「鰻」を含む例文一覧(203)

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  • 筒という,捕りの道具
    the fishing tool used for catching eel, called eel-catcher  - EDR日英対訳辞書
  • 重を食べたい
    Want to eat Unaju. - Weblio Email例文集
  • 重を食べたい
    I want to eat Unaju.  - Weblio Email例文集
  • という魚
    a type of fish called an eel  - EDR日英対訳辞書
  • という魚
    a fish named a "Taunagi" <Fluta alba>  - EDR日英対訳辞書
  • 沼田という魚
    a fish called a hagfish  - EDR日英対訳辞書
  • がぬらりくらりする
    of an eel, to be slimy  - EDR日英対訳辞書
  • を養殖すること
    eel farming  - EDR日英対訳辞書
  • という魚
    an eel, called hagfish  - EDR日英対訳辞書
  • 塚という,捕りの設備
    a device for catching eel, consisting of a stone wall set in a riverbed, called an eel mound  - EDR日英対訳辞書
  • は夏のスタミナ料理です。
    Eel is the stamina food of the summer.  - Weblio Email例文集
  • どこで寿司を食べたのですか?
    Where did you eat the eel sushi? - Weblio Email例文集
  • を手掴みで捕らえること
    the act of catching an eel in one's hands  - EDR日英対訳辞書
  • 丼という食べ物
    a Japanese food called "a bowl of broiled eel on cooked rice"  - EDR日英対訳辞書
  • 八つ目という動物
    an animal called a river lamprey  - EDR日英対訳辞書
  • の蒲焼きの小さいもの
    a food called {small eels split and grilled in soy sauce}  - EDR日英対訳辞書
  • 飯という食べ物
    food made by serving rice in a box and putting a broiled eel on it called eel and rice  - EDR日英対訳辞書
  • の蒲焼きという食べ物
    a food called a broiled eel  - EDR日英対訳辞書
  • を掴むようなやり方で物を握りしめること
    the action of grasping something as tightly as a person would hold a slippery, wriggling eel  - EDR日英対訳辞書
  • 登りという,物事の程度や価値が上昇していく仕方
    the condition of ascending swiftly without stopping  - EDR日英対訳辞書
  • 営業成績はまさに上り、というところかね。
    Our sales performance is just skyrocketing.  - Tanaka Corpus
  • そのため,日本輸入組合は台湾産ウナギをPRしている。
    So the Japan Eel Importers Association is promoting Taiwanese eels.  - 浜島書店 Catch a Wave
  • の加工食品
    PROCESSED EEL FOOD - 特許庁
  • 用曝気水車
    AERATION WATER TURBINE FOR FARMING EEL - 特許庁
  • 用飼料及びの飼育方法
    EEL FEED AND EEL BREEDING METHOD - 特許庁
  • 調理器具とこれを用いたの調理方法
    TOOL FOR COOKING EEL AND METHOD USING THE SAME - 特許庁
  • の骨入り焼菓子、の骨入り焼菓子の製造方法及びの骨の擂り身の製造方法
    EEL BONE-CONTAINING BAKED CONFECTIONERY, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND METHOD FOR PRODUCING GROUND FISH MEAT OF EEL BONE - 特許庁
  • の連続酵素分解方法
    CONTINUOUS ENZYMOLYSIS METHOD OF EEL - 特許庁
  • ペーストおよびその製造方法
    EEL PASTE AND ITS PRODUCTION - 特許庁
  • 加工食品とその製造方法、及び加工用調味液
    PROCESSED EEL FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME, SEASONING LIQUID FOR PROCESSING EEL - 特許庁
  • 養殖の臭いを取る方法と臭いを取った再生
    METHOD FOR ELIMINATING ODOR OF CULTURED EEL AND REGENERATED EEL FROM WHICH ODOR IS ELIMINATED - 特許庁
  • 加工食品、及び加工食品の製造方法、並びに加工用の調味液に関し、従来ある蒲焼とは全く異なる食味を有する加工食品を提供することを課題とする。
    To provide a processed eel food having a taste entirely different from that of conventional Kabayaki (eel split and broiled in soy), to provide a method for producing the processed eel food, and to provide a seasoning liquid for processing eel. - 特許庁
  • の蒲焼の製造方法、これによるの蒲焼、並びにこれに使用する浸漬調味液及びの蒲焼用のつけ焼きタレ
    METHOD FOR PRODUCING EEL KABAYAKI, EEL KABAYAKI, SOAKING SEASONING LIQUID USED FOR THE KABAYAKI, AND DIP SAUCE FOR EEL KABAYAKI - 特許庁
  • の骨をペースト状に粉砕して製造することができるの骨入り焼菓子を提供する。
    To obtain eel bone-containing baked confectionery which can be produced by crushing eel bone in a pasty form. - 特許庁
  • マグロの養殖生け簀又は養
    CULTURE PRESERVE FOR TUNA, OR EEL CULTURE POND - 特許庁
  • の養殖装置及び養殖方法
    CULTURING EQUIPMENT FOR EEL AND METHOD OF CULTURING - 特許庁
  • の骨入り焼菓子は、小麦粉、バター、砂糖、ベーキングパウダー、の骨を粉砕して得た粉砕物から成る生地を焼き上げたものである。
    The eel bone-containing baked confectionery is obtained by baking dough comprising wheat flour, butter, sugar, baking powder and a crushed product obtained by crushing eel bone. - 特許庁
