「魚の肉」を含む例文一覧(1037)

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  • 本発明は、食物(野菜類(果物を含む)、類及び介類)の鮮度保持する装置を提供する。
    To obtain an apparatus for retaining the freshness of a food [vegetables (including a fruit), meats and fishes and shellfishes]. - 特許庁
  • 本発明によれば,から苦味の少ないアミノ酸を抽出することができるようになる。
    The method enables extraction of amino acid having slight bitterness from the fish meat. - 特許庁
  • の消費の歴史を考えるうえでは、介類・獣類全体の流通・消費形態の変化を理解することが不可欠である。
    When considering the history of whale meat consumption, it is essential to understand how the ways of distributing and consuming fishes/shells and animal meat as a whole have changed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 加工食品の製造方法であって、皮付きのを、細片化する工程、煮熟又は蒸煮する工程の各工程を任意の順序で行う工程、及び該工程を経たを、老酒(ラオチュウ)を含む調味液中で加熱乾燥する工程を含むことを特徴とする加工食品の製造方法。
    This method for producing a fish processed food is characterized by comprising a process of doing in an arbitrary order each step of bringing fish with skin to chips and of boiling well or steaming the fish, and a process of heating and drying the fish subjected to the former process in a seasoning liquid containing Chinese rice wine. - 特許庁
  • の角切りや介類を熱い油に入れ、いろいろなソースにつけて食べる料理
    cubes of meat or seafood cooked in hot oil and then dipped in any of various sauces  - 日本語WordNet
  • 特に製品の食物を保存し、着色するために使用された亜硝酸塩
    nitrite used to preserve and color food especially in meat and fish products  - 日本語WordNet
  • -わさび漬けや粕漬()・奈良漬け(踏込み粕を使う)などの「床」に用いられる。
    Used as 'toko' (fermentation base) for wasabizuke (pickles of Japanese horseradish), kasuzuke (pickles of fish and meat), and narazuke (pickles of gourd; fumikomikasu is used).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 焼きをとったあとの骨や鰭(ひれ)などをふたたび火にかけてあぶり、ちょっと焦がす。
    To make kotsuzake, pick the bones and fins out of a grilled fish after eating it, roast and burn them for a while.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 典型的なフィリピンの食事にはシニガンという,介類が入ったすっぱいスープが含まれます。
    A typical Filipino meal includes sinigang, a sour soup with meat or seafood. - 浜島書店 Catch a Wave
  • 由来の有機セレンを含有する食品素材、及び該食品素材を含有する食品
    FOOD MATERIAL CONTAINING ORGANIC SELENIUM DERIVED FROM FISH MEAT, AND FOOD CONTAINING THE FOOD MATERIAL - 特許庁
  • ねり製品素材に対するヒトエグサの割合は、重量比0.1〜1.0%とする。
    The proportion of the Hitoegusa to the fish meat paste product is set to 0.1-1.0 wt.%. - 特許庁
  • とコンニャクとが融合してなる新規なゲル状組織を有する食品の製造方法。
    METHOD FOR PRODUCING NOVEL FOOD OBTAINED BY BLENDING FISH MEAT AND KONJAK AND HAVING GEL-STATE ORGANIZATION - 特許庁
  • 新なたの褐変防止剤および褐変防止方法を提供することに在る。
    To provide a novel browning inhibitor for fish: and to provide a novel browning inhibiting method for fish. - 特許庁
  • 物理的方法で介類筋の潜在的な生理学的特性を変換させること。
    To transform the latent physiological properties of fish-and-shellfish muscle by a physical means. - 特許庁
  • 赤色を呈する加工原料を、変色を防止して加工する方法の提供。
    To provide a method for processing a red-colored fish or shellfish meat processing raw material while preventing discoloration. - 特許庁
  • 分離することができるねり製品、例えば、かまぼこ及びその製造方法を提供する。
    To provide a fish meat paste product, e.g. a boiled fish paste, capable of being separated, and a method for producing the same. - 特許庁
  • 保水性、弾力性あるいはあしの向上した練り製品を製造する方法を提供すること。
    To provide a method for producing a fish paste product improved in water-holding ability and elasticity. - 特許庁
  • 介類及び畜類の加工方法並びに該加工方法により加工された健康食品
    METHOD FOR PROCESSING FISH AND SHELLFISH AND ANIMAL MEAT, AND HEALTH FOOD PROCESSED BY THE METHOD - 特許庁
  • 蒲焼に近い風味及び食感を有する蒲焼風練り製品の製造方法を提供する。
