「魚の肉」を含む例文一覧(1037)

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  • 本発明のの筋収縮誘起装置1は、盛付け容器2上に載置されたにパルスを与え筋収縮を生起させるためのパルス付与手段3を有している。
    This device has a pulse-applying means 3 for applying pulses to fish meat placed on a dishing-up ware 2 so as to induce its muscle contraction. - 特許庁
  • 類、類又はそれらの挽き食品用乳化組成物、該乳化組成物を用いた類、類又はそれらの挽き食品及びその製造方法。
    EMULSIFIED COMPOSITION FOR FISH, MEAT OR MINCED MEAT FOOD THEREOF, FISH, MEAT OR MINCED MEAT FOOD THEREOF USING THE EMULSIFIED COMPOSITION, AND METHOD FOR PRODUCING THE FOOD - 特許庁
  • 又は食品の食感を柔らかくて口溶けの良い食感とすることができる畜又は食品の食感改良剤を提供すること。
    To provide an agent for improving texture of meat or fish food with which the meat or fish food is made to have soft and meltable texture. - 特許庁
  • を裁割して冷凍保存する鮪処理システムにおいて、船上において、捕獲されたの脂肪分測定を行った後に該をブロック別に裁割し、その後に、そのの一側面に、脂肪分データを表示したデータ表示ラベルを付したの冷凍工程を行うことを特徴とする。
    This tuna meat-treating system for cutting, freezing and preserving the tuna meat comprises cutting a captured fish into the blocks after measuring fat contents of the fish on a ship, attaching the meat data-indicating label for indicating the data of the fat content to one side of the fish meat, and subjecting the fish meat with the meat data-indicating label to a freezing step. - 特許庁
  • ミンチ状の畜または加工食品原料に、ジェランガム粉砕物および水を直接に添加して混練することを含む、畜または加工食品の製造方法。
    The method for producing meat or fish processed food comprises adding crushed gellan gum and water directly to minced meat or fish processed food raw material, and kneading the mixture. - 特許庁
  • 前記血糖値降下組成物においては、介類、鶏、鳥、畜の少なくとも一つの抽出物から調製された組成物であることが好ましい。
    The composition prepared from at least one extract of fish and shellfish, chicken, bird meat and animal meat is preferable. - 特許庁
  • 即ち、本発明では、畜、畜残渣、残渣又はこれらの混合物にアクチノムコール属糸状菌、及び必要に応じてタンパク質分解酵素を作用させることにより発酵調味料を得る。
    That is to say, the fermented seasoning is obtained by adding the filamentous fungus belonging to the genus Actionomucor and, if necessary the proteolytic enzyme to act on animal meat, a animal meat residue, fish meat, a fish meat residue or a mixture of them. - 特許庁
  • アルカリ剤は、畜などの食の身質改善効果を有する、炭酸ナトリウム、炭酸水素ナトリウム、クエン酸三ナトリウムを含んでいる。
    The alkaline agent contains sodium carbonate, sodium bicarbonate, trisodium citrate having flesh quality improving effect of meat such as the meat and the fish flesh. - 特許庁
  • また、として、少なくともマグロ血合又はカツオ血合のいずれかを用い、プロテアーゼとして、バチルス属由来のプロテアーゼを用いる。
    Also, it uses either a tuna dark-colored meat or a bonito dark-colored meat as a fish meat, and a protease originated from genus Bacillus as the protease. - 特許庁
  • この発明は、頭を落としたの中骨の山高骨に包丁の溝を合わせて中骨に沿って引く事により、刃の部分で中骨とを切り離し、溝部分で中骨の山高骨を中骨より切断する事なくから剥離し、三枚卸にするための包丁に関するものである。
    To provide a kitchen knife for filleting fish meat by pulling the same with its groove fit to the ridges of the backbone of a fish clear of its head, to cut off the backbone from the fish meat, thereby filleting the fish meat without cutting off the ridges from the backbone. - 特許庁
  • 体()内へ効率良くゴマリグナン物質を蓄積させ、通常体内には存在しないゴマリグナン物質を含有する付加価値の高い類を養殖する養用飼料を提供する。
    To provide a fish culture feed efficiently accumulating sesame lignan substances in fish bodies (fish meat) to culture fishes with high additional value, containing sesame lignan substances usually unexisting in fish bodies. - 特許庁
  • 粒感や風味やジューシー感を維持した畜または加工食品の製造方法を提供する。
    To provide a method for producing meat or fish processed food enabling production of meat or fish food keeping meat grain feeling, flavor and juicy feeling. - 特許庁
  • 冷蔵中の生のについて、そのから滲出するドリップに接触するようにアゾ色素(食用赤色102号等)を含むセンサーを取り付け、センサーの色の変化の有無を眼で観察することによって当該の細菌汚染レベルを検知する方法。
