「魚の干物」を含む例文一覧(31)

  • (の)干物.
    dried fish  - 研究社 新英和中辞典
  • 魚の干物
    dried fish - Eゲイト英和辞典
  • 干物
    DRIED FISH - 特許庁
  • 干物及びその製造方法
    DRIED FISH AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • 干物(ひもの、英語Driedfish)とは、などの介類の身を干した加工食品。
    Himono (dried fish) is a generic term for processed foods made by drying various sea foods such as fish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 肉加工品及び干物の酸化又は紫外線による劣化防止方法および該方法により製造された加工品又は干物
    METHOD FOR PREVENTING DETERIORATION OF FISH MEAT PROCESSED PRODUCT AND DRIED FISH DUE TO OXIDATION OR ULTRAVIOLET LIGHT AND FISH MEAT PROCESSED PRODUCT OR DRIED FISH PRODUCED BY THE SAME METHOD - 特許庁
  • または生の物の他、干物もよく用いられる。
    Dried fish, as well as raw fish, is also often used for yakizakana.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 開きの干物及びその製造法
    OPENED AND DRIED FISH AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • 私達はそこで魚の干物や果物を買いました。
    We bought dried fish and fruit there.  - Weblio Email例文集
  • 私達はそこで魚の干物を買いました。
    We bought dried fish there.  - Weblio Email例文集
  • 練り干物及びその製造方法
    DRIED FISH MEAT PASTE AND ITS PRODUCTION - 特許庁
  • 消費者が常に鮮度を保った魚の干物を食することができる、ワンパッケージ干物を提供する。
    To provide an one-package dried fish that makes consumers possible to always eat dried fish kept fresh. - 特許庁
  • 家庭でや肉その他を、手軽に乾燥し干物にして、保存する。
    To readily dry fish or meat at home and preserve the fish, etc., as a dried food. - 特許庁
  • 魚の干物単品11、好ましくは予め加熱調理を済ませた干物単品、より好ましくは予め骨を取り除いた骨抜き干物21を真空包装したワンパッケージ干物10,20を提供する。
    This one-package dried fish 10 or 20 is obtained by vacuum- packaging a single dried fish 11, preferably heated and cooked one, more preferably one 21 of which bone is removed in advance. - 特許庁
  • 他の場所では,干物にしたり,薫(くん)製(せい)にしたり,塩漬けにしたりしてから売られます。
    In other places, fish is either dried, smoked, or salted and then sold.  - 浜島書店 Catch a Wave
  • 例えば、鰯の輸送記録を見ても、明確に干物肥類(肥料)とは区別されて鮮が存在している。
    For example, according to records of transporting sardines, fresh fishes were clearly differentiated from dried fishes and from sardines for fertilizer.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 」の漢字に「さかな」の読みが当てられるようになったのも類(干物が多い)が酒(さか)の肴(な)として特に好まれていたからである(類の項目を参照)。
    The kanji character '魚' (fish) came to be pronounced as 'sakana' because fish (mostly dried fish) was particularly preferred for dishes for alcoholic drinks (see the article on fish).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • イノシン酸分解酵素を完全に失活させて体中のイノシン酸の分解を抑止し、味がよく鮮度のよい干物を短時間で製造できる干物製造装置を得ることを課題とするものである。
    To provide a device for producing tasty and fresh dried fish in a short time, with which an inosinic-acid degradative enzyme is completely deactivated to inhibit decomposition of the inosinic acid in a fish body. - 特許庁
  • 生ものには獣肉類は無く、介類、鳥類(雉など)で占められ、干物もアワビやタコ、蛙などで獣肉類は無い。
    Uncooked food did not include game meat, but seafood and fowl (such as pheasant), while dried foods included abalones, octopuses, and frogs, so game meat was not included either.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 神饌(お供え)としては、洗米(またはご飯)、塩、水、酒が基本であるが、そのほか、青果物、生干物、菓子類などが供えられる。
    Rinsed rice (or boiled rice), salt, water, and sake are basic to shinsen, but fruit and vegetables, raw fish, dried fish, confectioneries, and others are also offered.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 例えば、被乾燥物が「魚の干物」であって、加工前の食材()を乾燥して完成品としての「干物」を得るまでに4時間程度が掛かるものである場合、前日の夕刻に加工前の食材を収納して、早朝まで冷蔵運転を行い、続いて乾燥運転を行うように設定する。
    For example, in a case when the dried object is a dried fish, and it takes about four hours from drying an ingredient (fish) before processing to completing the dried fish as a completed product, the ingredient before processing is stored in the previous evening to perform the refrigerating operation until the early morning, and then the drying operation is performed continuously. - 特許庁
  • 水運記録によれば、東北から九州まで幅広く魚の干物や鮮の流通があったことは事実であり、主に海浜から内陸部に運ばれていたようである。
