魚肉本来の旨味と食感を損なわず、ジューシー感、肉汁感のある食感、畜肉を用いたような肉粒の食感および香ばしさを併せ持つヘルシーな魚肉ハンバーグを提供する。 To provide a healthy fish meat Hamburg steak having all of texture with juicy feeling and gravy feeling, texture of meat grain resembled to that obtained by using meat, and nice smell without damaging deliciousness and texture originally possessed by the fish meat. - 特許庁
生鮮魚介類、獣肉または家禽肉の鮮度の非破壊的評価法、生鮮魚類の生可食残存日数の推定方法およびキット NON-DESTRUCTIVE EVALUATION METHOD OF FRESHNESS OF PERISHABLE FISHES AND SHELLFISHES, ANIMAL MEAT OR POULTRY MEAT, ESTIMATION METHOD OF NUMBER OF EDIBLE RESIDUAL DAYS OF PERISHABLE FISHES AND KIT - 特許庁
養殖魚の血合肉の色調を改善するための魚餌と、それを用いた血合肉の色調改善方法を提供することを目的とする。 To provide fish feed for improving color tone of dark flesh of culture fish, and to provide a method for improving color tone of the dark flesh using the fish feed. - 特許庁
魚肉片を配合した煮付け食品において、魚肉片からの蛋白質の流出による調味液の白濁のない煮付け食品を提供する。 To provide food boiled with soy and sugar, mixed with fish flesh pieces, and causing no cloudiness of seasoning liquid caused by outflow of protein from the fish flesh pieces. - 特許庁
既設の魚肉練り製品の製造ラインをそのまま使用して、スナック風の魚肉加工製品を製造する。 To produce a snack-like processed fish or meat product, while using an existing line for producing fish paste products as such. - 特許庁
魚介類肉又は食肉類へのダメージ・変性を最小限に制御でき、魚介類肉又は食肉類の本来の風味に影響を与えることがなく、かつ化学薬品を使用せずに安全に魚介類肉又は食肉類の菌数を低減できる魚介類肉又は食肉類の処理方法を提供すること。 To provide a method for treating fish and shellfish meat or meat, capable of controlling to a minimum damage on/denaturation of the fish and shellfish meat or the meat and safely decreasing the number of germ of the fish and shellfish meat or the meat without influencing flavor inherent in fish and shellfish meat or meat and using chemicals. - 特許庁
米国南部の大西洋岸でとれる脂肪の少ない塩水魚の肉 the lean flesh of a saltwater fish caught along Atlantic coast of southern U.S.
- 日本語WordNet
北大西洋の海でとれるタラに似た脂肪の少ない魚の肉 the lean flesh of a cod-like fish of North Atlantic waters
- 日本語WordNet
とても重要な通常小さな(18インチまで)脂の多い大西洋の魚の肉 flesh of very important usually small (to 18 in) fatty Atlantic fish
- 日本語WordNet
多数の細い体を持った魚の甘く脂肪の少ない白っぽい肉 sweet lean whitish flesh of any of numerous thin-bodied fish
- 日本語WordNet
温かい海の重要でさまざまな食用魚のどれかの肉 flesh of any of various important food fishes of warm seas
- 日本語WordNet
刺身魚など、動物の肉を生のまま食べる料理法の総称。 Sashimi: the name for all dishes where raw fish or animal meat is served for eating
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
妊婦が注意すべき魚介類の種類とその摂食量(筋肉)の目安 Recommendations for pregnant women to select and eat fish and shellfish - 厚生労働省
魚肉または魚肉由来タンパク質の乳酸発酵物、その製造方法、ならびにこの乳酸発酵物を含む食品および健康食品 LACTIC ACID FERMENTATION PRODUCT OF FISH MEAT OR FISH MEAT-ORIGINATED PROTEIN, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND FOOD AND HEALTH FOOD CONTAINING THE LACTIC ACID FERMENTATION PRODUCT - 特許庁
畜肉又は魚介類の調理への適用が容易で、畜肉又は魚介類の不快臭を抑制又はマスキングできる技術を提供する。 To provide a technology easy to apply to cooking of meat or fish and shellfish, and inhibiting or masking unpleasant odor of meat or fish and shellfish. - 特許庁
本発明のペットフードは、焙乾又は燻乾された魚のアラ及び/又は畜骨の粉砕物と、畜肉及び/又は魚肉と、を含有する。 The pet food contains roasted and dried or smoked and dried bony parts of a fish, and/or the crushed product of livestock bones, and livestock meat and/or fish meat. - 特許庁
