「魚の肉」を含む例文一覧(1038)

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  • 練り食品の原料粉末(穀物粉末、コンニャク製粉、豆類粉末を含む)又はのすり身のいずれかと、キリンサイの乾燥粉末とを混合させたものを練りこんで練り食品形状に成形し、加熱調理してなる練り食品であって、前記キリンサイ粉末の混合割合が、混合後の穀物粉末又はすり身の総原料に対し0.5〜2.5重量%である。
    A kneaded food is produced by molding a mixture of raw material powder for kneaded food including grain powder, Konnyaku powder, and bean powder, or minced fish meat and eucheuma muricatum powder, of which proportion is 0.5 to 2.5 wt.% of a total amount of the raw materials, either grain powder or minced fish meat, after mixture, into the shape of kneaded food and cooking this. - 特許庁
  • 人手により作られたものと同等の外観及び食感が得られる刺身類を自動的に効率よく製造することができ、スーパー、大型旅館、弁当工場等のように連日量産する必要のあるところで用いるのに好適で、しかも構成簡易で比較的廉価にて供給し得る類その他の比較的軟らかな物品の切断装置を提供することを課題とする。
    To provide a cutting device capable of automatically and efficiently manufacturing sliced raw fishes having external appearance and palate feeling equivalent to those made by man power, suitable for use in a place requiring mass production every day such as a supermarket, a large-sized hotel and a lunch factory, and having a simple constitution to cut fish meat and other comparatively soft articles suppliable at comparatively low prices. - 特許庁
  • 雪氷と空気とを直接熱交換する従来方式の氷室冷蔵庫のもつランニングコストの安い利点を損なうことなく,+5℃以下の保温能力を付加することにより、冷蔵可能な対象を農産物のみならず、生鮮介類や食類の範囲まで広げるとともに、運転効率を向上させる。
    To enlarge a range of a refrigeratable target to a range of perishable fishery products or meat in addition to agricultural products by adding heat-retention performance of +5°C or below without impairing an advantage of low running cost of a conventional type ice chamber refrigerator wherein snow and ice, and air are directly heat-exchanged, and to improve operation efficiency. - 特許庁
  • この課題を解決する為の手段として、この発明は、や、や、野菜や、果物等の調理用まな板において、該まな板の調理面、或いは両面全域に、包丁による切断方向に対して略直角方向に延びる水切り、及び滑り防止用溝を複数設けた事を特徴とするまな板から構成されるものである。
    The cutting board for cooking meat, fish, vegetables and fruits, etc. has a plurality of draining and slippage preventive grooves extending in the direction orthogonally crossing the direction of cutting with a cooking knife on the cooking surface or both side surfaces of the cutting board. - 特許庁
  • すり身部分の適度な弾力性と、粒状カシューナッツの硬さやつぶつぶ感とが絶妙にマッチして、良好な歯ごたえ感を得ることができる上、すり身の香味とカシューナッツの香味とが口の中でバランス良く混ざり合って、満足のいく特有の味わい、風味を得ることができる練り製品を製造する。
    To produce a fish meat paste product, capable of obtaining a good feeling of resistance to the teeth by the superb matching of a proper elasticity of the paste part and the hardness and lumpy feeling of particle state cashew nuts and a satisfying specific taste and flavor by mixing the flavor of the paste with the aroma of the cashew nuts in a good balance. - 特許庁
  • エキス、介エキス、又は酵母エキスからなるリン酸を含有する食用エキスに、有機酸キレート剤を存在させ、不溶性リン酸塩の生成抑制又は可溶化を図った食用エキスの製造方法において、残存する有機酸キレート剤の酸を、リン含量等、その他の成分を減少させることがなく除去することが可能な改質リン酸含有食用エキスの製造方法を提供すること。
    To provide a method for producing phosphate-containing modified edible extract, including making an organic acid chelating agent exist in phosphate-containing edible extract containing meat extract, fish and shellfish extract or yeast extract to control generation of insoluble phosphate or solubilize the insoluble phosphate, and capable of eliminating acid in the remaining organic acid chelating agent without reducing other components such as phosphorus. - 特許庁
  • 介類や食等の食品から出るドリップ(血汁)を吸収するために、これらの食品の下に敷いたり、包む際に使用するドリップシートに関し、特にはドリップの吸収度を高め、ドリップの逆戻りを防ぐとともに、食品の滑りを防止して使い勝手を高めたドリップシートを提供する。