    To provide a method for producing fish meat paste of a Kabayaki-style, having flavor and texture resembled to the Kabayaki. - 特許庁
  • 水中油滴型乳化油とこれを用いたソーセージ、およびこれらの製造方法
    OIL-IN-WATER EMULSIFIED OIL, FISH SAUSAGE USING THE SAME, AND METHOD FOR PRODUCING THE OIL-IN-WATER EMULSIFIED OIL AND FISH SAUSAGE - 特許庁
  • 澱粉加工食品又は加工食品の呈味改善剤及び呈味改善方法
    TASTE-IMPROVING AGENT FOR PROCESSED STARCH FOOD OR PROCESSED FISH MEAT FOOD AND METHOD FOR IMPROVING TASTE - 特許庁
  • 切身パック製品、煮込み用パック製品およびそれらの製造方法
    FISH MEAT SLICE PACK PRODUCT, PACK PRODUCT FOR BOILING, AND METHOD FOR PRODUCING THE PACK PRODUCTS - 特許庁
  • 具入りのものも各種あり、、カキ(貝)、牛、鶏、するめ、モヤシ、落花生、皮蛋、鶏卵などさまざまなものを用いる。
    Various ingredients are added to congee including fish, oysters, beef, chicken, cuttlefish, beansprouts, peanuts, century egg (preserved egg) and chicken egg.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 養殖された食用から得られるのK価の上昇及び血合いの色調変化を抑制する方法
    METHOD FOR SUPPRESSING ELEVATION OF K VALUE OF MEAT OBTAINED FROM CULTIVATED EDIBLE FISH AND CHANGE OF COLOR TONE OF DARK MEAT - 特許庁
  • 表面の過度の軟化や見割れなどによる形状崩壊を抑制し、見た目もおいしく、やわらかいや畜の製造方法を提供する。
    To provide a method for production of softened fish meat and meat suppressing excessive softening of surface and collapse of shape such as collapse of material, giving soft fish meat and meat with delicious appearance. - 特許庁
  • 超音波計測を用いた質判定方法及びこの判定方法を用いた漁獲水産物の取引方法
    METHOD FOR DETERMINING MEAT QUALITY OF FISH USING ULTRASONIC MEASUREMENT AND TRANSACTION METHOD FOR FISHERY MARINE PRODUCT USING THE SAME - 特許庁
  • 適度に脂がのった質に改善し、しかも可食部の歩留まりを高くする養殖魚の肉質改善法を提供すること。
    To provide a method for improving quality of the flesh of a cultured fish to provide a properly oily flesh, and heightening the yield of an edible part. - 特許庁
  • −20℃付近の温度帯いわゆる高温度凍結保存された血合の、保存及び流通中での褐変を抑制する方法を提供する。
    To provide a method for suppressing dark muscles of fish to which so-called high temperature cryopreservation at a temperature zone around -20°C is applied, from browning during preservation and distribution. - 特許庁
  • 適度に脂がのった質に改善し、しかも可食部の歩留まりを高くする養殖魚の肉質改善法を提供すること。
    To provide a meat quality-improving method for cultured fish which improves the fish to have meat quality having moderately plenty of fat and increasing yield of edible parts. - 特許庁
  • カロリー値のばらつきの少ない畜またはを得るための分別方法を提供することを目的とする。
    To provide an assorting method for obtaining livestock meat or fish meat with small variation in calorific value. - 特許庁
  • また、鮭鱒類の身のミンチを含有する原料を所定形状に成形し、この成形物に衣付けしてメンチカツを得る。
    The raw material containing minced meat of salmon or trout is molded into a specified shape, and the molded product is covered with dough to obtain the fried meat cake of fish meat. - 特許庁
  • さらに、本発明は、ダイズ及び製品及びその類似物並びにその製造方法に関する。
    Furthermore, a soybean fish flesh and meat product and the analogue thereof and a method for producing the product are each provided. - 特許庁
  • 鮭鱒類の身のミンチを含有する原料を所定形状に成形してハンバーグを得る。
    A raw material containing minced meat of salmon or trout is molded into a specified shape to obtain the hamburger steak of fish meat. - 特許庁
  • などの食品の劣化を防止し、かつ加熱による調理後も食感が向上する食品改質剤を提供する。
    To provide a food modifier that prevents a deterioration of food such as meat or fish meat and improves texture even after cooking by heating. - 特許庁
  • 凍結介類又は凍結食類の表面を100℃以上の過熱水蒸気により加熱処理する。
    This method for treating frozen fish and shellfish meat or frozen meat comprises heat-treating the surface of the frozen fish and shellfish meat or the frozen meat with superheated steam at ≥100°C. - 特許庁
  • まず食毒説については、過度の・獣食が体の状態を悪くし、「癩」になりやすくすると考えられた。
