「魚の肉」を含む例文一覧(1037)

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  • 冷凍状のブロックを、その品温を−10℃以下に維持したまま、周回するバンドソ−の直線部にひねりながら当てて、少なくとも切断面の片面が湾曲状又は曲面状を呈するように切断する。
    This method for producing the frozen fish filet is provided by bringing the frozen fish meat block into contact with the linear part of a rotating band saw with while twisting the fish meat block, keeping the temperature at ≤-10°C, and cutting so that at least one side surface of the cut surface shows a bent or curved surface state. - 特許庁
  • また、ブロックの切断する部位に応じて切断面の形状を平板状、湾曲状、曲面状などに適宜変更しながら切断すると共に、各ブロックごとに切り身の重量と切断面の面積をほぼ同じ大きさに切り揃える。
    The fish meat block is cut by changing the shape of the cut surface such as a flat, bent and curved surface shape, etc., optionally according to the cut parts of the fish meat block, and the fish meat block is cut so as to have the weights and cut surface areas of the filets almost the same size for each of the blocks. - 特許庁
  • 鮭等の類の中骨及び/又は残骨に、その長節が節ごとにバラバラになり且つ節中心部の髄が消失した節骨となるようにエンド型プロテアーゼ処理を行い、処理液から該節骨を分離・回収する。
    This method for producing fish bone powder comprises treating the central bones of fishes such as salmons and/or their residual bones with an endo type protease so that the long joints are separated into individual joints and so that marrow flesh is eliminated from the central portions of the joints, separating.recovering the joint bones from the treating product, and subsequently obtaining the fish bone powder from the recovered joint bones. - 特許庁
  • などの材料の体積を正確に測定し、切断した各切り身の切断面の面積がほぼ均一で、一定重量に切断することができ、冷凍材料を解凍せずに切断することができる自動定量切断装置を提供する。
    To provide an automatic quantitatively cutting apparatus capable of accurately measuring the volume of a material such as fish or meat, cutting it into slices with the cross section of each of them nearly uniform and each weight constant and without thawing the frozen material as well. - 特許庁
  • 一の授受の単位につき当該容器包装十個以上を令第三十五条第十六号に規定するねり製品製造業又は同条第三十二号に規定するそうざい製造業の許可を受けた者に販売する場合
    When a delivery unit consisting of 10 or more of said containers and packaging is sold to a person licensed for a fish jelly product producing business as prescribed in Article 35, item (xvi) of the Order for Enforcement of the Food Sanitation Act or for a daily dish producing business as prescribed in Article 35, item (xxxii) of the Order for Enforcement of the Food Sanitation Act  - 日本法令外国語訳データベースシステム
  • 根菜類や芋類、こんにゃく、コンブ、油揚げなどを甘辛く煮たものをこう呼ぶことが多いが、煮しめにされる具材はその地方や季節でさまざまであり、類、ちくわやかまぼこなどの水産練り製品(いわゆる練り物)、地域によってはも用いられる。
    Dishes containing root crops, potatoes, konjac, konbu kelp, abura-age (deep-fried bean curd) among other ingredients, and simmered to taste salty-sweet are often called nishime; the ingredients of nishime, however, differ by region and the season in which nishime is cooked, and meats or fish sausages (so-called "nerimono") such as chikuwa and kamaboko or in some regions, fish, also appear as ingredients.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 硫酸化オリゴ糖からなるタンパク質、好ましくは筋原繊維タンパク質、より具体的には、落とし身および/またはすり身の変性抑制物質、それを有効成分とするタンパク質の変性抑制剤、あるいはそれを添加することを特徴とするタンパク質の変性を抑制する方法。
