging to molds to the solid-liquid separation by filtration.
    濾過補助剤として機能する細菌、酵母又はカビに属する少なくとも1種の微生物の培養物、菌体又は菌体処理物を添加した活性汚泥を、濾過により固液分離する方法。 - 特許庁
1 2 次へ>

例文データの著作権について