「魚の肉」を含む例文一覧(1037)

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  • 練り製品の足、すなわち粘弾性を著しく増大させ、かつしなやかさに富んだ練り製品を提供すること。
    To provide a fish paste product remarkably increased in viscoelasticity of the fish paste. - 特許庁
  • シートを加熱した場合でもシートの水分保有率が低下してしまうことを確実に防止すること。
    To surely prevent lowering of the water content of a fish meat sheet even when the fish meat sheet is heated. - 特許庁
  • 乾燥畜および乾燥介類用改良剤及びこれを用いた乾燥畜および介類の製造方法
    IMPROVER FOR DRIED MEAT AND DRIED FISH, AND METHOD FOR PRODUCING DRIED MEAT AND DRIED FISH USING THE SAME - 特許庁
  • 簡便な処理で、の生臭みを低減した加工食品を製造する方法を提供することを目的とする。
    To provide a method for producing a fish meat-processed food for reducing the raw smell of the fish meat by a simple treatment. - 特許庁
  • 介類又は鳥獣介臭又は鳥獣臭を消失又は減弱させること。
    To provide a method for masking meat smell comprising eliminating or reducing fishy smell of fish and shellfish, or smell of beasts and birds in beast and bird meat. - 特許庁
  • 長期保存や輸送過程においての表面が鮮紅色を維持し続けることができる保存方法を提供する。
    To provide a method for preserving fish enabling the surface color of the fish to be kept in cherry red in long storage or during transport. - 特許庁
  • 養殖にトウガラシあるいはトウガラシ成分よりなる質改善剤を与えることを特徴とする養殖魚の肉質改善法。
    This meat quality improving method for cultured fish comprises giving cultured fish red pepper or a meat quality improving agent comprising red pepper components. - 特許庁
  • を一切食べないベジタリアン、に加え土の中に出来る作物を食べないジャイナ教徒等が一定割合で存在する。
    Certain segments of the population include vegetarians who eat no meat or fish at all and followers of Jainism who, in addition to meat and fish, do not eat anything that grows underground.  - 経済産業省
  • すり身を原料として含む麺であって、すり身と食塩と澱粉(α化澱粉を除く)とを含む内身部と、この内身部の長手方向の側面を覆ったすり身と食塩と増粘性のある加工澱粉とを含む外身部とを備えたもの。
    The fish-meat multilayer noodle contains fish meat paste as raw material, and is provided with an inner meat part comprising fish meat paste, salt and starch (except for pregelatinized starch) and an outer meat part comprising fish meat paste covering the inner meat part in a longitudinal direction of the inner meat part, salt and thickening processed starch. - 特許庁
  • 類及び/又は介類の品質安定化剤、これを用いた類及び/又は介類の品質安定化方法、この方法で得られた類及び/又は介類及びこれらの類及び/又は介類を具として用いた粉もの系食品
    QUALITY STABILIZER FOR MEANS AND/OR FISHES AND SHELLFISHES, METHOD FOR STABILIZING QUALITY OF MEATS AND/ OR FISHES AND SHELLFISHES, MEATS AND/OR FISHES AND SHELLFISHES OBTAINED BY THE SAME METHOD, AND POWDER- BASED FOOD USING THE SAME MEATS AND/OR FISHES AND SHELLFISHES AS INGREDIENT - 特許庁
  • はともに栄養があるが、後者のほうが前者より値段が高い。
    Fish and meat are both nourishing, but the latter is more expensive than the former. - Tatoeba例文
  • このレストランでは私はいつも料理よりも料理を選ぶ
    I always choose the fish over the meat courses in this restaurant  - 日本語WordNet
  • 煙でまたはを加工するのに用いられる小さな家
    a small house where smoke is used to cure meat or fish  - 日本語WordNet
  • をゼラチンで固めた柔らかいクリーム状の料理
    a light creamy dish made from fish or meat and set with gelatin  - 日本語WordNet
  • 食料として使われる動物(と鳥とカタツムリを含む)の
    the flesh of animals (including fishes and birds and snails) used as food  - 日本語WordNet
  • とても味の付いた米、またはまたは野菜でできたインド料理
    an Indian dish made with highly seasoned rice and meat or fish or vegetables  - 日本語WordNet
  • 特にアメリカ大西洋沿岸域にすむ商業的に重要な魚の肉
    flesh of commercially important fishes especially of the Atlantic coastal waters of America  - 日本語WordNet