    A method for detecting a bacterium contamination level of fish meat includes, for raw fish meal being refrigerated, attaching a sensor which includes azo dye (edible red No. 102 or the like) in contact with drip exudated from the fish meat, and observing the presence/absence of a change in the color of the sensor with naked eyes. - 特許庁
  • 本発明は、焼き,煮,揚,刺身にして調理する際に面倒な魚の肉間骨の骨抜き作業を、手作業で効果的に効率良く、しかも簡単に素早く間骨を抜くことができる操作性の容易なの骨抜具を提供すること。
    To provide a fish bone remover that performs a troublesome bone removal operation of bones in meat effectively and efficiently by a manual operation in cooking baked fish, boiled fish, fried fish or sliced raw fish and simply and quickly removes bones in meat in easy operability. - 特許庁
  • 配合する卵類をあらかじめ加熱することで食品のなかで卵の食感を際立たせた、、好ましくはすり潰したをつなぎとした卵入り成形品、好ましくはケーシング入り成形品、ならびにその製造方法。
    This roe-containing molded food, preferably the cased molded food, using fish meat, preferably fish paste, as a binder, is characterized by pre-heating the mixing roe to give a prominent roe texture in the food, and the method for preparing the food. - 特許庁
  • を水性溶媒で抽出して得られる、トリメチルアミン−N−オキシドの分解を抑制することを特徴とする類筋の水溶性抽出物、また、トリメチルアミン−N−オキシド分解酵素の活性を抑制することを特徴とする類筋の水溶性抽出物。
    The water-soluble extract of fish muscle inhibiting decomposition of trimethylamine-N-oxide or inhibiting the activity of a trimethylamine-N-oxide lytic enzyme is obtained by subjecting fish meat muscle to extraction with an aqueous solvent. - 特許庁
  • このようにして得られたフィレは燻製風味を持つにも関わらず鯖の柔らかい生干しフィレで、焼きの味と煮の食感とに非常に近似した外観、風味、食感を有する新規なの食感も有している。
    The thus-obtained fillet is a half-dried fillet having soft mackerel meal though having a smoky flavor that has a texture of fresh fish meal having external appearances, tastes and texture very similar to the taste of a roast fish and the texture of boiled fish. - 特許庁
  • 、鶏などの片、細かくミンチしたひきおよび成形したハンバーグやミートボール、ケーシングに詰め加工したソウセージやハムなどは、加熱し過ぎるとが硬く締まり、汁を流出してのおいしさを損なう。
    To solve a problem such that since on heating pieces of meat such as cattle meat, chicken meat, fish meat, etc., finely minced meat, formed hamburgs and meat balls, sausages fill-processed into casings, ham, etc., too much, the meats become tightly hard, and the taste of the meats is damaged with the flow out of broth. - 特許庁
  • 介類生片の集合物を素材とし、介類生の食感を維持できるようにミオシン重鎖を残存させてジュール加熱の利用により加熱成形した介類成形加工食品とする。
    The fish and shellfish processed food is obtained by hot-forming an aggregate of raw fish and shellfish meat pieces as materials by utilizing Joule heating while leaving myosin heavy chains so that the texture of the raw fish and shellfish meat can be retained. - 特許庁
  • 本発明は、組織又は組織の絞り汁に電極を挿入し、酸化還元電位を測定し、生食可能類の鮮度を判定する。
    An electrode is inserted in the meat texture of fishes or the juice squeezed from the meat texture of fishes and oxidation-reduction potential is measured to decide the freshness of fishes capable of being eaten raw. - 特許庁
  • すり身から練り製品を製造する際に、臭を減少させる能力を有するスタフィロコッカス属(Staphylococcus)の細菌を、すり身に添加することを特徴とする、練り製品の製造方法。
    This method for producing the fish paste product includes adding to a fish meat mince, Staphylococcus bacteria which have an ability of decreasing fish odor when producing the fish paste product from a fish meat mince. - 特許庁
  • を用いた練り製品であり、食した際にあたかもを食べているかのように感ずることができる、これまでにない、全く新しい食感を得ることができる練り製品の製造方法を提供すること。
    To provide a method for producing a fish flesh paste product which is a paste product by using the fish flesh but capable of obtaining a totally new eat feeling, i.e., as if eating the fish on eating the product. - 特許庁
  • を用いた練り製品でありながら、食した際にあたかもを食べているかのように感ずることができる、これまでにない、全く新しい食感の練り製品を提供すること。
    To provide a method for producing fish meat paste having entirely novel palate feeling, and making an eater feel like eating fish when eaten while using fish meat. - 特許庁
  • 活用利用されないまぐろの尾の部分の身を主とする食料用類の身を有効利用して、叉焼や結着力のすぐれた加工食品の製造方法を提供する。
