「魚の肉」を含む例文一覧(1037)

<前へ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 .... 20 21 次へ>
  • 加工食品およびその製造方法
    FISH MEAT PROCESSED FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • すり身加工食品およびその製造方法
    PROCESSED FISH PASTE FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • ねり製品の日持ち向上方法
    METHOD FOR IMPROVEMENT OF KEEPING QUALITY FOR FISH PASTE PRODUCT - 特許庁
  • 納豆入り加工製品及びその製造方法
    FERMENTED SOYBEAN-CONTAINING FISH MEAT PROCESSED PRODUCT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • 生食に供する加工品の品質改良剤
    QUALITY IMPROVING AGENT FOR FISH FLESH PROCESSED FOOD TO BE EATEN RAW - 特許庁
  • 練り製品のゲル増強方法
    GEL REINFORCING METHOD FOR FISH MEAT PASTE PRODUCT - 特許庁
  • 新規加工食品及びその製造法
    NEW PROCESSED FOOD OF FISH MEAT AND ITS PRODUCTION - 特許庁
  • 乾燥フレークの製造方法
    METHOD FOR PRODUCTION OF DRIED FLAKE OF FISH MEAT - 特許庁
  • 及び介類の食味改善剤
    TASTE IMPROVING AGENT FOR MEAT AND SEAFOOD - 特許庁
  • の練り製品に焦げ目を入れたペットフード
    PET FOOD PRODUCT AS SCORCHED FISH PASTE - 特許庁
  • 生食用赤身の加工食品
    PROCESSED FOOD OF RED FISH MEAT FOR EATING RAW - 特許庁
  • 加工食品及びその製造方法
    FISH PROCESSED FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • すり身加工品及びその製造方法
    PROCESSED FISH-PASTE PRODUCT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • 乾製品及びその製造方法
    FISH FLESH DRIED PRODUCT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • 食用介類、等の冷凍方法および装置
    REFRIGERATION AND REFRIGERATOR OF SEAFOOD AND ANIMAL MEAT - 特許庁
  • 調味料及びの料理方法
    SEASONING AND METHOD FOR COOKING FISH/MEAT - 特許庁
  • さらに、類を使わない、系のを使う物、豆腐を使った豆腐ハンバーグなどもみられる。
    Furthermore, hamburgers can also be made by mixing meat substitutes such as fish meat or tofu, which can be seen as tofu hamburgers.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 貴方はではどちらを好みますか?
    Do you prefer fish or meat?  - Weblio Email例文集
  • 煮凝りという,類を煮て身と汁を固めた食べ物
    a food called congealed food  - EDR日英対訳辞書
  • 野菜や,,などを味噌につけた食べ物
    vegetables, fish, or meat preserved in 'miso'  - EDR日英対訳辞書
  • や肝臓で作られる物質で、食、鳥、乳製品などの食品にも含まれる。
    a substance made in the muscles and liver, and also found in certain foods such as meat, poultry, fish, and some dairy products.  - PDQ®がん用語辞書 英語版
  • 片の美味しさを十分に活かす一方で、調理後の臭が顕著に抑制された調理用片を提供すること。
    To provide a fish meat piece for cooking, sufficiently making most of deliciousness of the fish meat piece, while markedly suppressing fishy smell after its cooking. - 特許庁
  • を原料としながらも、畜様の食感を有する練り製品及びその製造方法の提供。
    To provide a steamed fish cake having the palatability of cattle meat in spite of the use of fish meat as raw materials and provide a method for the production of the steamed fish cake. - 特許庁
  • 皮や血合を除去することなく、の生臭みをマスキングした加工食品及びその製造方法を提供する。
    To provide a fish processed food masking fishy smell of fish without removing the skin and the red muscle thereof, and to provide a method for producing the fish processed food. - 特許庁
  • 加工品及び干物の酸化又は紫外線による劣化防止方法および該方法により製造された加工品又は干物
