「サツマイモ」を含む例文一覧(177)

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  • サツマイモという植物
    a plant called sweet potato  - EDR日英対訳辞書
  • サツマイモの一品種
    a kind of sweet potato  - EDR日英対訳辞書
  • 私達は秋にサツマイモを焼きます。
    We bake sweet potatoes in autumn. - Weblio Email例文集
  • サツマイモやヤマイモのつる
    sweet potato or yam vines  - EDR日英対訳辞書
  • サツマイモをおろして水でさらしたもの
    grated sweet potato soaked in water  - EDR日英対訳辞書
  • サツマイモやクリなどをつぶして甘く煮た食べ物
    a kind of Japanese dish made of mashed sweet potatoes and sweetened chestnuts  - EDR日英対訳辞書
  • サツマイモが、収穫の時期を迎えました
    The sweet potato harvest season has come.  - 京大-NICT 日英中基本文データ
  • サツマイモに豆乳を少しずつ加える
    Pour the soy milk into the sweet potato little by little.  - 京大-NICT 日英中基本文データ
  • サツマイモはガスを発生させやすい食べ物の1つだと言われている。
    It is said that sweet potatoes are a flatulent food.  - Weblio英語基本例文集
  • 焼いたプランテーンは味や食感がサツマイモのものに似ています。
    A grilled plantain has a taste and texture similar to that of a sweet potato.  - 浜島書店 Catch a Wave
  • ここでは,ニンジン,サツマイモ,カボチャ,豆,そしてさらにオクラなど,さまざまな乾燥野菜が売られています。
    Here, various dried vegetables including carrots, sweet potatoes, pumpkins, beans, and even okra are sold.  - 浜島書店 Catch a Wave
  • また、カンタロープメロン、ニンジン、ホウレンソウ、サツマイモなど一部の果物や野菜に含まれる物質から体内で生成される。
    it can also be made in the body from a substance found in some fruits and vegetables, such as cantaloupes, carrots, spinach, and sweet potatoes.  - PDQ®がん用語辞書 英語版
  • 主催者側は,ナシ,トマト,ブドウ,サツマイモなど地元産の果物や野菜を使って特製ジュースを作った。
    The organizers made the special juice with local fruits and vegetables such as pears, tomatoes, grapes and sweet potatoes.  - 浜島書店 Catch a Wave
  • サツマイモモンブラン」「紫サツマイモモンブラン」「カボチャモンブラン」「バナナモンブラン」「ずんだモンブラン」「サツマイモとマロンの混じったモンブラン」および「チョコあんこ団子、チョコあんこまんじゅう」「サツマイモ、紫サツマイモジャム」
    "SWEET POTATO MONT BLANC", "PURPLE SWEET POTATO MONT BLANC", "PUMPKIN MONT BLANC" "BANANA MONT BLANC" "MASHED MASHED GREEN SOYBEAN MONT BLANC", "SWEET POTATO-CHESTNUT-MIXED MONT BLANC", AND "CHOCOLATE FILLED RICE DUMPLING AND CHOCOLATE-FILLED STEAMED BUN", AND "SWEET POTATO AND PURPLE SWEET POTATO JAM" - 特許庁
  • サツマイモを素材とし、チョコレートを組み合わせた新しいサツマイモ菓子を提供する
    To provide a pastry of sweet potato using sweet potato as the raw material combining with chocolate. - 特許庁
  • モノテルペン類をサツマイモから製造する。
    To produce monoterpenes from sweet potatoes. - 特許庁
  • サツマイモを用いたモノテルペン類の製造方法
    METHOD FOR PRODUCING MONOTERPENE BY USING SWEET POTATO - 特許庁
  • サツマイモ粉末、サツマイモフレーク、及びこれらの混合物を包含するサツマイモ粉組成物を含有する生地を調理することにより、作製されるサツマイモスナックチップ。
    The sweet potato snack chip is made by cooking dough that contains a sweet potato flour composition that includes sweet potato powder, sweet potato flakes, and mixtures of these. - 特許庁
  • サツマイモ小植物体の生産方法
    PRODUCTION OF SWEET POTATO PLANTLET - 特許庁
  • 低温で糊化するサツマイモデンプンおよびそのデンプンを塊根中に含むサツマイモの作出方法
    SWEET POTATO STARCH TO BE GELATINIZED AT LOW TEMPERATURE AND METHOD OF BREEDING SWEET POTATO INCLUDING THE STARCH IN TUBEROUS ROOT - 特許庁
  • サツマイモ乾燥フレーク及びその製造方法、並びに、紫サツマイモ濃縮エキス及びその製造方法
    PURPLE SWEET POTATO DRY FLAKE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND PURPLE SWEET POTATO CONDENSED EXTRACT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • サツマイモの搾汁液または紫サツマイモの抽出物を有効成分とする大腸炎予防治療剤。
    The prophylactic or therapeutic agent for the colitis comprises a pressed juice of a purple-fleshed sweet potato (Ipomoea batatas L.) or an extract from the purple-fleshed sweet potato as an active ingredient. - 特許庁
  • 乾燥サツマイモに水と酸を添加して加熱し、澱粉の一部を分解してあるサツマイモからなる養豚用飼料原料。