    To provide a drip sheet which is placed under a food product such as seafood and meat or wrapped around the food product in order to absorb drips (blood) from the food product, and particularly to provide a drip sheet with an increased absorption of the drips and a facilitated handling, while preventing a back-flow of the drips and a slip of the food product. - 特許庁
  • 米や小麦等の植物種子細胞壁に存在する抗酸化成分であるフェルラ酸とビタミンCを所定の割合で併用し、更にpH調整剤を所定量配合して得られる剤を用いることで、特に酸化反応が関与するの退色及び/又は変色(ミオグロビンの褐変、カロテノイド色素の退色・変色、油焼けなど)を効果的に抑制する。
    The agent comprising ferulic acid being an antioxidant component present in plant seed the cell walls of plant seeds such as rice, wheat, or the like, and vitamin C at a prescribed ratio and in a prescribed amount of a pH adjustor is used to effectively suppress fading and/or change in color of fish meat in which especially an oxidation reaction is involved (browning of myoglobin, fading and change in color of carotenoid pigment, oil staining, etc.). - 特許庁
  • 未調理の類、野菜類及び介類から選ばれる1種以上の生鮮食品を少なくとも含む、1人分又は複数人分の所定の料理品用の食材及び調味料を、該料理品の電子レンジによる調理方法を記載した書面と共に1セットにして包装した、電子レンジ加熱調理用包装食品セット。
    This packaged food set for cooking by microwave oven heating is obtained by packaging food raw materials for a prescribed cooking to be cooked for one or several persons containing at least one or more kinds of perishable foods selected from uncooked meat, vegetables and fishes and shellfishes together with seasonings and a document describing a cooking method for the cooking to be cooked with a microwave oven into one set. - 特許庁
  • ヒートシール性とともに機械的性質、特に、剛性及び滑り性に優れ、野菜、類等の食料品の袋包装や菓子、医薬品、カセットテープ類等のオーバーラップ包装を行うのに適しており、内容物の保護、密封性に優れ、包装外観の美麗性を併せ持つヒートシール性積層フィルムを提供すること。
    To provide a heat-sealable laminated film which is excellent in heat sealability, mechanical properties, especially, rigidity and slipperiness, suitable for bag packaging of food articles such as vegetables and fish foods, and performing overlap packaging of sweet treats, drug medicines, cassette tapes, is excellent in protection of content and sealability, and also has beauty of packaging appearance. - 特許庁
  • 炭火の火力を調節することによってなどが焦げることを防止して発ガン物質の生成を防止し、焦げて捨てるようになる飲食物の量を減らすことができるだけではなく、焼き網を頻繁に取り替えずに済むので環境汚染物質の発生を最小化し、かつ焼き網洗浄の煩わしさを減らしうる火力調節器を提供すること。
    To provide a fire power controller capable of not only reducing the quantity of drink and food to be disposed by burning while preventing generation of carcinogen by controlling the firepower of charcoal fire to prevent burning of a meat or fish, but also dispensing with frequent replacement of a grill to minimize the generation of environmental pollutants and reduce the troublesomeness of cleaning the grill. - 特許庁
  • 握り飯、焼き、焼き、サラダ類、茹枝豆にまぶして、20〜48時間保存後も、これらの食品中に食塩が溶解しないで、喫食時にこれら食品の製造直後に近い塩味の強さ、味のバランスを保ち、これら食品の食味を保つ食塩組成物およびこの食塩組成物を含有する食品を提供する。
    To provide a common salt composition capable of keeping degree of salty taste and balance of taste close to those obtained immediately after producing foods and keeping taste of these foods when a person eats without causing dissolution of common salt into these foods even after mixing rice ball, roasted fishes, roasted meat, salads and boiled unmatured soybean with the common salt and storing the mixture for 20-48 hr. - 特許庁
  • 液体透過性及び通気性を有するシート状材料を介して、食塩及びカーボン粉末を少なくとも含む調味混合物に介類、獣等の前処理後の食材を塩漬けし、その塩漬け工程を所定の時間にわたって継続することによって味付け及び乾燥を同時に行い、かつその塩漬け工程の間に水分を実質的に添加しないように構成する。