    According to the food poisoning theory, the body could get worse by eating an excessive amount of fish or animal meat, causing the body to be more susceptible to "leprosy." - 厚生労働省
  • 生ものには獣類は無く、介類、鳥類(雉など)で占められ、干物もアワビやタコ、蛙などで獣類は無い。
    Uncooked food did not include game meat, but seafood and fowl (such as pheasant), while dried foods included abalones, octopuses, and frogs, so game meat was not included either.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • フランスのクロケットはミンチにしたやとりなどを混ぜたクリームコロッケに近い物が主流である。
    Croquette in France are similar to cream korokke filled with ground fish or chicken.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 又はを原料とする歯茎等強化機能付き棒状ペットフード及びその製造方法
    STICK-LIKE PET FOOD MADE OF LIVESTOCK MEAT OR FISH FLESH AND HAVING REINFORCING FUNCTION FOR GUM, AND THE LIKE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • 6を用いた練り製品を、少なくとも清浄性を有する海洋深層水(日本海固有冷水)Aより分離した濃縮塩分Dを用いて処理するか、6を用いた練り製品に、少なくとも清浄性を有する海洋深層水Aより分離した濃縮塩分Dを含有している。
    This processed fishery food product is obtained by treating fish paste using a fish meat 6 with a concentrated salt D separated from an ocean deep water A having at least cleanliness (cold water peculiar to Sea of Japan) or adding the concentrated salt D separated from the ocean deep water A having at least the cleanliness to the fish paste using the fish meat 6. - 特許庁
  • 蛋白系加熱調理食品のタンパク質源が畜および/またはを主体とする食品である。
    The protein sources for the protein- based thermally cooked foods are foods consisting mainly of meats and/or fish meats. - 特許庁
  • 赤色色素蛋白質を含む食又は、あるいはそれらの加工品に、ラクトバチルス コリニフォーミス(Lactobacillus coryniformis)に属する乳酸菌を添加する。
    A lactobacillus belonging to Lactobacillus coryniformis is added to the meat or fish meat containing the red chromoprotein, or to a processed product of the meat, etc. - 特許庁
  • 油脂、エキス液類を食に注入するため、注入液が魚の肉から漏れ出たりしないようにする。
    To prevent injected liquid from leaking from the meat of fishes for injecting oil-and-fat and extracted liquids into meat. - 特許庁
  • すり身を原料として、様の食感を備えたフレーク状食品に復元できる乾燥食品を提供すること。
    To provide a dried food capable of restoring to a flaky food having a fish meat-like texture by using a ground edible meat. - 特許庁
  • かに脚様水産練製品は、すり身を主原料とする水産練製品の外皮として、着色された可食性フィルムが使用される。
    The crab leg-like fisheries paste product mainly consists of minced fish, and an outer skin of the product comprises a colored edible film. - 特許庁
  • 本発明の課題は、従来では得られなかった食感を有する加工品および食加工品を提供することである。
    To provide a process for producing a processed fish product and a processed meat product having unconventional textures. - 特許庁
  • アルギン酸エステルを含有することを特徴とする、畜および加工品用の食感改良剤。
    This texture-improving agent both for the processed meat articles and the processed fish articles is characterized by containing an alginate. - 特許庁
  • 加熱調理される切り身の質改良効果に優れた水中油型乳化組成物を提供する。
    To provide an oil-in-water emulsified composition excellent in effect in improving flesh quality of fish fillets to be cooked. - 特許庁
  • また、前記食品が、練製品、畜練製品、菓子類、コーヒー飲料、ココア飲料から選ばれた1種以上であることが好ましい。
    It is preferable that the food is one kind or more selected from fish paste product, animal meat product, confectionery, coffee drink and cocoa drink. - 特許庁
  • ネ 別表第三第四号に掲げる食品にあつては、原料名(配合分量の多いものから順に記載することとし、食である原料についてはソの例により、である原料についてはと記載すること。)
    (t) For food listed in item 4. of appended table 3: the names of the raw meat materials (they shall be listed in order of the amount blended; processed meat materials shall be indicated as is shown in (r) and fish meat materials shall be indicated clearly as fish meat);  - 日本法令外国語訳データベースシステム
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