    This raw material of the feed for hog raising comprises sweet potatoes having part of starch decomposed through adding water and acid to dry sweet potatoes followed by heating the resultant product. - 特許庁
  • 本発明のサツマイモシートは、サツマイモ、液糖及び油脂の混合物のシート状物からなるものである。
    The sweet potato sheet comprises the sheet-like product of a mixture of sweet potato, a liquid sugar, and an oil or a fat. - 特許庁
  • サツマイモの直播栽培において、種芋の肥大を抑制する。
    To prevent overgrowth of a seed potato in a direct seeding cultivation of a sweet potato. - 特許庁
  • サツマイモ及び大豆を原料とする発酵食品の製造法
    PRODUCTION OF FERMENTED FOOD USING SWEET POTATO AND SOYBEAN AS RAW MATERIALS - 特許庁
  • 生のサツマイモの本体から分離された、サツマイモの末端部を有するサツマイモの切れ端を含有する液体培地を用いて、麹菌を培養する工程を包含する芋液体麹の製造方法。
    There is provided a method of producing the sweet potato liquid koji, that includes a step of culturing a koji mold by using a liquid culture medium including a sweet potato scrap having an sweet potato end piece separated from a raw sweet potato body. - 特許庁
  • 低カロリー性を維持し、本来のサツマイモの植物繊維を残し、焼き芋の持つ風味、香りを再現し、一口サイズに仕上げるサツマイモ食品の製造方法及び一口サイズのサツマイモ食品の提供。
    To provide a method for producing a sweet potato food product, keeping low-calorie property, leaving vegetable fiber inherent in sweet potato, reproducing taste and flavor which baked sweet potato has an making the food bite-sized, and also to provide the bite-sized sweet potato food product. - 特許庁
  • サツマイモを適宜の形状に成形し、次いでサツマイモの水分が7重量%以上残存するように油ちょうし、その後少なくとも指で摘む部分を残してチョコレート生地を塗布してなるサツマイモ菓子である。
    The pastry of sweet potato comprises forming sweet potato into a suitable form, oil cooking the sweet potato to have ≥7 wt.%. of the remaining water, coating with chocolate at least remaining a part to clamp with fingers. - 特許庁
  • サツマイモには、ストレスを受けたサツマイモが好適であり、例えば、病害虫の食害及び寄生、病原菌の感染、打撲、切傷、擦傷、損傷、降霜、降雪、貯蔵、冷蔵、冷凍及び薬剤による変質から選ばれた1種以上のストレスを受けたサツマイモである。
    As the sweet potatoes, the sweet potatoes suffered from a stress, e.g. the sweet potatoes having received ≥1 stress selected from the pest damage and parasitism by vermins, infection with pathogenic bacteria, bruise, cut, damage, frost, snow, storage, refrigeration, freezing and degeneration by a chemical, are suitable. - 特許庁
  • 口溶けが良く、滑らかで、独特な優れた食感を有する、サツマイモを主原料としたサツマイモペーストおよび該サツマイモペーストを含有するフィリング、タルト、クレープ、ベーカリー製品、菓子類、包み込み食品または加工食品を提供すること。
    To provide a paste of sweet potato comprising sweet potato as main material, with good melting in the mouth, having smooth and characteristic excellent palate feeling, and to provide a filling, a tart, a crape, a bakery product, a sweet, a wrapped food or processed food. - 特許庁
  • また、サツマイモを適宜の形状に成形し、次いでサツマイモの水分が7重量%以上残存するように油ちょうした後に冷凍し、その後少なくとも指で摘む部分を残してチョコレート生地を塗布してなるサツマイモ菓子である。
    The sweet potato is formed into a suitable form, oil cooking the sweet potato to have ≥7 wt.%. of the remaining water, freezing, and coating with chocolate at least remaining a part to clamp with fingers. - 特許庁
  • 生育に優れ、かつ、貯蔵根を有するサツマイモ小植物体を生産する方法を提供する。
    To provide a method for producing a sweet potato plantlet excellent in growth and having a storage root. - 特許庁
  • アントシアニン色素を高濃度に含有するサツマイモ培養細胞およびその培養方法
    CULTURED CELL OF SWEET POTATO CONTAINING ANTHOCYANIN PIGMENT IN HIGH CONCENTRATION AND CULTIVATION OF THE SAME CELL - 特許庁
  • サツマイモの茎葉部からポリフェノール、特にトリカフェオイルキナ酸を効率良く抽出する。
    To efficiently extract a polyphenol especially tricaffeoylquinic acid from the stem and leaf part of a sweet potato. - 特許庁
  • 甘酒をろ過してなる甘酒液に、前記サツマイモ汁液を混合して飲料とする。