    The invention provides a denaturation suppressing substance composed of a sulfated oligosaccharide and effective for suppressing the denaturation of proteins, preferably myofibril protein, concretely fish meat, picked meat and/or ground meat, a protein denaturation suppressing agent containing the suppressing substance as an active component and a protein denaturation suppressing method comprising the addition of the agent. - 特許庁
  • 野菜、果物、鮮、精、惣菜、おにぎり等の食品をプラスチック容器に入れてストレッチフィルムで包装する際に、この包装作業や商品ラベルの貼り付け作業等を購入客に対面した状態で行うことができる対面型フィルム包装装置を提供する。
    To provide a facing type film packaging device by which a packaging operation and a product labeling operation or the like can be performed while facing a purchaser when food such as vegetable, fruit, a fresh fish, fresh meat, a daily dish, a rice ball or the like is put into a plastic container and packaged with a stretch film. - 特許庁
  • D-乳酸産生能を有する微生物を窒素源および炭素源を含む培地中で培養し、D-乳酸を産生・回収する方法において、窒素源としてのみを用い、炭素源として糖質を用いることを特徴とする高光学純度のD-乳酸の効率的産生・回収すること。
    A method for producing/recovering D-lactic acid includes culturing of a microorganism having D-lactic acid producing potential in a medium containing a nitrogen source and a carbon source, wherein high optical purity D-lactic acid is efficiently produced/recovered by using only a fish meat as the nitrogen source and sugar as the carbon source. - 特許庁
  • 明太子熟成後の漬け汁をパチルス属(Bacillus subtilis)が生産する蛋白分解酵素及び絲状菌(Aspergillus oryzae)が生産する蛋白分解酵素で処理することにより、必須アミノ酸等旨味成分を多く含み栄養価の高い明太子風味の食品調味料を効率よく製造した。
    This seasoned cod roe-flavored food seasoning rich in the flavor ingredients including essential amino acids and having high nutritive value is efficiently obtained by enzymolysis of the pickle after aging seasoned cod roe with a fish meat proteolytic enzyme produced by Bacillus subtilis and/or a proteolytic enzyme produced by Aspergillus oryzae. - 特許庁
  • 水中に発生させた酸素ナノバブルを含有する酸素ナノバブル水を練製品の原料に添加する工程と、原料に添加した酸素ナノバブルの一部を圧壊させ、原料を無菌化する工程と、を備えたことによって解決される。
    This method for sterilizing and producing the fish paste product comprises a process of adding oxygen nanobubble water containing oxygen nanobubble produced in water to the raw material of the fish paste product, and a process of collapsing part of the oxygen nanobubble added to the raw material to sterilize the raw material. - 特許庁
  • 軍港の街として発展した舞鶴市が、旧日本海軍が利用していた舞鶴赤レンガ倉庫群を活用したイベントで、舞鶴が発祥といわれるじゃがや海軍料理などのグルメコーナーや日本海でとれた介類などの物産展。
    Maizuru City developed as a naval port town and this festival is an event that uses the Maizuru Aka-renga Soko-gun (red-brick warehouses of Maizuru) that the Imperial Japanese Navy was using: the gourmet corner displays Nikujaga (simmered meat and potatoes) and naval dishes; the local product exhibition introduces seafood taken from the Japan Sea and other local production.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • また、重水素減少水(DDWATER(R))を使用して農作物、食介類、海藻や水草の養殖、植物性プランクトン、動物性プランクトン、微生物、ウイルスを育成、培養をすることにより体質改善を効果的に行う食物の生産が可能になる。
    The food which is capable of effectively accomplishing internal reform can be produced by culturing agricultural crops, meat, fishery products, seaweed, aquatic plants, phytoplanktons, animal planktons, microorganisms and viruses using deuterium depleted water (DDWATER(R)). - 特許庁
  • 三枚下ろしされた中落付きのの中骨を中種に採用した、新たな食感を有し、カルシウム強化食品として有用な、衣材として少なくともバッターを用いた衣付食品、冷凍衣付食品及びその製造方法を提供すること。