    The method comprises the following process: salting a preprocessed food material such as fish and shellfish or meat in a seasoning mixture containing at least table salt and carbon powder via a sheet-like material having liquid permeability and air permeability; and continuing the salting process over a predetermined period of time so as to simultaneously carry out both of seasoning and drying, and thereby resulting in substantially adding no water content during the salting process. - 特許庁
  • 水中に発生させたオゾンナノバブルを含有するオゾンナノバブル水に冷凍状態の原料を浸すことによって、解凍時間を短縮でき、水中に発生させたオゾンナノバブルを含有するオゾンナノバブル水を練製品の原料に添加する工程と、原料に添加したオゾンナノバブルの一部を圧壊させ、原料を無菌化する工程とを備えたことによって殺菌製造方法がなされる。
    This method for sterilizing and producing the fish paste product comprises a process of soaking a frozen raw material in ozone nanobubble water containing ozone nanobubble produced in water so as to shorten thawing time and add the ozone nanobubble water containing ozone nanobubble produced in water to the raw material of the fish paste product, and a process of collapsing part of the ozone nanobubble added to the raw material to sterilize the raw material. - 特許庁
  • 品目別輸入届出件数をみると、アルコールを含む飲料174,782件(8.3%:総届出件数に対する割合)が最も多く、次いで生鮮類(内臓を含む)の161,944件(7.7%)、野菜の調整品(きのこ加工品、香辛料、野草加工品及び茶を除く)155,863件(7.4%)、飲食器具150,753件(7.2%)、その他の器具117,904件(5.6%)、類加工品96,616件(4.6%)であった。
    For the number of declarations by beverage including alcohol, accounts for the highest of all declared products, 174,782 (8.3%), followed by fresh meat (including internal organs) 161,944 (7.7% of all declared products), preparations of vegetables (other than processed mushroom, spices, processed herb and tea), 155,863 (7.4%), tableware, 150,753 (7.2%), other tools and apparatus, 117,904 (5.6%), and processed fish product, 96,616 (4.6%). - 厚生労働省
  • 品目別輸入届出件数をみると、生鮮類(内臓を含む)159,245件(8.0%:総届出件数に対する割合)が最も多く、次いでアルコールを含む飲料の154,558件(7.7%)、野菜の調整品(きのこ加工品、香辛料、野草加工品及び茶を除く)149,371件(7.5%)、飲食器具139,826件(7.0%)、その他の器具102,650件(5.1%)、類加工品89,844件(4.5%)であった。
    For the number of declarations by beverage including alcohol, accounts for the highest, 156,015 (8.6 % of all declared products) ,followed by product,processed vegetables (excluding processed mushroom,spices, processed herb and tea) accounts for the highest, 150,907 (8.3% of all declared products),fresh meat (including internal organs) 149,898 (8.2%), Tableware , 101,484 (5.6%).and milk and milk product, 94,371(5.2%). - 厚生労働省
  • 当時の日本人には朝鮮人の食文化が野蛮なものに見えたことが原因であるとし、その根拠として『画図入(えずいり)朝鮮来聘記全』内の狂詩における「通信使が寺の中にを持ち込んで食い散らかしている」という表現、及び淀藩の資料『朝鮮人来聘記』内の朝鮮聘礼使淀城着来図の絵に描かれたうちの一部(右図)を「通信使一行が町人の飼っている鶏を盗んで逃げようとし、日本人と喧嘩になっている」様子だとしたうえで挙げている。
    It is said that the meat-eating culture of the Koreans looked barbaric to the Japanese at that time and this was one cause of the conflicts, and as grounds for this, the following are listed: There is the expression of 'Tsushinshi brought fish and meat into a temple and ate them littering the place' in a comical poem in "Ezuiri Chosenraiheikizen" (Descriptions of Korean visits, with pictures), and part of the picture depicting the arrival of Chosen envoy at Yodo Castle in "Chosenjin Raiheiki" (see the picture on the right), a document in the Yodo province: It is said that this picture depicted the scene where an officer of Tsushinshi who stole a chicken kept by a townspeople was fighting with Japanese while escaping with the chicken.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 本発明は、日常の食事で不足がちな、健康のために不可欠であるカルシウムなどのミネラル類、ビタミン類、DHA(ドコサヘキサエン酸)、EPA(イコサヘキサエン酸)などの栄養素を手軽に摂取でき、さらに、各種防腐剤等を添加しない加工食品およびその製造方法を提供することを目的とする。
