一 魚肉ハム及び魚肉ソーセージの関係法令及び規格基準 1. Related laws and regulations and standards and criteria concerning fish meat ham and fish meat sausage
- 日本法令外国語訳データベースシステム
赤身魚肉の色調保持方法及び生食用赤身魚肉 METHOD FOR MAINTAINING COLOR TONE OF RED FISH MEAT, AND RED FISH MEAT TO BE EATEN RAW - 特許庁
魚肉すり身製品の製造方法及び魚肉すり身製品用改良剤 METHOD FOR PRODUCING FISH PASTE PRODUCT, AND IMPROVER FOR FISH PASTE PRODUCT - 特許庁
魚肉の練り肉は冷凍落し身を用いるのが好ましい。 The fish paste preferably uses frozen picked fish meat. - 特許庁
畜肉、魚肉およびこれらの加工品の鮮度保持剤 AGENT FOR HOLDING FRESHNESS OF MEAT, FISH AND THEIR PROCESSED PRODUCT - 特許庁
魚や食肉動物の腰部や肋骨間にある肉 a piece of edible fish or meat from which the bones have been removed, called fillet
- EDR日英対訳辞書
魚肉や食肉の乾燥装置及び乾燥方法 APPARATUS AND METHOD FOR DRYING FISH MEAT OR MEAT - 特許庁
凍結魚介類肉又は凍結食肉類の処理方法 METHOD FOR TREATING FROZEN FISH AND SHELLFISH MEAT OR FROZEN MEAT - 特許庁
畜肉または魚肉ブロックの分別方法 METHOD FOR ASSORTING LIVESTOCK MEAT OR FISH MEAT BLOCK - 特許庁
畜肉または魚肉加工食品の製造方法 METHOD FOR PRODUCING MEAT OR FISH PROCESSED FOOD - 特許庁
薄肉魚肉シートの加熱処理装置 APPARATUS FOR CARRYING OUT HEATING TREATMENT OF THIN FISH MEAT SHEET - 特許庁
魚肉・畜肉・野菜加工廃棄物の処理方法 METHOD FOR TREATMENT OF WASTE OF FISH/MEAT/VEGETABLE PROCESSING - 特許庁
肉醤という,魚肉などを塩漬けした食べ物 a food called salted chopped meat
- EDR日英対訳辞書
魚肉や畜肉などの食肉に含まれる水分の短時間脱水方法 METHOD FOR REMOVING WATER CONTAINED IN MEAT SUCH AS FISH MEAT OR LIVESTOCK MEAT IN SHORT TIME - 特許庁
魚肉、特にマグロ肉の加工品に魚肉粒子の懸濁液を注入する方法 INJECTION OF FISH MEAT PARTICLE SUSPENSION INTO PROCESSED PRODUCT OF FISH MEAT ESPECIALLY TUNA MEAT - 特許庁
魚肉のすり身若しくは落とし身又はその両方を荒擂りし、この魚肉に塩分を加えて前記魚肉に対して2%(重量)未満の塩分濃度下の荒擂り魚肉とし、この低塩分の荒擂り魚肉とほぐし身状の魚肉とを混合し、加熱する魚肉練り製品の製造方法。 This method for producing the fish flesh paste product comprises grinding the paste of or low quality fish flesh roughly, adding salt content to the fish meat to make the roughly ground fish flesh containing <2 wt.% salt concentration based on the fish flesh, mixing the low salt content-roughly ground fish flesh with loosened state fish flesh and heating. - 特許庁
まれに魚肉の肉鬆も存在するが、豚肉と牛肉から作った肉鬆がより普及している。 In rare cases, rou sing made from fish meat is available but that made from pork and beef is more common.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
十六 魚肉ねり製品製造業(魚肉ハム、魚肉ソーセージ、鯨肉ベーコンその他これらに類するものを製造する営業を含む。) (xvi) Fish jelly product producing businesses (including businesses for producing fish meat ham, fish meat sausage, whale meat bacon, and the like);
- 日本法令外国語訳データベースシステム
魚肉の形態を変えることなくアンモニアなどの不快臭を除去する魚肉の改質方法および改質魚肉の提供。 To provide a method for modifying fish meat by removing an unpleasant smell of ammonia or the like without changing the form of fish meat. - 特許庁
これらのさんご礁の魚はより大型の肉食魚に食べられる。 These reef fish are eaten by larger carnivorous fish. - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文
温かい海(特にハワイ)に見られる海水魚の脂肪分の少ない魚肉 the lean flesh of a saltwater fish found in warm waters (especially in Hawaii)
- 日本語WordNet
本発明は、魚肉片11と、魚肉片11の周囲を覆う衣材12と、を備えた調理用魚肉片10である。 This fish meat piece 10 for cooking is equipped with a fish meat piece 11 and a coating material 12 for covering the fish meat piece 11. - 特許庁
得られた無菌魚肉を密封したまま24〜30℃で3〜7日間保存して魚肉を熟成させる無菌魚肉の保存方法。 The obtained sterile fish meat is matured by keeping at 24-30°C for 3-7 days as hermetically sealed state. - 特許庁
魚肉をつなぎとした魚卵入り成形品およびその製造方法 ROE-CONTAINING MOLDED FOOD USING FISH MEAT AS BINDER AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
魚肉を塩水好ましくは海洋深層水中の加圧下において保持する魚肉の改質方法。 The fish meat is held in saline water or preferably ocean deep layer water under pressure. - 特許庁
上記の魚肉ハンバーグ及び魚肉メンチカツは、加熱処理されたものであることが好ましい。 The hamburger steak of fish meat and the fried meat cake of fish meat have been preferably heated. - 特許庁
骨入り魚肉ペーストの製造方法及び骨入り魚肉ペーストを用いた加工食品の製造方法 METHOD FOR PRODUCING BONE-CONTAINING FISH MEAT PASTE, AND METHOD FOR PRODUCING PROCESSED FOOD USING THE PASTE - 特許庁
魚肉ねり製品の熟成方法及び熟成魚肉ねり製品の製造方法 METHOD FOR AGING FISH MEAT PASTE PRODUCT AND METHOD FOR PRODUCING AGED FISH MEAT PASTE PRODUCT - 特許庁
当該製造方法で得られる、魚肉の生臭みが低減された皮付き魚肉加工食品。 The fish processed food with skin decreased in fishy smell of fish is obtained by the method. - 特許庁