    To provide a method for producing roasted fish meat fillet and a processed food excellent in binding capacity through effectively using edible fish meat mainly comprising meat of a tuna tail part which is not practically used. - 特許庁
  • 加熱した味付け卵、好ましくは辛子味付け卵、およびその他の卵、調味料、より具体的には、すり身、調味液、好ましくは明太子調味液、澱粉、食塩、調味料、加熱した味付け卵、その他の卵を配合してなることを特徴とする。
    The roe-containing molded food comprises heated and seasoned roe, preferably red pepper-seasoned roe, and other roe, and a seasoning, more concretely fish paste, a seasoning, preferably a salted cod roe seasoning liquid, starch, salt, a seasoning, heated seasoned fish roe, and other roe. - 特許庁
  • 類の生息する環境を汚染することなく、また、耐性菌が出現することもなく、更に、料理を食べても、に残留して人体に影響を与えない抗寄生虫抗微生物剤を提供する。
    To provide an antiparasitic and antimicrobial agent which does not pollute fish-living environments, does not generate resistant microbes, and does not leave in the fishes to affect human bodies, when fish dishes are eaten. - 特許庁
  • 等の不定形な食品の厚部と薄部の通電時間を調節することにより、厚部と薄部を均一な状態に加熱することができる食品の通電加熱装置を提供すること。
    To provide a food energization heating apparatus capable of heating thick and thin meat parts in a homogeneous condition through adjusting the energizing time of the thick and thin meat parts of a food of an indeterminate form such as fish meat. - 特許庁
  • 食用の養殖、特に赤身の血合いの短期間の劣化による鮮度低下による旨味、風味の低下、悪臭の発生を抑制する。
    To provide a method for suppressing lowering of deliciousness and flavor and production of odor smell each caused by freshness deterioration of edible cultured fish, especially dark meat of fish with red flesh for a short period. - 特許庁
  • 従来品と比べてふっくらとして柔らかな食感を有し、臭、畜臭の軽減されたうまみの引き出された食感の練り製品または畜練り製品を提供すること
    To provide a fish flesh paste product or a meat paste product having puffy and soft texture compared to that of a conventional product, and deliciousness reduced in fish flesh smell or meat smell. - 特許庁
  • 可溶化筋タンパク質を含むの溶解度を維持しながら、エタノールなどによる有機溶媒処理を行うことによって、の臭気を効果的に除去する方法を提供する。
    To provide a method for eliminating smell from fish meat comprising subjecting fish meat to organic solvent treatment with ethanol or the like while maintaining solubility of the fish meat containing soluble muscle protein. - 特許庁
  • 体の凍結作業を簡便にエネルギー効率よく実施できる凍結方法、並びに、ブロック状凍結体、その冷凍保管方法、その解凍体及びその缶詰を提供する。
    To provide a method for freezing fish bodies by which freezing work of fish bodies is facilitated in high energy efficiency, to provide frozen fish block, to provide a frozen storage method for the frozen fish block, to provide thawed frozen fish block, and to provide canned fish meat comprising the thawed frozen fish block. - 特許庁
  • 本発明は、畜、又は動物若しくはからを取った後の利用価値の低い畜産残渣若しくは水産残渣を有効に利用した調味料を得ることを目的とする。
    To obtain a seasoning prepared by effectively using an animal meat, a fish meat or an animal food residue or a marine food residue left after taking meats from animal or fish and having low utilizing values. - 特許庁
  • 家畜及び養殖魚の肉質を改善するために、家畜及び養殖の飼育段階で給与できる質改善剤及び該質改善剤を含有する飼料を提供することを目的とする。
    To obtain a meat quality improver suppliable in a rearing stage of livestock and cultured fishes in order to improve the meat quality of the livestock and cultured fishes and a feed comprising the meat quality improver. - 特許庁
  • 本発明では、大豆たん白と鶏に、食品添加物を使用しない弱足すり身を用いて、食品添加物の入った弱足すり身と同等の品質を作り出す製造法を提供することを目的とする。
    To provide a method for producing a fish-paste product with quality equivalent to that of a food additive-containing weak-leg ground fish meat product by incorporating food additive-free weak-leg ground fish meat in soybean protein and chicken meat. - 特許庁
  • 特に、辛子明太およびその他卵の粒子をイメージできる食感を感じさせることのできるすり身成形品の提供。
    To provide a fish paste molded food which can especially give a texture imaging Karashimentaiko (salted cod roe with red pepper) and other roe. - 特許庁