    To provide food with coating and frozen food with coating, adopting filleted fish middle bone with backbone section meat as the inner ingredient, having new palate feeling, useful as calcium-enriched food, and using at least batter as the coating material; and to provide a method for producing the foods. - 特許庁
  • 厚さが100〜500μmのシート状素材2又はその破砕物を、その含有量がペットフード基材に基づき、3〜10質量%であり、ペットフード表面に一部露出する形態で含有するペットフード1とする。
    The pet food 1 contains a sheet-like fish meat raw material 2 having a thickness of 100-500 μm or the crushed one at a content of 3-10 mass% based on pet food raw materials, while partly exposed at the surface of the pet food. - 特許庁
  • (A)植物油と、(B)唐辛子及び/又はその抽出物と、(C)野菜類、介類、類、それらの加工食品から選ばれた少なくとも1種を含む、細片状又は粒状の具材と、(D)酸発酵乳とを含有する原料を混合し、加熱調理することを特徴とする具入りラー油を得る。
    The sesame oil with the ingredients is obtained by mixing and cooking a raw material containing (A) vegetable oil, (B) capsicum and/or the extract of the same, (C) the ingredients of a thin piece shape or granular shape including at least one selected from vegetables, fishes and shellfishes, meats, and processed foods of them, and (D) acid fermentation milk. - 特許庁
  • おでん汁自体に、長時間煮込んでも軟化したり型崩れを起こさない工夫を施すことで、練製品に対する軟化の防止及び型崩れの防止を確実に実現することができるおでん汁及び該おでんの製造方法を提供する。
    To obtain a Japanese hotchpotch soup enabling prevention fish paste products from softening and getting out of shape to be certainly realized through giving the Japanese hotchpotch soup itself a device so as not to cause softening and getting out of shape even boiled for a long time, and to provide a method for producing the Japanese hotchpotch. - 特許庁
  • 加熱したものを噛むと、程よい歯応えの弾力性があって、かつ、特に力まなくとも噛み切れる程度に柔らかく、しかも、噛み切れば油脂がしみ出してジューシィ感に富む旨味を感じることができるウィンナーソーセージ及びその製造方法を提供する。
    To provide a fish Vienna sausage giving a moderate springiness to the tooth in the chewing of the sausage in hot state, having a softness to enable the biting off without force and giving a juicy deliciousness due to an oil and fat exuded by biting and provide a method for the production of the sausage. - 特許庁
  • 介類、家禽、家畜又は鯨のから得られるエキス類からタンパク質及び/又は脂肪を除去して得られた処理液を、食塩阻止率の異なる2種以上の逆浸透膜を組み合わせて用いてイミダゾールジペプチド類を分離・精製する。
    The imidazole dipeptides are separated and purified by removing proteins and/or fats from essences obtained from fish and shellfish, fowl, livestock or meat of a whale to provide a treated liquid, and subjecting the resultant treated liquid to the treatment with the combination of two or more kinds of reverse osmotic membranes having different common salt-stopping ratios. - 特許庁
  • 加熱したものを噛むと、程よい歯応えの弾力性があって、かつ、特に力まなくとも噛み切れる程度に柔らかく、しかも、噛み切れば油脂がしみ出してジューシィ感に富む旨味を感じることができるウィンナーソーセージ及びその製造方法を提供する。
    To provide fish wiener sausage having elasticity with proper response to teeth when chewing heated one, soft enough to bite off without especially straining oneself and able to have a taste full of juiciness owing to the oil and fat oozing therefrom when bitten off, and a method for producing the same. - 特許庁
  • 鮮度保持輸送用段ボール箱、特に青果物、鮮類などの生鮮食料品を氷と共に包装して輸送可能な、いわゆる氷詰め輸送用段ボール箱の素材として好適であって、しかもリサイクル可能な強耐水段ボール、及び強耐水段ボール箱に関する。