  • 等の骨から骨髄液を除去可能としたことによりや穴子の骨を原料とする良質の粉末栄養補給剤を作る。
    To provide a method for producing a powder nutritional supplement using eels or conger eels as a raw material by enabling the removal of a bone marrow liquid from the bones of the eels or the like. - 特許庁
  • 菓子類やそばなどの食品に混入しての風味を備えた製品を作ることのできるペーストおよびその製造方法。
    To obtain an eel paste capable of providing a product having flavor of the eel by mixing the paste with cakes and foods such as buckwheat noodle, and further to provide a producing method thereof. - 特許庁
  • 又は穴子の骨を原料とする粉末栄養補給剤の製造方法
    METHOD FOR PRODUCING POWDER NUTRITIONAL SUPPLEMENT USING EEL OR CONGER EEL AS RAW MATERIAL - 特許庁
  • その後、原料を所定温度で所定時間に亘って焼き、焼いた原料を粉砕して微粒化することによってペーストを製造する。
    The immersed eel raw material is roasted at a prescribed temperature for a prescribed time, and the roasted eel raw material is ground to form minute particles to provide the objective eel paste. - 特許庁
  • から少なくとも内蔵を摘出して原料を形成し、その原料を所定の糖水溶液または所定のミネラル水に所定時間に亘って浸漬する。
    At least guts are picked out from an eel to form an eel raw material, and the eel raw material is immersed into a prescribed aqueous sugar solution or a prescribed mineral water for a prescribed time. - 特許庁
  • の蒲焼の製造方法ないしこれに使用する浸漬調味液、ないしの蒲焼用のつけ焼きタレとして、不快臭や色のくすみを生じないもの、の皮の食感の悪化を解決することのできるものを提供する。
    To provide a method for producing eel kabayaki (eel grilled in soya); to provide a soaking seasoning liquid used for the eel kabayaki; and to provide a dip sauce for eel kabayaki causing no unfavorable smell and/or dullness in color, and solving degradation in palate feeling of eel skin. - 特許庁
  • 池水温を加温保持するために、温水を直接養池に供給するための補給温水配管と間接的に加温するための加熱送水管を備え、それらに供給する温水を製造するヒートポンプ装置からなる養池保温システムによる。
    The heat retention system of an aquaculture pond for eel includes a hot water replenishing pipe for directly supplying hot water to the aquaculture pond for eel and a heating and water-supplying pipe for indirectly heating so as to keep the water temperature of the pond heated, and includes heat pump equipment for producing the hot water supplied to the pipes. - 特許庁
  • 又は穴子の骨を原料とする微粉末栄養補給剤の製造方法
    PRODUCTION OF FINE POWDERY NUTRIENT SUPPLEMENTARY PREPARATION MADE OF BONE OF EEL OR CONGER - 特許庁
  • 又は穴子の骨を原料とする粒状栄養補給剤の製造方法
    METHOD FOR PRODUCING GRANULAR NUTRITIONAL SUPPLEMENT USING BONE OF EEL OR SEA EEL AS RAW MATERIAL - 特許庁
  • の骨を原料とする健康補助食品及び食品添加物の製造方法
    METHOD FOR PRODUCING HEALTH ASSISTING FOOD AND FOOD ADDITIVE USING BONE OF EEL AS RAW MATERIAL - 特許庁
  • 老舗の屋の味や雰囲気に近づけ、また、本焼きする作業を熟練した職人ではないアルバイトのような素人でもの形状を崩さないように簡単に行う事ができ、さらに、商品を提供するまでの時間を短く、すなわち、効率よくの本焼きができる調理器具を提供すること
    To provide an eel cooking tool capable of efficiently spitchcocking in which a spitchcocked eel has a taste and flavor nearly the same as those served by a long-established eel restaurant, and even a nonprofessional person like a part-timer who is not well-trained, can beautifully spitchcock the eel and rapidly serving a dish. - 特許庁
  • ミンチング用設備、高圧・高温処理設備を用いることなくの生骨中の骨髄液による悪臭を抑制したの骨を原料とする健康補助食品及び食品添加物の製造方法を提供する。
    To provide a method for producing an assisting food and a food additive using bone of eel as raw material suppressing offensive smell caused to bone marrow in raw bone of an eel, without using facilities for mincing, high pressure/high temperature processing. - 特許庁
  • 養殖のもつ過剰な脂肪分を削減して、その欠点である油っぽさや身のやわらかい点等を改善し、その食味を天然に近づける。
    To provide culturing equipment for eel having a taste close to that of a natural eel by reducing the excessive fat, and improving taste such as fattiness and softness. - 特許庁
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