鰻筒という,鰻捕りの道具 the fishing tool used for catching eel, called eel-catcher
- EDR日英対訳辞書
鰻重を食べたい Want to eat Unaju. - Weblio Email例文集
鰻重を食べたい I want to eat Unaju.
- Weblio Email例文集
鰻という魚 a type of fish called an eel
- EDR日英対訳辞書
田鰻という魚 a fish named a "Taunagi" <Fluta alba>
- EDR日英対訳辞書
沼田鰻という魚 a fish called a hagfish
- EDR日英対訳辞書
鰻がぬらりくらりする of an eel, to be slimy
- EDR日英対訳辞書
鰻を養殖すること eel farming
- EDR日英対訳辞書
盲鰻という魚 an eel, called hagfish
- EDR日英対訳辞書
鰻塚という,鰻捕りの設備 a device for catching eel, consisting of a stone wall set in a riverbed, called an eel mound
- EDR日英対訳辞書
鰻は夏のスタミナ料理です。 Eel is the stamina food of the summer.
- Weblio Email例文集
どこで鰻寿司を食べたのですか? Where did you eat the eel sushi? - Weblio Email例文集
鰻を手掴みで捕らえること the act of catching an eel in one's hands
- EDR日英対訳辞書
鰻丼という食べ物 a Japanese food called "a bowl of broiled eel on cooked rice"
- EDR日英対訳辞書
八つ目鰻という動物 an animal called a river lamprey
- EDR日英対訳辞書
鰻の蒲焼きの小さいもの a food called {small eels split and grilled in soy sauce}
- EDR日英対訳辞書
鰻飯という食べ物 food made by serving rice in a box and putting a broiled eel on it called eel and rice
- EDR日英対訳辞書
鰻の蒲焼きという食べ物 a food called a broiled eel
- EDR日英対訳辞書
鰻を掴むようなやり方で物を握りしめること the action of grasping something as tightly as a person would hold a slippery, wriggling eel
- EDR日英対訳辞書
鰻登りという,物事の程度や価値が上昇していく仕方 the condition of ascending swiftly without stopping
- EDR日英対訳辞書
営業成績はまさに鰻上り、というところかね。 Our sales performance is just skyrocketing.
- Tanaka Corpus
そのため,日本鰻輸入組合は台湾産ウナギをPRしている。 So the Japan Eel Importers Association is promoting Taiwanese eels.
- 浜島書店 Catch a Wave
鰻の加工食品 PROCESSED EEL FOOD - 特許庁
養鰻用曝気水車 AERATION WATER TURBINE FOR FARMING EEL - 特許庁
鰻用飼料及び鰻の飼育方法 EEL FEED AND EEL BREEDING METHOD - 特許庁
鰻調理器具とこれを用いた鰻の調理方法 TOOL FOR COOKING EEL AND METHOD USING THE SAME - 特許庁
鰻の骨入り焼菓子、鰻の骨入り焼菓子の製造方法及び鰻の骨の擂り身の製造方法 EEL BONE-CONTAINING BAKED CONFECTIONERY, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND METHOD FOR PRODUCING GROUND FISH MEAT OF EEL BONE - 特許庁
鰻の連続酵素分解方法 CONTINUOUS ENZYMOLYSIS METHOD OF EEL - 特許庁
鰻ペーストおよびその製造方法 EEL PASTE AND ITS PRODUCTION - 特許庁
鰻加工食品とその製造方法、及び鰻加工用調味液 PROCESSED EEL FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME, SEASONING LIQUID FOR PROCESSING EEL - 特許庁
養殖鰻の臭いを取る方法と臭いを取った再生鰻 METHOD FOR ELIMINATING ODOR OF CULTURED EEL AND REGENERATED EEL FROM WHICH ODOR IS ELIMINATED - 特許庁
鰻加工食品、及び鰻加工食品の製造方法、並びに鰻加工用の調味液に関し、従来ある鰻蒲焼とは全く異なる食味を有する鰻加工食品を提供することを課題とする。 To provide a processed eel food having a taste entirely different from that of conventional Kabayaki (eel split and broiled in soy), to provide a method for producing the processed eel food, and to provide a seasoning liquid for processing eel. - 特許庁
鰻の蒲焼の製造方法、これによる鰻の蒲焼、並びにこれに使用する浸漬調味液及び鰻の蒲焼用のつけ焼きタレ METHOD FOR PRODUCING EEL KABAYAKI, EEL KABAYAKI, SOAKING SEASONING LIQUID USED FOR THE KABAYAKI, AND DIP SAUCE FOR EEL KABAYAKI - 特許庁
鰻の骨をペースト状に粉砕して製造することができる鰻の骨入り焼菓子を提供する。 To obtain eel bone-containing baked confectionery which can be produced by crushing eel bone in a pasty form. - 特許庁
マグロの養殖生け簀又は養鰻池 CULTURE PRESERVE FOR TUNA, OR EEL CULTURE POND - 特許庁
鰻の養殖装置及び養殖方法 CULTURING EQUIPMENT FOR EEL AND METHOD OF CULTURING - 特許庁
鰻の骨入り焼菓子は、小麦粉、バター、砂糖、ベーキングパウダー、鰻の骨を粉砕して得た粉砕物から成る生地を焼き上げたものである。 The eel bone-containing baked confectionery is obtained by baking dough comprising wheat flour, butter, sugar, baking powder and a crushed product obtained by crushing eel bone. - 特許庁