    To obtain a recyclable strongly water resistant corrugated fiberboard adapted to a material of a so-called ice packed transporting corrugated fiberboard case capable of transporting perishable foodstuff such as particularly fruit and vegetable, fresh fish, meat and the like together with ice in a freshness holding transporting corrugated fiberboard case and the strongly water resistant corrugated fiberboard case. - 特許庁
  • 野菜、などにかけて食すときに、液状調味料製造過程で発酵により溶解した各種ミネラル、カルシューム、たんぱく質などの栄養素と、発酵による食物の分解酵素を摂取できる液状発酵調味料の提供を目的とする。
    To provide a liquid fermented seasoning which enables the intake of nutrients, such as various minerals, calcium, and proteins, dissolved by the fermentation and food-degrading enzymes produced by the fermentation in a process for producing the liquid seasoning, when the liquid fermented seasoning is put on vegetables, fishes, meats, or the like and then eaten. - 特許庁
  • 一対のへら体の対向面に骨係止突起を形成し、頭部を切除した体に頭部側から挿入して骨ととを分離したのち、脊柱骨を両へら体で挟み小骨とともに抜出すことを特徴とする。
    Bone-locking protrusions are formed on an opposite surfaces of a pair of spatulas, the spatulas are inserted from the head side of the fish into a fish body from which, a head has been cut and removed, and bones are separated from the fish, and a backbone is held by both spatulas and pulled out together with fine bones. - 特許庁
  • 本発明は、連続した多孔質構造を形成した無機材をグリルなどの焼き調理器具内の焼き汁受け皿に敷き詰め、連続した多孔質構造を形成した無機材が介類や、パンなどの食材を調理する際に、滲み出る焼き汁を吸着することを特徴とする。
    A baking juice reception tray in a baking cooker such as a grill is lined with an inorganic material with a continuous porous structure formed thereon, and the inorganic material with a continuous porous structure formed thereon adsorbs baking juice oozing when foodstuff such as fish and shellfish, meat and bread is cooked. - 特許庁
  • 晒し身を原料として無リン冷凍すり身を製造するに際して、製造条件、特に、晒し身に混合するpH調整剤の種類、組成を検討することにより、加熱ゲル化して得られる製品のゼリー強度のさらなる向上が求められている。
    To provide a pH adjuster for nonphosphate frozen paste produced in response to such requirements as to improve jelly strength of products gelatinized with heat through reviewing production condition such as, in particular, the kind and the composition each of the pH adjuster to be added to bleached fish meat when producing the nonphosphate frozen paste using the bleached fish meat as raw material. - 特許庁
  • のすり身をカッターにて攪拌しながらスープを混入し、同すり身中に、スープ、卵白及び味噌を練り込んだ後、醤油等をベースに熱加工処理した牛モツの丸腸を混入し、同すり身を所定の大きさに成形したことを特徴とする。
    The fish meat-processed food product is produced by mixing the soup while stirring the ground fish meat with a cutter, kneading the soup, albumen and Miso (fermented soybean paste) with the ground fish meat, mixing the small intestines of the beef giblets subjected to thermal processing using soy sauce or the like as a base therewith, and forming the resultant ground fish meat into a prescribed size. - 特許庁
  • かに脚様水産練製品の製造方法は、すり身を主原料とする水産練製品を製造する工程、着色された可食性フィルムを水洗練製品に被覆する工程、および可食性フィルムで包まれた水産練製品を加熱して水産練製品と可食性フィルムとを一体化する工程、を包含する。
    The method for producing a crab leg-like fisheries paste product comprises a process of producing a fisheries paste product mainly consisting of minced fish, a process of coating the fisheries paste product with the colored edible film, and a process of heating the fisheries paste product enclosed with the edible film to integrate the fisheries paste product with the edible film. - 特許庁
  • 食品類に、嗜好性に富んだ強く濃厚な加熱調理したときの調理感を付与することができ、獣鳥類や介類を調理したときに生成する香気と呈味が一体化した加熱調理フレーバーの製造方法を提供する。