    METHOD FOR PREVENTING DETERIORATION OF FISH MEAT PROCESSED PRODUCT AND DRIED FISH DUE TO OXIDATION OR ULTRAVIOLET LIGHT AND FISH MEAT PROCESSED PRODUCT OR DRIED FISH PRODUCED BY THE SAME METHOD - 特許庁
  • (1)、食或いはと食との混合物をエクストルーダーで組織化させる工程(2)得られた組織化を適当な大きさにカットする工程(3)(2)で得られたカット組織化をつなぎに混合した後、加熱する工程を含む加工品および食加工品を製造する方法。
    The process comprises steps wherein fish flesh, meat or a mixture of fish flesh and meat is texturized with an extruder, the obtained texturized material is cut into an appropriate size, and the obtained cut, and texturized material is mixed into a binder and heated. - 特許庁
  • が有する食感、風味、成分を有し、かつ、骨まで食べられる焼き又は煮の製造方法を提供する。
    To provide a method for making grilled fish or boiled fish which has palate feeling, flavor and fish meat components respectively inherent in fish, and even the bones of which are eatable. - 特許庁
  • ミンチ状に、油脂と、分子量1〜10万の類由来のゼラチンを添加し、混合することにより、例えばネギトロ用ミンチ状として好適な加工食品を得る。
    This fish processed food is produced by adding the fats and oils and a gelatin having a molecular weight of 10,000-100,000 and derived from fishes to minced fish and then mixing them, so that the food which is, for example, suitable as minced fish for paste of the tuna mixed with chopped Welsh onions is obtained. - 特許庁
  • 西大西洋・西インド諸島の海にすむ色鮮やかなで、キントキダイ科のの一種
    brightly colored carnivorous fish of western Atlantic and West Indies waters  - 日本語WordNet
  • 練り製品の一つとして、ゴボウをのすり身で包み、油で揚げたものを指すことがある。
    As a boiled fish-paste product, it may refer to burdock root that is wrapped in minced fish and is fried in oil.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 頭を落としたの中骨の山高骨に包丁の溝を合わせて、中骨に沿って引く。
    The knife is pulled along the backbone of a fish with its groove fit to the ridges of the backbone of the fish clear of its head. - 特許庁
  • 練り製品において、塩漬処理により質塩分濃度10%以上とした後にほぐして得た繊維状素材と、すり身との混合物との成形体からなるものとした。
    The steamed fish cake is a formed mixture of a fibrous fish meat obtained by flaking salted fish meat having a salt content of ≥10% and minced fish meat. - 特許庁
  • 赤身晒しとその製造方法、赤身加工食品とその製造方法及び畜混合赤身加工食品とその製造方法
    PRODUCTION OF BLEACHED MEAT OF RED MEAT FISH, ITS PRODUCTION PROCESSED FOOD OF RED MEAT FISH MEAT, ITS PRODUCTION, PROCESSED FOOD OF RED MEAT FISH MEAT MIXED WITH LIVESTOCK MEAT AND ITS PRODUCTION - 特許庁
  • まぐろ赤を主とする鮮を用いた食品の色調及び表面状態等の外観を改善することができるコーティング用油脂組成物の提供。
    To provide a fat or fatty oil composition which is used for coating fish meats and can improve the appearances, such as hue and surface state, of a fish food using fresh fish meat consisting mainly of tuna red meat. - 特許庁
  • 臭さがなく、ジューシーで、畜を用いたハンバーグのような粒の食感を有するハンバーグ及びメンチカツを提供する。
    To provide a hamburger steak of fish meat and a fried meat cake of fish meat free from fish smell, having juiciness and having texture of meat grains like a hamburger steak using meat. - 特許庁
  • 加工食品に対して、白酒、特に紹興酒の酒粕を蒸留して得た糟焼を添加することにより、臭が低減した加工食品(例えば、ハム、ナルト、蒲鉾、つみれ、ソーセージ、竹輪等)を得ることができる。