  • ,,野菜などを煮て食べる,相撲社会独特のなべ料理
    a sumo wrestler's meal served in a pot  - EDR日英対訳辞書
  • のだし汁をゼラチンで固めたアスピックという料理
    a food that is a jelly made from meat or fish soup, called aspic  - EDR日英対訳辞書
  • はともに栄養があるが、後者のほうが前者より値段が高い。
    Fish and meat are both nourishing, but the latter is more expensive than former.  - Tanaka Corpus
  • 、ワカサギやアジ、イワシなどの類でも作られる。
    Chicken and fish, such as lake smelt, Japanese horse mackerel and sardines, are also used as ingredients.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 日本では、またはの調理に使われる技法である。
    In Japan, the cooking technique is used to cook fish or meat.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 臭みの強い類を濃く仕立てた薄味噌で煮込んだ料理だった。
    It was a dish of fish or meat with strong smell stewed in thick miso soup.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 味噌漬け(みそづけ)は、野菜、などを味噌に漬けたものである。
    Misozuke is vegetable, meat, or fish pickled in miso paste (bean paste).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 祭りの期間中,ヒンドゥー教徒はを食べません。
    During the festival, Hindus do not eat meat or fish.  - 浜島書店 Catch a Wave
  • サラミ風味を有するフライ食品及びその製造方法
    FISH FLESH FRIED FOOD HAVING SALAMI TASTE AND METHOD FOR PREPARING THE SAME - 特許庁
  • 及び介類の食感を改善する梅酢調味料
    PLUM VINEGAR CONDIMENT IMPROVING TEXTURE OF MEAT AND SEAFOOD - 特許庁
  • 風味を向上させた食品、並びにその製造方法
    FISH MEAT FOOD WITH IMPROVED FLAVOR AND ITS PRODUCTION - 特許庁
  • 釣用リールの部品を薄・軽量・高精度に加工する。
    To work parts for fishing reels to a thinness, light weight and high accuracy. - 特許庁
  • レトルト容器入り食品及びその製造方法
    FISH FLESH FOOD PRODUCT PACKAGED IN RETORT CONTAINER AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • 等を原料とする粉末状調味料の製造方法
    METHOD FOR PRODUCING POWDERY SEASONING FROM FISH MEAT, ETC. - 特許庁
  • 長期保存性を有する「生食に適した」の製造方法
    METHOD FOR PRODUCING FISH MEAT HAVING LONG TERM STORAGE STABILITY AND SUITABLE FOR EATING IN RAW STATE - 特許庁
  • の退色防止用組成物および退色防止方法
    COMPOSITION FOR PREVENTING FADING OF FISH MEAT AND METHOD FOR PREVENTING FADING - 特許庁
  • 主として養殖類の体表色及び質を改善する。
    To mainly improve the body surface color and meat quality of a cultured fish. - 特許庁
  • 純化容器は、外筒、仕切り板、押し子、の配置部を有している。
    The purification vessel has: an external cylinder; a division plate; a pusher; and an arrangement part of fish meat. - 特許庁
  • 野菜類、類および/または介類の加工食品素材製造装置
    DEVICE FOR PRODUCING PROCESSED FOOD MATERIAL COMPRISING VEGETABLE, MEAT AND/OR FISH AND SHELLFISH - 特許庁
  • に与えるストレスを低下し、の品質の劣化を防ぐことができるの水揚げ方法、特に、の「ヤケ」の発生を抑制することができる水揚げ方法を提供する。
    To provide a method for landing fish, which reduces a stress imposed on fish, and prevents quality deterioration of fish, especially controls occurrence of "burn" of fish. - 特許庁
  • もみほぐしたを砂糖やみりん,しょうゆなどでいり煮した食べ物
    a kind of food made of mashed bits of fish and boiled with sugar, vinegar and soy sauce  - EDR日英対訳辞書
  • 摺身に澱粉や調味料などを加えて混練し薄板状に加熱成形・乾燥させることで得たシートに、糖類を溶解した食酢を吸収させた後に可食性チップや可食性粉末をそのシートの表面全体に付着させたシート食品を提供する。
    The fish meat sheet food is constituted by kneading ground fish meat with starch, seasoning, and the like, hot forming the mixture in a thin sheet form, drying the sheet, absorbing vinegar that has sugar dissolved in the fish meat sheet and attaching edible chips and edible powder on the whole surface of the fish meat sheet. - 特許庁
  • 生鮮商品:生鮮野菜、生鮮果物、生鮮介、類等
