「焼き魚」を含む例文一覧(42)

  • 焼き魚
    broil fish  - 日本語WordNet
  • 焼き魚
    a broiled fish  - EDR日英対訳辞書
  • 焼き魚という食べ物
    a food called grilled fish  - EDR日英対訳辞書
  • 焼き魚(秋刀魚、サバ、イワシ....)
    Grilled fish (saury, mackerel, sardine etc.)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • -焼き物(焼き魚)を作る人。
    Cooks yakimono (grilled or broiled fish).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 焼き魚用穴開きアルミホイル
    PERFORATED ALUMINUM FOIL FOR GRILLING FISH - 特許庁
  • 焼き魚用消臭パック
    DEODORIZATION PACK FOR ROASTED FISH - 特許庁
  • 彼は焼き魚定食一人前を注文した。
    He ordered one grilled fish dinner. - Tatoeba例文
  • 焼き魚に添えられることが多いのはこのためである。
    This is why grilled fish is often served with daikon oroshi.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 焼き魚(やきざかな)は、魚を直火で焼いた料理。
    Yakizakana is a dish in which fish is broiled.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 供される料理は刺身、鯉濃(こいこく)、焼き魚など。
    Among the dishes offered were sashimi, koikoku (carp miso soup) and grilled fish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • それで,焼き魚のような味が楽しめる。
    Then you can enjoy a taste like that of grilled fish.  - 浜島書店 Catch a Wave
  • 焼き魚又は煮魚の製造方法
    METHOD FOR MAKING GRILLED FISH OR BOILED FISH - 特許庁
  • 味付け焼き魚の製造方法、味付け焼き魚素材、液状焙焼調味料及びその製造方法
    METHOD FOR PRODUCING SEASONED BROILED FISH, MATERIAL FOR SEASONED BROILED FISH, LIQUID STATE BAKED SEASONING AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • 焼き魚は好きではありません、ましてや生魚は言うまでもありません。
    I don't like grilled fish, let alone raw fish. - Tatoeba例文
  • 焼き魚は好きではありません、ましてや生魚は言うまでもありません。
    I don't like grilled fish, let alone raw fish.  - Tanaka Corpus
  • 彼らは彼に,一切れの焼き魚と,幾つかのハチの巣を出した。
    They gave him a piece of a broiled fish and some honeycomb.  - 電網聖書『ルカによる福音書 24:42』
  • 焼き魚で肉をとったあとの骨や鰭(ひれ)などをふたたび火にかけてあぶり、ちょっと焦がす。
    To make kotsuzake, pick the bones and fins out of a grilled fish after eating it, roast and burn them for a while.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 焼き魚をそのまま使用する場合は一尾で2~3合の酒に風味を付けることができる。
    One whole grilled fish can flavor 2 or 3 cups of sake.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • フライパンで魚を焼いた場合は、「魚のオイル焼き」「魚のソテー」等と言って区別する。
    If broiled on a frying pan, it is called differently, such as 'fish broiled in oil' and 'sautéed fish.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • この骨の柔らかい魚は,焼き魚,煮魚,魚の唐揚げのパックに使われる。
    The soft-boned fish will be used in packets of roasted, boiled or fried fish.  - 浜島書店 Catch a Wave
  • ウナギ等をタレに浸けながら焼く蒲焼は、焼き魚(照り焼きの一種)と言えるが、一般的には焼き魚と見なされず、別の調理法とされている。
    Kabayaki (grilled eel or similar long slender fish), which is cooked by broiling and dipping the fish in sauce alternately, can be referred to as yakizakana or a type of teriyaki, but generally it is not regarded as yakizakana and considered to be another type of dish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 「ん~~・・・迎え酒でもしようかしら」「ちょっとやめてよ。ほら、今朝は焼き魚を作ったから。これだったら食べられるでしょ」
    "Mmmmn ... maybe I'll have a hair of the dog." "Whoa, hold up a mo! Here, I cooked roast fish for this morning. You ought to be able to eat this OK." - Tatoeba例文
  • 「ん〜〜・・・迎え酒でもしようかしら」「ちょっとやめてよ。ほら、今朝は焼き魚を作ったから。これだったら食べられるでしょ」
    "Mmmmn ... maybe I'll have a hair of the dog." "Whoa, hold up a mo! Here, I cooked roast fish for this morning. You ought to be able to eat this OK."  - Tanaka Corpus
  • 使用済みの魚は通常の焼き魚と同様に、醤油・塩などで好みの味付けを施し、食すことができる。
    The fish used for making kotsuzake can be eaten like an ordinary grilled fish by adding salt, soy sauce or other seasonings.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 安価な魚(鯵・サバ・秋刀魚等)を用いた焼き魚は、家庭におけるもっとも一般的かつ伝統的な料理である。