    The sweet potato juice is mixed with amazake (sweet drink made from fermented rice) liquid prepared by filtering amazake, thereby obtaining the drink. - 特許庁
  • 「いきなり団子」の製造を容易にし、且つ日持ちを改善させたサツマイモの蒸し菓子を提供する。
    To provide sweet potato steamed cake facilitating production of "Ikinari Dango" and improved in keeping quality. - 特許庁
  • サツマイモ粉組成物から形成される好ましい生地は、シート化可能及び凝集性である。
    The preferred dough formed from the sweet potato flour composition is sheetable and cohesive. - 特許庁
  • 望ましい味及び質感特性を有するサツマイモスナックチップを提供する。
    To provide a sweet potato snack chip having desirable taste and texture characteristics. - 特許庁
  • 従来のサツマイモデンプンより低い温度で糊化するデンプンの提供。
    To provide a starch to be gelatinized at a lower temperature than the conventional sweet potato starch is. - 特許庁
  • 小麦フスマを混和又は散布した土壌を使用してサツマイモを栽培する方法。
    A method for culturing sweet potatoes by using soil which wheat bran is mixed into or sprayed on. - 特許庁
  • 糊化ピーク温度が38〜51℃、および/または粘度上昇開始温度が45〜58℃であるサツマイモデンプン。
    The sweet potato starch wherein the range of a gelatinization peak temperature is 38-51°C, and/or the range of a starting temperature of increasing viscosity is 45-58°C. - 特許庁
  • 茶茎葉及び/又はサツマイモ茎葉を用いた発酵食品及びその製造方法
    FERMENTED FOOD USING TEA STEM AND LEAF AND/OR SWEET POTATO STEM AND LEAF, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • 高知県は温暖な気候に恵まれ、サツマイモや柚子などが採れる全国有数の農産地である。
    Kochi prefecture is blessed with warm weather and is a national leading farmland that produces sweet potatoes (Satsuma Potatoes) and small citrons (Yuzu). - 経済産業省
  • 本発明は、デキストリンを配合したサツマイモペーストおよび該サツマイモペーストを含有するフィリング、タルト、クレープ、ベーカリー製品、菓子類、包み込み食品または加工食品である。
    The invention contains the paste of sweet potato formulated with dextrin and the filling, the tart, the crape, the bakery product, the sweet, wrapped food or processed food containing the paste. - 特許庁
  • 伸展性、作業性がよく、サツマイモそのものの風味を活かすことができ、またゲル化剤使用しなくてもシート状の形状を維持することのできるサツマイモシートを提供すること。
    To provide a sweet potato sheet having good extensibility and good workability, capable of making the best use of the sweet potato itself, and capable of maintaining the sheet-like shape, even when a gelling agent is not used. - 特許庁
  • サツマイモに導入したときに実際に病害に対する抵抗性を示す遺伝子を同定し、同遺伝子を用いて病害に対して抵抗性のサツマイモを提供すること。
    To obtain sweet potato resistant to disease injury by identifying a gene practically expressing disease injury when introduced thereinto and using the gene. - 特許庁
  • サツマイモ茎葉に由来する成分から優れた生理活性作用を見出すことによって、サツマイモ茎葉の新規の需要を創出し、有効利用する技術を提供することを目的とする。
    To provide a technology that creates a new demand of sweet potato stems and leaves and effectively uses sweet potato stems and leaves by finding excellent biologically active actions from a component derived from sweet potato stems and leaves. - 特許庁
  • 従来のフライされたサツマイモチップスとは全く異なる新規な食感および風味を有する、サツマイモを用いたスナック菓子および該スナック菓子を効率よく得られるための製造方法を提供すること。
    To provide snack confectionery using sweet potato, and having new texture and flavor, completely unlike conventional fried sweet potato chips, and to provide a production method for efficiently obtaining the snack confectionery. - 特許庁
  • サツマイモを主原料とし、素材本来の味が楽しめ、パリパリとした程よい食感を有し、しかも製品の安定性に優れ、かつブロッキングの発生を抑えたチップ状のサツマイモスナックを提供する。
    To provide chip-like sweet potato snacks having sweet potato as the main raw material, enabling enjoyment of the original taste of the material, having crunchy proper texture, excellent in product stability, and suppressed in the occurrence of blocking. - 特許庁
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