鮫等の魚肉を水深200m以深の海洋深層水帯に保持する魚肉の改質方法。 In the method for modifying fish meat of a shark or the like, the fish meat is held in ocean deep layer water with a water depth of 200 mm or more. - 特許庁
挽肉や蟹肉など魚介類やタマネギのみじん切り等野菜を加熱し混ぜる場合が多い。 It is often the case that cooked ground meat, crab meat, seafood or chopped vegetables including chopped onions are combined and mixed in precooked white cream or mashed potatoes.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
田麩(でんぶ)は、魚肉または畜肉加工品のひとつ。 Denbu (mashed and seasoned fish with white flesh or the mixture of fish with white flesh and shrimp that has been boiled, parched, seasoned and colored with red food coloring) is a processed food made from fish or livestock meat.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
肉粒状食感を有する粒状魚肉加工素材およびその製造方法 GRANULAR FISH MEAT PROCESSING MATERIAL HAVING GRANULAR PALATABILITY OF MEAT AND PRODUCTION OF THE SAME MATERIAL - 特許庁
風味が改善された大豆タンパク質含有の食肉または魚肉加工食品 MEAT OR FISH MEAT PROCESSED FOOD CONTAINING SOYBEAN PROTEIN IMPROVED IN FLAVOR - 特許庁
脂肪代替物、畜肉又は魚肉加工食品、その食感改良方法、並びに製造方法 FAT SUBSTITUTE, ANIMAL MEAT OR FISH MEAT PROCESSED FOOD, METHOD FOR IMPROVING PALATE FEELING OF THE PROCESSED FOOD, AND PRODUCTION METHOD FOR THE PROCESSED PRODUCT - 特許庁
酸素ナノバブルを利用した魚肉練製品の殺菌製造方法およびこの製造方法により得られる無菌魚肉練製品 METHOD FOR STERILIZING AND PRODUCING FISH PASTE PRODUCT USING OXYGEN NANOBUBBLE, AND ASEPTIC FISH PASTE PRODUCT OBTAINED BY THE SAME - 特許庁
-魚のすり身に鶏卵や澱粉などを加えた肉団子状の練り物。 Meatball-shaped fish paste with added hen's eggs and starch.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
魚肉の赤身や中落ち部分に添加して、該魚肉に「トロ」様の脂乗りの良い食感を付与すると共に、さらに冷凍保管された鮮魚類を原料として使用した場合、魚肉の解凍によるドリップの問題を解決するための魚肉加工品の品質改良剤、およびそれを用いた魚肉加工品を提供する。 To obtain a quality improving agent for fish flesh processed food to be eaten raw, which is added to lean flesh or backbone section fish flesh to impart favorably fatty palate feeling like that of oily tuna flesh to the fish flesh, and solving a problem concerning dripping when thawed; and to provide fish flesh processed food obtained by using the agent. - 特許庁
TMAOの分解による冷凍変性が低減または防止された魚肉の冷凍品および該魚肉を含む冷凍食品。 FROZEN PRODUCT OF FISH MEAT LOWERED IN OR PREVENTED FROM FREEZE DENATURATION CAUSED BY DECOMPOSITION OF TMAO, AND FROZEN FOOD CONTAINING THE FISH MEAT - 特許庁
木綿を焼成して得た炭化綿を、保存中の魚肉に接触させることを特徴とする魚肉から発生するドリップの吸収除去方法。 The method for absorbing and removing drips oozed from the fish meat comprises making carbonized cotton obtained by burning cotton contact with the fish meat in storage. - 特許庁
TMAOによる冷凍変性が低減または防止されたフィレまたは切り身である魚肉の冷凍品およびそれら魚肉の加工冷凍食品 FROZEN PRODUCT OF FISH MEAT AS FILLET OR SLICED FISH LOWERED IN OR PREVENTED FROM FREEZE DETERIORATION BY TMAO, AND PROCESSED FROZEN FOOD OF THE FISH MEAT - 特許庁
魚肉の質を維持しつつ、しかも手間や時間がかからない、魚肉の劣化防止方法を提供する。 To provide a method for preventing the deterioration of a fish meat while maintaining the quality of the fish meat which does not take time and trouble. - 特許庁