鰻等の骨から骨髄液を除去可能としたことにより鰻や穴子の骨を原料とする良質の粉末栄養補給剤を作る。 To provide a method for producing a powder nutritional supplement using eels or conger eels as a raw material by enabling the removal of a bone marrow liquid from the bones of the eels or the like. - 特許庁
菓子類やそばなどの食品に混入して鰻の風味を備えた製品を作ることのできる鰻ペーストおよびその製造方法。 To obtain an eel paste capable of providing a product having flavor of the eel by mixing the paste with cakes and foods such as buckwheat noodle, and further to provide a producing method thereof. - 特許庁
鰻又は穴子の骨を原料とする粉末栄養補給剤の製造方法 METHOD FOR PRODUCING POWDER NUTRITIONAL SUPPLEMENT USING EEL OR CONGER EEL AS RAW MATERIAL - 特許庁
その後、鰻原料を所定温度で所定時間に亘って焼き、焼いた鰻原料を粉砕して微粒化することによって鰻ペーストを製造する。 The immersed eel raw material is roasted at a prescribed temperature for a prescribed time, and the roasted eel raw material is ground to form minute particles to provide the objective eel paste. - 特許庁
鰻から少なくとも内蔵を摘出して鰻原料を形成し、その鰻原料を所定の糖水溶液または所定のミネラル水に所定時間に亘って浸漬する。 At least guts are picked out from an eel to form an eel raw material, and the eel raw material is immersed into a prescribed aqueous sugar solution or a prescribed mineral water for a prescribed time. - 特許庁
鰻の蒲焼の製造方法ないしこれに使用する浸漬調味液、ないし鰻の蒲焼用のつけ焼きタレとして、不快臭や色のくすみを生じないもの、鰻の皮の食感の悪化を解決することのできるものを提供する。 To provide a method for producing eel kabayaki (eel grilled in soya); to provide a soaking seasoning liquid used for the eel kabayaki; and to provide a dip sauce for eel kabayaki causing no unfavorable smell and/or dullness in color, and solving degradation in palate feeling of eel skin. - 特許庁
養鰻池水温を加温保持するために、温水を直接養鰻池に供給するための補給温水配管と間接的に加温するための加熱送水管を備え、それらに供給する温水を製造するヒートポンプ装置からなる養鰻池保温システムによる。 The heat retention system of an aquaculture pond for eel includes a hot water replenishing pipe for directly supplying hot water to the aquaculture pond for eel and a heating and water-supplying pipe for indirectly heating so as to keep the water temperature of the pond heated, and includes heat pump equipment for producing the hot water supplied to the pipes. - 特許庁
鰻又は穴子の骨を原料とする微粉末栄養補給剤の製造方法 PRODUCTION OF FINE POWDERY NUTRIENT SUPPLEMENTARY PREPARATION MADE OF BONE OF EEL OR CONGER - 特許庁
鰻又は穴子の骨を原料とする粒状栄養補給剤の製造方法 METHOD FOR PRODUCING GRANULAR NUTRITIONAL SUPPLEMENT USING BONE OF EEL OR SEA EEL AS RAW MATERIAL - 特許庁
鰻の骨を原料とする健康補助食品及び食品添加物の製造方法 METHOD FOR PRODUCING HEALTH ASSISTING FOOD AND FOOD ADDITIVE USING BONE OF EEL AS RAW MATERIAL - 特許庁
老舗の鰻屋の味や雰囲気に近づけ、また、本焼きする作業を熟練した職人ではないアルバイトのような素人でも鰻の形状を崩さないように簡単に行う事ができ、さらに、商品を提供するまでの時間を短く、すなわち、効率よく鰻の本焼きができる鰻調理器具を提供すること To provide an eel cooking tool capable of efficiently spitchcocking in which a spitchcocked eel has a taste and flavor nearly the same as those served by a long-established eel restaurant, and even a nonprofessional person like a part-timer who is not well-trained, can beautifully spitchcock the eel and rapidly serving a dish. - 特許庁
ミンチング用設備、高圧・高温処理設備を用いることなく鰻の生骨中の骨髄液による悪臭を抑制した鰻の骨を原料とする健康補助食品及び食品添加物の製造方法を提供する。 To provide a method for producing an assisting food and a food additive using bone of eel as raw material suppressing offensive smell caused to bone marrow in raw bone of an eel, without using facilities for mincing, high pressure/high temperature processing. - 特許庁
養殖鰻のもつ過剰な脂肪分を削減して、その欠点である油っぽさや身のやわらかい点等を改善し、その食味を天然鰻に近づける。 To provide culturing equipment for eel having a taste close to that of a natural eel by reducing the excessive fat, and improving taste such as fattiness and softness. - 特許庁