    To provide a method for producing a cooking flavor capable of imparting foods with cooked feeling rich in palatability and high in thickness when they are cooked, and capable of unifying aroma and gustatoriness produced when animal-and-chicken meats, or fishes and shellfishes are cooked. - 特許庁
  • 従来のサーモンを塩漬して乾燥して得られる干物や、燻製して得られるスモークサーモンとは異なり、臭が少なく、食感がソフトで、風味に優れ、旨味を有するカットサーモン等からなるソフトサーモンの製造方法を提供すること。
    To provide a method for producing soft salmon which is different from conventional dried salmon obtained by preserving salmon with salt and drying the salmon and smoked salmon obtained by smoking salmon and is composed of cut salmon meat, etc., having a reduced fishy odor, soft texture, excellent taste and flavor. - 特許庁
  • グリルで類などを焼くときに食材からしみだす油脂分などで受け皿が汚れるのを防ぎ、かつ使用後簡単に取り除くことができ受け皿の手入れを簡単にすることができるグリル受け皿汚れ防止剤及びシート状グリル受け皿汚れ防止材を提供する。
    To provide an antifouling chemical and an antifouling sheet-material for a receptacle pan of a grill, which can prevent the pan from being fouled with oils and fats oozing out from food materials at the time of grilling fish and meet, etc., and facilitate removal of the fouling and treatment of the pan after the grill is used. - 特許庁
  • ガスレンジ等に設備されているグリルで等を調理する際に、これら被調理物の下方に配置する受け皿内に載置して用いる紙トレーであって、利便性、易廃棄性、安全性に優れた、全く新しいタイプのグリル用紙トレーを提供する。
    To provide a new paper tray for a grill that is mounted on a tray arranged under things to be cooked when fish or meat is cooked by a grill provided in a gas range, and is convenient, easy to discard and safe. - 特許庁
  • 介類臭や畜臭や油臭などの不快臭を軽減する、酸味や香辛料などによる刺激を軽減する、熟成感が好まれる食品において短時間で熟成感を付与する、といった食品の風味を改良する方法を提供すること。
    To provide a method for improving flavor of food, where oily smell such as that of fish and shellfish, meat is reduced, stimulation caused by acidity, spices or the like, is reduced, and matured feeling is imparted to foods favorable of having matured feeling in a short time. - 特許庁
  • ガスコンロ、携帯用ガスコンロ(ガス燃焼器具)の鍋類と同様に載置して使用され、焼き、焼き、焼きナス、焼きトウモロコシ、焼芋等の所謂焼き対象物をひっくり返さずに焼き上げることができる加熱調理方法及びそれに使用する加熱調理用器具を新規に提供する。
    To provide a cooking tool capable of being used by placing in the same way as a pan used on a gas stove, a portable gas stove (a gas burner) or the like and being used for roasting meats, fish, potatoes or the like without overturning them, and provide a cooking method. - 特許庁
  • 卵白、蛋白質、大豆蛋白質、分離大豆蛋白質、濃縮大豆蛋白質、大豆蛋白質分解物、小麦蛋白質(グルテン)等の動物性又は植物性蛋白質とキトサンを、メイラード反応により結合させた蛋白質−キトサン複合体。
    The protein-chitosan complex is obtained by bonding an animal or vegetable protein such as albumen, fish protein, soybean protein, separated soybean protein, concentrated soybean protein, degradation product of the soybean protein and wheat protein (gluten) to the chitosan by a Maillard reaction. - 特許庁
  • すり身2に、生或いは冷凍物を解凍したハバネロ3をミキサーに掛けたもの或いはハバネロの粉末と、刻んだ或いはミキサーに掛けた玉葱4とを混合して成型し、油で揚げるか焼くか蒸してハバネロ含有練り製品。
    The habanero-containing fish paste product is obtained by mixing with ground fish meat 2, a material made by processing raw or thawed habanero 3 in a blender, or habanero powder, and onion 4 chopped or processed in a blender, molding the mixture, and deep-frying, baking, or steaming the molded mixture. - 特許庁
  • 油脂の配合量が制限されカロリーが調整されているに関らず、鶏介類、白菜やブロッコリー等の野菜を用いた美味しい加熱料理を電子レンジ加熱を利用して家庭で手軽に作れるようにするパウチ詰め液状食品を提供する。