    This fish meat-processed food reduced with fishy smell (e.g. fish meat ham, boiled fish paste roll dyed in a pink spiral pattern, boiled fish paste, fish paste dumpling, fish meat sausage, tube-shaped fish paste cake, etc.) is obtained by adding lee white liquor obtained by distilling the sake lees, especially of Shaoxing. - 特許庁
  • は主として牛であるが、その他豚、鶏、またフグ、タコや鯛、ズワイガニなどの介類も用いられる。
    Beef is the main ingredient, but pork and chicken as well as seafood including blowfish, octopus, sea bream, and snow crab are also used.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • カード抑制剤、用食感改良剤、用歩留り改良剤、缶詰、獣鳥類加工食品およびそれらの製造方法
    CURD INHIBITOR, EAT FEELING-IMPROVING AGENT FOR MEAT, YIELD-IMPROVING AGENT FOR MEAT, CANNED FISH MEAT, PROCESSED FOOD OF ANIMAL AND BIRD MEAT, AND METHOD FOR PRODUCING THEM - 特許庁
  • や食の乾燥における処理時間の短縮および高付加乾燥プロセス(旨み向上及び殺菌及び短時間処理)を可能にするや食の乾燥装置およびや食の乾燥方法を提供する。
    To provide an apparatus for drying fish meat or meat enabling reduction in processing time and a highly value-added drying process (improvement in taste, sterilization and brief treatment): and to provide a method for drying fish meat or meat comprising reduction in processing time and a highly value-added drying process (improvement in taste, sterilization and brief treatment). - 特許庁
  • 米国の大西洋岸の脂肪の少ないの食物とゲーム用の
    lean flesh of food and game fishes of the Atlantic coast of the United States  - 日本語WordNet
  • 天然に近い穏やかな赤橙色の色を有するサケ類を生産することができるサケ類の色改善方法、色改善用飼料、及び該色改善方法により生産されたサケ類及びそのの提供。
    To provide a method for improving color of salmon flesh by which salmon having moderate red-orange color similar to that of natural salmon is produced; and to provide flesh color-improving feed, salmon produced by the method for improving color of salmon flesh and flesh of the salmon. - 特許庁
  • または野菜のために型として使用されたストックに基づいた風味のよいゼリー
    savory jelly based on fish or meat stock used as a mold for meats or vegetables  - 日本語WordNet
  • 赤身、鶏、レンズマメ、豆類のほか、鉄分が添加されたシリアルなどの食品に含まれている。
    it is found in red meat, fish, poultry, lentils, beans, and foods with iron added, such as cereal.  - PDQ®がん用語辞書 英語版
  • 本来はタンパク質(主にや獣など)の保存方法の一つである。
    Sushi was originally one of methods to preserve protein (mainly of fish meat, game meet and so on).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 貝類の若しくは卵、若しくは卵又は海草類の異物除去方法
    METHOD FOR REMOVING FOREIGN SUBSTANCE FROM SHELLFISH MEAT OR EGG, FISH MEAT OR EGG, OR SEAWEED - 特許庁
  • 容器に収容されたペースト状の調味済の食またはからなる調理材
    PACKAGED PASTY COOKING MATERIAL COMPRISING COOKED MEAT OR FISH MEAT - 特許庁
  • 世界中の熱帯の海で見つかる食性のスズキ亜目の小型
    small carnivorous percoid fishes found worldwide in tropical seas  - 日本語WordNet
  • 歯のない顎をもった無数の北米産食用のどれかの
    flesh of any of numerous North American food fishes with toothless jaws  - 日本語WordNet
  • サバ科の歯鰹属のおおよそ太平洋の食用魚の肉
    flesh of mostly Pacific food fishes of the genus Sarda of the family Scombridae  - 日本語WordNet
  • 岩の間で捕えられる様々な価値ある市場のの脂肪の少ない
    the lean flesh of any of various valuable market fish caught among rocks  - 日本語WordNet
<前へ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 .... 20 21 次へ>

例文データの著作権について