    Perishables: Fresh vegetables, fresh fruits, fresh fish and shellfish, meat, etc. - 厚生労働省
  • 赤身に対してのpHが6〜7になる量のアルカリ化剤と0.0125〜2.0重量%の二酸化ケイ素を添加することを特徴とする赤身の色調保持方法である。
    The method for keeping the color tone of red fish meat includes adding an alkaline agent at such an amount as to make the fish meat have pH 6-7, and 0.0125-2.0 wt.% of the silicon dioxide to the red fish meat. - 特許庁
  • そして、冷凍安定剤が均一に混合された団子状のをミクロカッターでさらに細かく破砕してペースト状のねり身状とし、パンなどの容器にねり身状を所定量ごと格納し、急速冷凍する。
    Furthermore, the method comprises further finely crushing the dumpling-like fish meat uniformly mixed with the freezing stabilizer by a micro cutter into pasty fish meat, and storing the pasty fish meat at every prescribed amount in a container such as a pan and rapidly frozen. - 特許庁
  • 練り製品中の食塩濃度が低いにもかかわらず足の強い練り製品およびこのような練り製品を製造する方法を提供する。
    To provide a fish-paste product of firm texture despite being low in salt level thereof, and to provide a method for producing such a fish-paste product. - 特許庁
  • これにより、10が暴れることがなく、の質を維持できると共に、包丁等により10を切る必要がないので、作業効率が良く、手間や時間がかからないで、の劣化を防止することができる。
    By this method, not only the quality of a fish meat can be maintained without raging of the fish 10, but also the deterioration of the fish meat can be prevented with advantageous working efficiency because the fish 10 is not necessary to be cut by a knife and without taking time and trouble. - 特許庁
  • 保存性は勿論、を使用した製品であっても、本来の風味と食感とは異なる斬新な風味と食感の乾製品を得ることができる乾製品の提供。
    To provide a fish flesh dried product having novel flavor and palate feeling unlike those inherent in fish flesh in spite of containing fish flesh therein, as well as having preservability, and to provide a method for producing the fish flesh dried product. - 特許庁
  • 冷凍すり身を原料とする練り製品の製造において、トランスグルタミナーゼ活性を有するタチウオを副原料として使用することを特徴とする練り製品の製造方法である。
    The method for producing the fish meat paste product having frozen fish meat paste as the raw material includes using cutlassfish meat having transglutaminase activity as the sub-raw material. - 特許庁
  • すり身を主原料とするねり製品を−15℃以下の温度帯下で熟成する工程を包含する熟成ねり製品の熟成方法。
    Furthermore, an aged fish meat paste product is obtained by aging including the step of aging the fish meat paste product using the ground fish meat as the main raw material in the ≤-15°C temperature zone. - 特許庁
  • すり身を主原料とするねり製品を、−15℃以下の温度帯下で熟成する工程を包含するねり製品の熟成方法。
    The fish meat paste product is obtained by aging including a step of aging the fish meat paste product using ground fish meat as a main raw material in the ≤-15°C temperature zone. - 特許庁
  • 細断されたに対し、すり身を5〜30重量%添加して混合した後成型し、加熱処理した後衣付けを行い、油処理する、加工食品の製造法。
    The method for producing the fish meat processed food comprises the following process: adding 5-30 wt.% of fish meat paste to finely cut fish meat to get mixed; molding the resultant mixture; heating the molded mixture; coating the heated mixture; and cooking the coated mixture with oil. - 特許庁
  • 家畜や養殖の飼料を改良することにより、や畜汁浸出の減少、鮮度保持効果、腐敗の遅延、卵の破損防止、畜に高度不飽和油を含有させる。
    To attain reduction in exudation of meat juice from raw fishes and animal meat, freshness-retaining effect, retardation of putrefaction, spawn breakage prevention and inclusion of highly unsaturated oils in animal meat by improving feeds for domestic animals and cultured fishes. - 特許庁
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