  • を主原料としたかまぼこ食品において、主たる原材料に牛または豚または鶏またはその他畜を用いたかまぼこ食品を提供する。
    To provide a steamed paste food using beef, pork, chicken, or other livestock meat as a main raw material in the steamed paste food made from fish meat as the main raw material. - 特許庁
  • 特有の不快な臭いや着色がなく、余分な脂質が含まれない由来のペプチドの製造方法を提供する。
    To provide a method for producing a peptide derived from fish meat not having an unpleasant odor or coloration peculiar to a fish, nor containing an excessive lipid. - 特許庁
  • 介類の身の品質改良法と品質改良した介類調理加工冷凍品の製造方法
    METHOD FOR IMPROVING QUALITY OF MEAT OF FISHES AND SHELLFISHES AND METHOD FOR PRODUCING COOKED AND FROZEN PRODUCT OF FISHES AND SHELLFISHES - 特許庁
  • 尿素を含有するサメ、エイ等の類のからアンモニア臭の無い調味食品原材料及び調味食品を製造する。
    To produce a seasoned food product raw material and a seasoned food product free from ammonia odor from fish meat of fish containing urea such as shark, or ray. - 特許庁
  • すり身を主体とする練りに、クチナシ赤色素と還元剤とを加えた組成物を、ケーシング内に充填し、レトルト加熱することを特徴とする明るい赤色に着色されたソーセージの製造方法。
    There is provided a method for producing the fish sausage colored in light red, characterized by charging a composition comprising the gardenia red pigment, a reducing agent and a paste consisting mainly of a fish paste into a casing and then subjecting to retort heating. - 特許庁
  • 本発明に係る皮剥製において、皮部10は、の表皮を扁平化したものであり、一面に鱗面11を有し、他面に剥離面16を有している。
    The fish skin part 10 of the stuffed fish made of fish skin is formed by flattening the skin of a fish and has a scale surface 11 on one side and a fish meat peeled surface 16 on the other side. - 特許庁
  • 特に、シート状素材2が鰹節などの節類である場合、その厚さが100〜250μmとすることが好ましい。
    Specifically, when the sheet-like fish meat raw material 2 includes dried fish such as dried bonito, the thickness thereof is preferably 100-250 μm. - 特許庁
  • 頭部と尾部を切り落とした冷凍体からを傷付けることなく、屈曲する背骨を取り除くことで、その後の分割作業を容易にする。
    To remove a bent spine from a frozen fish body cut off its head and tail parts without damaging fish flesh so as to make following separating works easier. - 特許庁
  • 一対の前記へら体を互いに独立して移動自在とし、一方のへら体により体の片側の骨ととを分離したのち、他方のへら体により体の他方側の骨ととを分離したのち、脊柱骨を両へら体で挟み小骨とともに抜出すことを特徴とする。
    The pair of the spatulas are made movable independently from each other. - 特許庁
  • 素麺に形が似ていることから名付けられている食品に、練り製品の素麺や卵を使った菓子の鶏卵素麺がある。
    Fish somen which is fish paste and egg somen which is sweet made from egg are named because they have a shape similar to that of somen.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 鯨はしばしば最大の「」ととらえられ、のひとつという位置づけで古くから食用とされてきた。
    Because whales have often been considered as big "fishes," the meat has been eaten as a type of fish meat, from old times.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 介類が有する種々の物質の酸化による退色や風味低下を防止するために有効な介類変質用防止剤を提供する。
    To provide a deterioration-preventing agent effective for prevention of discoloration and reduction of meat flavor caused to oxidation of several substances included in the fish and shellfish. - 特許庁
  • 輸送時のストレス負荷による質悪化を抑制・改善できる介類用の餌飼料を得ること。
    To provide feed for fish-and-shellfish suppressing/improving meat quality deterioration caused by stress load during live-fish transportation. - 特許庁
  • 練り製品及び介類は加熱による変形が著しく、又温度による食感の硬軟の差が大きい。
    To obtain a protein fusion food solving a problem that a fish paste and a fish and a shellfish are remarkably deformed by heating and have a great difference in hardness and softness of palatability with a temperature. - 特許庁
  • 薩摩揚げに類似する、のすり身を円形にして油で揚げた練り製品(揚げ蒲鉾)が載っている。
    Maruten Udon is topped with Satsumaage-like boiled fish-paste products (fried fish cake), which are made by deep-frying circular-shaped minced fish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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