-餃子を白身魚のすり身で筒状に巻いたもの。 Gyoza wrapped with whitefish paste in a tube shape.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
僕は魚は赤身より白身の方が好きだ. As for fish, I like white flesh better than red.
- 研究社 新和英中辞典
魚の縦に切った切り身または骨をとった片身 a longitudinal slice or boned side of a fish
- 日本語WordNet
魚の切り身は、皮を上(奥)、身を手前側に置く Pieces of sliced fish are placed with their skins on the upper (far) side or fish meats on the nearer side.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
干物(ひもの、英語Driedfish)とは、魚などの魚介類の身を干した加工食品。 Himono (dried fish) is a generic term for processed foods made by drying various sea foods such as fish.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
コイ(鯉)やカニ(蟹)、スズキ(魚)食材(鱸)など鮮度のよい白身の魚を用いる。 Fresh white fish such as carp, crab and perch are used.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
煮熟魚または蒸煮魚のほぐし装置とほぐし身製造方法 FLAKING DEVICE FOR BOILED FISH OR STEAMED FISH, AND METHOD FOR PRODUCING FLAKED FISH MEAT - 特許庁
魚体の身欠き方法及び魚体の処理方法並びに魚体の背骨掴み装置 METHOD FOR PREPARING FISH BODY FOR DRYING, METHOD FOR TREATING FISH BODY, AND DEVICE FOR GRIPPING BACKBONE OF FISH BODY - 特許庁
この魚肉用添加物が添加された魚肉すり身、又は魚肉練製品である。 The ground fish meat or the fish paste product comprises the additive for fish meat. - 特許庁
捌いた魚の身を水で晒し、身の血液や脂肪を取り除く。 The fish fillet is washed with running water, and the blood and fat are removed.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
魚の腹の肉の薄い部分の切り身 a slice of meat from the thin part of a fish near its head
- EDR日英対訳辞書
-サメの軟骨を含む白身魚の練り物の一種。 A kind of whitefish paste including shark gristle.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
北大西洋産の魚の脂の少ない白身 lean white flesh of North Atlantic fish
- 日本語WordNet
白身の魚のアルミ箔ホイル包みの酒蒸し SAKE-STEAMED WHITE MEAT FISH WRAPPED WITH ALUMINUM FOIL - 特許庁
まな板に載せた魚の上側になった方の身 the upper side of a fish when laid on a cutting board
- EDR日英対訳辞書
魚肉の練り肉は冷凍落し身を用いるのが好ましい。 The fish paste preferably uses frozen picked fish meat. - 特許庁
白身の魚でありさえすればどんなものでもよろしい. Any fish will do as [so] long as its meat is white.
- 研究社 新和英中辞典
広い海に生息する身の厚いアジ科の魚類 deep-bodied percoid fishes of the open seas
- 日本語WordNet