微小気泡を利用した魚肉練製品の殺菌製造方法及びこの製造方法により得られる無菌魚肉練製品 METHOD FOR STERILIZING/PRODUCING FISH-PASTE PRODUCT COMPRISING MAKING USE OF MINUTE BUBBLE, AND ASEPTIC FISH-PASTE PRODUCT OBTAINED BY THE METHOD - 特許庁
魚介類の肉風味改善用油中水分散型エマルション、その製造方法および加工魚肉 WATER-IN-OIL EMULSION FOR IMPROVING MEAT FLAVOR OF FISH AND SHELLFISH, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND PROCESSED FISH MEAT - 特許庁
魚の三枚おろしに当たり、小骨、脊柱骨等の骨の混在しない魚肉片を得ることで、魚加工製品の価値を高めること。 To improve the value of a fish-processed product by obtaining fish meat pieces without mingling bones such as small bones, spine bones, etc., on filet-treating fishes. - 特許庁
魚介類、鳥肉、畜肉等から得られるエキス類を利用した機能性食品素材を提供する。 To provide a functional food material utilizing extracts obtained from fishes and shellfishes, chicken, meat, etc. - 特許庁
魚介類、鳥肉、畜肉等から得られるエキス類を利用した機能性食品素材を提供する。 To provide a functional food material containing extracts obtained from fish, shellfish, poultry, meat, etc. - 特許庁
肉質の唇と強力な歯を持つ主に熱帯性の海産魚 chiefly tropical marine fishes with fleshy lips and powerful teeth
- 日本語WordNet
北米大西洋岸でとれる数々の細長い食用魚の肉 flesh of any of a number of slender food fishes especially of Atlantic coasts of North America
- 日本語WordNet
大西洋沿岸や沿岸の潮流に豊富なシャドに似た魚の肉 flesh of shad-like fish abundant along the Atlantic coast or in coastal streams
- 日本語WordNet
米国大西洋北部沿岸の寒い海でとれる魚の肉 flesh of fish found in colder waters of northern Atlantic coast of the United States
- 日本語WordNet
北半球の冷たい湖に棲むサケやマスに似た冷水魚の肉 flesh of salmon-like or trout-like cold-water fish of cold lakes of the northern hemisphere
- 日本語WordNet
魚の照り焼きも肉の照り焼きも基本的には同じ作り方である。 Basically, teriyaki dishes of fish and meat are cooked using the same method.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
練り製品用原料の魚肉たんぱく質の溶出を促進することにある。 To enhance elution of fish paste protein for kneading raw material. - 特許庁
生肉鮮魚類の保存方法及び保存容器の製造方法 METHOD FOR STORING RAW MEATS OR FRESH FISHES AND METHOD FOR PRODUCING STORAGE CONTAINER - 特許庁
帯状体で縮状の魚肉ねり製品及びその製造方法 BELT-SHAPED FISH PASTE IN CRIMPED SHAPE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
魚肉の切身を含むから揚げ様フライ食品の製造法 METHOD FOR PRODUCING SLICED FISH MEAT-CONTAINING FRY FOOD LIKE DEEP FRY - 特許庁
魚肉類の加熱調理器における油脂吸収保持剤及びその製法 OIL-AND-FAT ABSORBING/HOLDING AGENT FOR HEAT COOKING APPLIANCE FOR FISH AND MEAT AND PRODUCTION THEREOF - 特許庁
嚥下容易な魚肉練り製品の製造方法及びその製品 METHOD FOR PRODUCING EASY-TO-SWALLOW FISH PASTE PRODUCT, AND THE FISH PASTE PRODUCT - 特許庁
長期間保存可能な生食用の無菌魚肉の製造方法、その無菌魚肉を経常的に繰り返して製造しても同じ製品を確実に得ることができる無菌魚肉の製造方法、得られた無菌魚肉の適切な保存方法の提供。 To provide a method for producing sterile fish meat for eating as raw, preserving for a long period of time, the method for producing such the sterile fish meat surely obtaining the same products even by repeatedly producing the sterile fish meat constantly, and to provide a method for suitably preserving the obtained sterile fish meat. - 特許庁
詰め物という,魚や鳥肉などに別の物を詰めた料理 a Japanese dish, called 'tsumemono,' in which other ingredients are stuffed into fish or chicken
- EDR日英対訳辞書
家庭で魚や肉その他を、手軽に乾燥し干物にして、保存する。 To readily dry fish or meat at home and preserve the fish, etc., as a dried food. - 特許庁
魚肉ねり製品の熟成期間は、6時間から6ヶ月間が好ましい。 The aging period of the fish meat paste product is preferably 6 h to 6 months. - 特許庁