    To provide pouched liquid food with which delicious cooked dish using chicken or fish and shellfish, and vegetables such as Chinese cabbage and broccoli while the blending quantity of oil and fat is controlled to regulate calories. - 特許庁
  • 餅かまぼこは、単糖類および二糖類からなる群から選択される少なくとも一つの糖類を3.0〜9.0重量%含有する餅と、食用油を7.5〜17.5重量%含有するすり身とが混合されたものである。
    This rice cake-like boiled fish paste is produced by mixing the rice cake and the ground fish meat, wherein the rice cake contains at least one kind of saccharide, selected from a group comprising monosaccharides and disaccharides, in an amount of 3.0-9.0 wt.%, and the ground fish meat contains a food oil in an amount of 7.5-17.5 wt.%. - 特許庁
  • を使って、弾力を持たせた乳製品(ナチュラルチーズ等)と組み合わせ、かつ融合させた蒲鉾を製造するために蒲鉾独自の弾力を損なわず、乳製品(ナチュラルチーズ等)が分離することなく融合させた製品の提供。
    To provide a product as steamed fish paste combined using fish meat, and fused with dairy products (natural cheese, or the like) having springiness, by damaging no springiness characteristic of steamed fish paste, and fusing with dairy products (natural cheese, or the like) prevented from separating. - 特許庁
  • 鳥獣の類または介等の水産物から製造される加工食品および料理において、脱脂された米糠を微粉砕することによって得られる、粒度範囲が1〜150μmにわたる微粉末を調味料として使用する。
    This seasoning is used for the processed food or the dish produced from the meat of the birds and animals and the fishery products, such as the fishes and shellfishes, wherein the seasoning comprises a fine powder which is obtained by finely grinding defatted rice bran and has a particle size in a range of 1-150 μm. - 特許庁
  • イカ、貝類及び類等食材の粕漬食品を製造する方法において、前記食材の下処理工程S1と、塩水浸漬工程S2と、乾燥工程S3と、酒粕浸漬工程S4と、包装工程S6と、を備えることを特徴とする。
    This method for producing the food pickled in sake lees such as of a food material such as squid, fish and shellfish and meat comprises a preliminary treatment process S1 of the food material, a process S2 of soaking in salt water, a drying process S3, a process S4 of soaking in sake lees, and a packaging process S6. - 特許庁
  • 低温蒸気によって、新鮮味及び旨み成分を残しつつ、長期保存に適し、傷つけることなく、野菜、介類等の食品を隅々まで処理することができ、商品価値を損なわない食品処理装置及び食品処理方法を提供する。
    To provide a food processing device and a food processing method capable of processing all parts of food such as meat, vegetables, seafood so as to suit long term preservation without damage, while leaving over freshness and flavor components by low temperature steam, and not impairing commercial values. - 特許庁
  • 細かく刻んだを主原料とし、これを刻んだ玉ねぎ、塩、パン粉、植物油および卵を配合し混合して生地とし、この生地を所定量ずつに分けて成型し冷凍または加熱処理してなることを特徴とする。
    The fish meat Hamburg steak is obtained by using the finely minced fish meat as a main raw material, blending and mixing minced onion, common salt, bread crumbs, vegetable oil and an egg with the fish meat to provide a dough, dividing the dough to prescribed amounts, molding the divided dough, and carrying out the freezing or heating treatment thereof. - 特許庁
  • 本発明は、果実や等の食缶として使用され、特に、缶内面側において塗装して用いる場合に優れた塗料密着性、レトルト塗料密着性および塗装後耐食性を発揮するスズめっき鋼板を提供する。
    To provide a tin-plated steel sheet which is used as food cans for fruit, fish meat or the like, and exhibits excellent coating material adhesion, retort coating material adhesion and corrosion resistance after coating when, particularly, used by being coated in the inside face side of each can. - 特許庁