    Yakizakana using inexpensive fish like aji, saba (mackerel) and sanma (saury) are the most common and traditional dishes served at home.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 幕の内弁当は,ご飯,玉子焼き,焼き魚,かまぼこなどのおかずが通常入っている典型的な日本の弁当である。
    A typical Japanese boxed meal that usually includes cooked rice, pieces of a Japanese-style omelet, broiled fish, kamaboko and other side dishes. - 浜島書店 Catch a Wave
  • 魚が有する食感、風味、魚肉成分を有し、かつ、骨まで食べられる焼き魚又は煮魚の製造方法を提供する。
    To provide a method for making grilled fish or boiled fish which has palate feeling, flavor and fish meat components respectively inherent in fish, and even the bones of which are eatable. - 特許庁
  • 魚を焙焼して焼き魚を製造する方法であって、コラーゲンパウダー、小麦粉、澱粉、化工澱粉及びこれらの混合物からなる群より選択される粉類及び/又は加熱凝固性蛋白質溶液を、魚の表面に接触・付着させて焙焼する工程を含む焼き魚の製造方法。
    This method for preparing a roasted fish by roasting a fish involves a process in which powder selected from the group consisting of collagen powder, wheat flour, starch, modified starch and a mixture of these materials and/or a heat-coagulating protein solution is brought into contact with and stuck to the surface of the fish, and then the fish is roasted. - 特許庁
  • 魚を焙焼して焼き魚を製造する方法であって、魚を焙焼する前に、魚の表皮を貫通する複数の孔を穿設する工程(A)と、加熱凝固性蛋白質溶液を魚の表面に接触・付着させる工程(B)とを行うことを特徴とする焼き魚の製造方法。
    This method for preparing a roasted fish by roasting a fish involves a process (A) for making plural holes penetrating the skin of the fish and a process (B) for bringing a heat-coagulating protein solution into contact with and sticking it to the surface of the fish, which are performed before roasting the fish. - 特許庁
  • 特に焼き魚・玉子焼き・蒲鉾(以上の3つを総称して幕の内弁当三種の神器とも)・揚げ物・漬物・煮物は大半の幕の内弁当に入れられており、幕の内弁当の代表的なおかずであるといえる。
    In particular, broiled fish, a Japanese style omelet, kamaboko or fish sausage (the above together are sometimes called the three sacred imperial treasures of Makunouchi-bento), deep-fried food, Japanese pickles and boiled and seasoned food can be seen in many Makunouchi-bento as they are the typical accompanying dishes of Makunouchi-bento.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • また土佐藩主・山内一豊が食中毒防止に傷みやすい鰹の生食を禁じたのに対して、表面のみを焼いて焼き魚と称して食べられたのが起源とする説もある。
    There is another theory on the origin that states that Katsutoyo YAMAUCHI, the lord of the Tosa Domain, forbade eating of perishable raw katsuo in order to prevent food intoxication, and instead, it was eaten only after roasting the surface disguising it as grilled fish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 日本料理における焼き魚の特徴は直火焼きである事で、これは江戸時代以前の日本料理に鉄板で物を焼く技法が無かった事による。
    One of the features of yakizakana in Japanese cuisine is its use of direct fire, which dates back before the Edo period, when the method of broiling fish on a hot plate had not been invented in Japanese cooking.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 本発明は、コンロ片面焼きグリルの焼き魚調理において焼き網及び水受け皿の汚れ防止を図る、魚焼きトレーの製作具及び製作方法を提供する。
    To provide an implement and method for manufacturing a fish grill tray, wherein a grill and water tray are prevented from getting soiled during cooking of grilling fish by a one-side grilling grill of a stove. - 特許庁
  • 煮物を鍋内からすくう、金網から焼き魚を持ち上げる、油内から揚げ物をすくう、あるいは食事用として食物をすくって口に運ぶ、すくい具を提供する。
    To provide a scooping tool to scoop a boiled food from a pan, to lift up a grilled fish from a wire gauze, to scoop a fry from an oil, and to scoop and carry the food for a meal to the mouth. - 特許庁
  • このようにして得られたフィレは燻製風味を持つにも関わらず鯖肉の柔らかい生干しフィレで、焼き魚の味と煮魚の食感とに非常に近似した外観、風味、食感を有する新規な魚肉の食感も有している。