    According to water transport records, it was true that lots of fresh fishes as well as dried fishes were distributed widely in the areas from Tohoku to Kyushu, and they were mostly transported from coastal areas to inner parts of the nation.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 梅干を加熱したもの、青梅を煮詰めた梅肉エキスまたは熟した梅を加熱したものを開き加工、洗浄した鮮に付着または浸透させた後、これを水洗い後または直接に乾燥した干物
    This dried fish is obtained by sticking or infiltrating fresh fish Ume (Japanese apricot) flesh with Mumefural produced by heating pickled Ume, an Ume flesh extract obtained by boiling down unriped Ume or Ume flesh obtained by heating riped pickled Ume to/into fresh fishes in a drying processing of the opened and washed fresh fishes, and then drying the treated fishes after washing or directly. - 特許庁
  • 開いた体から頭、腸及び骨、皮などを除いた残余の部分を摺り刻んで整形し、除湿、乾燥してかる練り干物及びそ製造方法。
    To obtain a dried fish meat paste by chopping and grinding the residual part obtained by removing a head, viscera, bone, skin, etc., from an opened up fish body, forming, removing moisture and drying, and to provide a method for producing the same. - 特許庁
  • 1階には船揚場、物置、作業場があり、出漁の準備、漁具の手入れ、干物の乾場や農産物の置き場などと幅広く活用されている。
    Provided with a non-sea area where a boat is to be placed, a storage room and a working space, the first floor is used for various purposes, such as for maintaining fishing gear, for drying fish and for storing agricultural products.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 塩分が少なく、糖尿病、腎臓病、高血圧症の患者等に悪影響を及ぼさない、こんぶの栄養を含みかつこんぶ風味を有する美味な魚の干物の製造方法を提供する。
    To provide a method for producing delicious dried fish slightly having salt content, having no bad influence on patients suffered from diabetes, kidney disease, hypertension or the like, containing kelp nutriments and having kelp flavor. - 特許庁
  • ほとんどの干物では天日乾燥が基本であり、最近では虫付きを防ぎ乾燥を早めるため、つり下げたを回転させる干し台が作られている。
    In most cases, sun drying is the basic method to produce dried fish and in recent years rotating drying racks for hanging fish, to keep insects away, and to accelerate the drying process, have become available.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 乾燥したは、水分量が45質量%以下であること、干物類、ふし類、かれぶし類、煮干類、圧搾煮干類から選ばれる一種又は二種以上であることが好ましい。
    Preferably the dried fish has a water content of 45 mass% or less and is one or more selected from dried marine products, boiled-dried fishes, fermented-dried fishes, boiled-dried small fishes, and pressed-boiled-dried small fishes. - 特許庁
  • を調味料に浸漬処理後、乾燥させて焼成又は焼成せずに、レトルトパウチに内包し、パウチの内圧とレトルト操作圧とがバランスする程度の圧力(最高到達圧力 1.4kg/cm^2G )で徐々に約15〜30分程度かけてレトルト処理することを特徴とする干物のレトルト処理方法。
    A fish is immersed in a seasoning, dried, broiled or not broiled, wrapped in a retort pouch and gradually subjected to retort treatment under pressure balancing the inner pressure of the pouch against retort operation pressure (1.4 kg/cm2 maximum pressure reached) for about 15-30 minutes. - 特許庁
  • 従来のサーモンを塩漬して乾燥して得られる干物や、燻製して得られるスモークサーモンとは異なり、臭が少なく、食感がソフトで、風味に優れ、旨味を有するカットサーモン肉等からなるソフトサーモンの製造方法を提供すること。
    To provide a method for producing soft salmon which is different from conventional dried salmon obtained by preserving salmon with salt and drying the salmon and smoked salmon obtained by smoking salmon and is composed of cut salmon meat, etc., having a reduced fishy odor, soft texture, excellent taste and flavor. - 特許庁
  • 氷を入れた水200リットルに、こんぶ粉1キログラムを溶かしてこんぶ溶液を製造し、このこんぶ溶液に300キログラムのを約3時間以上漬けて、その後前記をこんぶ溶液よりあげて選別した後串に刺し、その後台車に吊して乾燥機によって約3〜6時間乾燥させた干物の製造方法。
    The method for producing dried fish comprises preparing a kelp solution by dissolving 1 kg of kelp powder to 200 liters of water with ice, soaking 300 kg of fish to the kelp solution for about 3 hours, taking the fish out of the solution, sorting out the fish followed by sticking the fish with a skewer, and thereafter suspending the fish on a cart, and drying the fish with a dryer for about 3-6 hours. - 特許庁

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