  • をプロテアーゼで加水分解処理して得られた、H−Ile−Trp−His−His−Thr−OH、又はH−Leu−Lys−Tyr−Pro−OHで表される、少なくともいずれかのペプチドを有効成分とする抗酸化剤とする。
    The antioxidant contains at least either peptide expressed by H-Ile-Trp-His-His-Thr-OH or H-Leu-Lys-Tyr-Pro-OH as an effective component. - 特許庁
  • 原料である野菜類、類および/または介類に塩類および/または糖類を含浸させる工程、オイルを媒体として真空下脱水する工程、調味液および/または調味油に漬ける工程を順次経ることを特徴とする食品素材の製造方法。
    The method for producing the processed food raw material comprises a process of impregnating raw material comprising vegetable, meat and/or fish and shellfish with salt and/or saccharide, a process of dehydrating the raw material using oil as a medium under vacuum, and a process of soaking the raw material in seasoning liquid and/or seasoning oil, sequentially. - 特許庁
  • カルタミンを含有する錠剤、散剤、造粒剤、カプセル剤、液状またはゲル状高脂血症もしくは高コレステロール血症改善用、又は、高血圧症もしくは肝機能障害改善用補助食品であって、菓子類、穀類加工品または練り製品である補助食品。
    The supplementary food is in the form of confectionery, processed cereals or fish paste products. - 特許庁
  • エキス、酵母エキス、油エキス、内臓エキス、乳フレバー及び乳製品フレバーから選ばれる少なくとも1種を配合すること、好ましくはこれにデキストラナーゼ及び/又はムタナーゼを併用することを特徴とする動物用口腔組成物を提供する。
    This composition for oral cavity for animal is obtained by formulating at least one kind selected from a meat extract, a yeast extract, a fish oil extract, a visceral extract, a milk flavor and a dairy product flavor and preferably further using a dextranase and/or a mutanase therewith. - 特許庁
  • 本発明は、生や生から染み出した血や汁を吸収して容器の底に溜まることを防ぐと共に、血や汁が外部に漏れ出すことを防ぐことができる容器を熱成形によって得ることができる多層ポリスチレン系樹脂発泡体であって、熱成形の際に加熱炉の中で波打つことがなく、熱成形が容易な多層ポリスチレン系樹脂発泡体、及び該発泡体から熱成形によって得られた容器を提供することを目的とする。
    To provide a multilayered polystyrenic resin foam capable of affording a container, which absorbs blood or meat juice leached from fresh fish or meat to prevent not only the accumulation thereof on the bottom of the container but also the leakage of blood or meat juice to the outside, by thermoforming, not undulated in a heating oven at a time of thermoforming and easy to thermoform and the container obtained by thermoforming the foam. - 特許庁
  • 日配品などの食品類、特に、焼飯,チキンライスその他の米飯加工品、スパゲッティ,焼そば,焼うどん,焼米粉等の非汁麺系食品類やソ−セ−ジ,ハム,その他の類や類の加工食品に適用して、従来のものに比べて顕著に高められた日持ち効果が得られる新規な食品保存剤を提供することにある。
    To provide a new preservative for food having a preservation period- prolonging effect remarkably superior to conventional preservatives when applied to foods such as daily delivered commodities, especially processed cooked rice such as fried rice and chicken rice, soup-free noodle-type foods such as spaghetti, chow mein, baked noodle and baked rice powder, and processed foods of meats and fishes such as sausage and ham. - 特許庁
  • 練り食品の原料粉末(穀物粉末、コンニャク製粉、豆類粉末を含む)又はのすり身のいずれかと、キリンサイの乾燥粉末とを混合させたものを練りこんで練り食品形状に成形し、加熱調理してなる練り食品であって、前記キリンサイ粉末の混合割合が、混合後の穀物粉末又はすり身の総原料に対し0.5〜2.5重量%である。
    A kneaded food is produced by molding a mixture of raw material powder for kneaded food including grain powder, Konnyaku powder, and bean powder, or minced fish meat and eucheuma muricatum powder, of which proportion is 0.5 to 2.5 wt.% of a total amount of the raw materials, either grain powder or minced fish meat, after mixture, into the shape of kneaded food and cooking this. - 特許庁
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