    The thus-obtained fillet is a half-dried fillet having soft mackerel meal though having a smoky flavor that has a texture of fresh fish meal having external appearances, tastes and texture very similar to the taste of a roast fish and the texture of boiled fish. - 特許庁
  • 魚介類の消費を促進するため、家庭で調理が嫌われている魚介類の「焼き魚」を、調理缶詰とする製造方法及びその方法で製造された焼魚介類缶詰の提供。
    To provide a production method for bringing "grilled fish" of fish and shellfish, which are disfavored to cook at home, into cooked canned food so as to promote consumption of fish and shellfish, and to provide the grilled fish and shellfish canned food produced by the method. - 特許庁
  • 日本国有鉄道(国鉄)時代には、白飯と焼き魚・肉料理・フライ・卵焼き・蒲鉾などの一般的な惣菜を使用した、いわゆる幕の内弁当の系列のものを普通弁当と称し、それ以外の弁当を特殊弁当と称している。
    When Japan's railway system was managed by Japan National Railways (JNR), 'Ekiben' containing typical side dishes such as cooked rice, a broiled fish, meat dishes, deep-fried foods, a Japanese style omelet and kamaboko (steamed fish paste), namely a box lunch similar to Makunouchi-bento (box lunch including cooked rice and side dishes), was called "a normal box lunch," while other types of 'Ekiben' was called "a special box lunch."  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 焼き物-焼き魚、照り焼き、焼き鳥、蒲焼、塩焼き、幽庵焼き、八幡焼き、田楽みそ、豆腐田楽、奉書焼き・ホイル焼き、塩釜、卵焼き(だし巻き卵、薄焼き卵)
    Yakimono dishes (roasted, broiled or grilled fishes or animal meat): yaki-zakana (broiled fish), teri-yaki (meat or fish grilled with soy sauce and sugar), yaki-tori (roasted chicken meat), kaba-yaki (broiled eel or similar long slender fish), shio-yaki (broiled fish sprinkled with salt), yuan-yaki (sliced fish or chicken meat that is soaked in a specially seasoned soup for several days and is broiled or roasted), yahata-yaki, dengaku-miso (a type of miso made of miso, sugar, sake and mirin), tofu-dengaku (tofu with sweet miso sauce), hosho-yaki (fish broiled in washi), hoiru-yaki (broiled or roasted in a foil wrapper), shiogama (fish or meat that is coated wit lots of salt and is roasted in a pot), tamago-yaki (Japanese style omelets), dashimaki-tamago (rolled omelets made with soup stock), usuyaki-tamago (paper-thin omelettes)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 本発明は、焼き魚,煮魚,揚魚,刺身にして調理する際に面倒な魚の肉間骨の骨抜き作業を、手作業で効果的に効率良く、しかも簡単に素早く肉間骨を抜くことができる操作性の容易な魚の骨抜具を提供すること。
    To provide a fish bone remover that performs a troublesome bone removal operation of bones in meat effectively and efficiently by a manual operation in cooking baked fish, boiled fish, fried fish or sliced raw fish and simply and quickly removes bones in meat in easy operability. - 特許庁
  • ガスコンロ、携帯用ガスコンロ(ガス燃焼器具)の鍋類と同様に載置して使用され、焼き肉、焼き魚、焼きナス、焼きトウモロコシ、焼芋等の所謂焼き対象物をひっくり返さずに焼き上げることができる加熱調理方法及びそれに使用する加熱調理用器具を新規に提供する。
    To provide a cooking tool capable of being used by placing in the same way as a pan used on a gas stove, a portable gas stove (a gas burner) or the like and being used for roasting meats, fish, potatoes or the like without overturning them, and provide a cooking method. - 特許庁
  • 握り飯、焼き魚、焼き肉、サラダ類、茹枝豆にまぶして、20〜48時間保存後も、これらの食品中に食塩が溶解しないで、喫食時にこれら食品の製造直後に近い塩味の強さ、味のバランスを保ち、これら食品の食味を保つ食塩組成物およびこの食塩組成物を含有する食品を提供する。
    To provide a common salt composition capable of keeping degree of salty taste and balance of taste close to those obtained immediately after producing foods and keeping taste of these foods when a person eats without causing dissolution of common salt into these foods even after mixing rice ball, roasted fishes, roasted meat, salads and boiled unmatured soybean with the common salt and storing the mixture for 20-48 hr. - 特許庁

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