    To provide a fish meat processed food enabling nutrients such as minerals of calcium or the like, vitamines, DHA (docosahexaenoic acid) and EPA (eicosapentaenoic acid) which are sometimes insufficient in usual meal, and which are essential for health to be easily ingested, and obtained without adding various kinds of antiseptics or the like, and to provide a method for producing the processed food. - 特許庁
  • 冷蔵庫内奥側に配置され主として紫外線を照射する単数または複数の光源と、前記単数または複数の光源の点灯消灯を制御可能な冷蔵庫本体に設けられた制御装置と、を備えたことを特徴とする冷蔵庫により、などに含まれるタンパク質分解酵素を活性化して遊離アミノ酸を増量するものである。
    This refrigerator is used for increasing the amount of free amino acid by activating protein decomposition enzyme included in meat and fish by using this refrigerator provided with a single light source or a plurality of light sources arranged on the deep side in the refrigerator for mainly emitting ultraviolet rays and a control device capable of controlling the lighting and extinguishing of the single light source or the plurality of light sources and installed in a refrigerator body. - 特許庁
  • 医療器具、食品加工器具、調理器具、食品、特に青果物、鮮、精の殺菌を十分行え、殺菌効果が持続し、しかも食感を損なわず、人間の健康への悪影響が少なく、かつ安価な次亜塩素酸を含有した殺菌液の製造方法およびそれを実施するための小型、軽量、安価な製造装置を提供する。
    To provide an inexpensive method for producing a hypochlorous acid-containing sterilizing liquid which can sufficiently sterilize medical instruments, food processing instruments, cooking instruments, and foods, especially fruit and vegetables, fresh fishes, and dressed meat, can maintain the sterilizing effect, dose not damage the texture, and has little adverse effect on human health, and a small, light, and inexpensive production apparatus therefor. - 特許庁
  • 食材を焦がさず、内部まで均等に加熱する適正な加熱温度を維持して、加熱料理において安定させる火加減で、最上の味を引き出せ、コーティングがないので、フッ素樹脂の危険性から開放され、セラミックス製の遠赤外線効果で、を焼くと、臭いを大部分防ぐことができ、食材をふっくら美味しく焼き上げるようになるし健康にも良い調理器具を得る。
    To provide a cooker maintaining an appropriate heating temperature for uniformly heating the inside of a food stuff without burning, bringing out the best flavor at stable heat in cooking, not coated and free from the danger of a fluorocarbon resin, having a far-infra red effect of ceramics and preventing almost of the smell caused by grilling fish or meat, tastefully cooking the food stuff, and beneficial to health. - 特許庁
  • 本発明のストレッチフィルムは、成型機内での異物発生量が少なく、連続生産性が高く、製造時に表層中の防曇剤量を減らしても良好な防曇性を有する等の効果を奏するため、精、鮮、青果等を包装する食品包装用ストレッチフィルムとして好適に用いられる。
    Since the film demonstrates such effects as a reduced amount of foreign matter produced in the molding machine, high continuous productivity, and good anti-clouding properties even when the amount of the anti-clouding agent in the surface layers is reduced during production, the stretchable film is suitably used for packaging foods including meat, fish, and vegetables. - 特許庁
  • と破砕された未加熱アルカリ変性コンニャクゲルよりなるプラスチック製ケーシング詰練り製品において、ホット時に良好な食感を呈する為の、破砕された未加熱アルカリ変性コンニャクゲルを37重量パーセント以上含有させても、加熱した後のゲルのpHを9.5以下になるようにすることにより、この課題は解決できる事を見出して本発明を完成した。
    The method for improving the quality of a fish-paste product comprising fish meat and konjak comprises making heated gel in the fish-paste product made of fish meat and crushed unheated alkaline denaturated konjak gel and packaged in a plastic casing so as to have pH ≤9.5 even when containing 37 wt.% of the crushed unheated alkali denaturation konjak gel for providing an eater good palate feeling when being hot. - 特許庁
  • 本発明に係るサメ軟骨の処理方法は、サメ軟骨から,膜,汚れ等の表面付着物を除去する前処理工程と、前処理工程を経たサメ軟骨を細片化する細片化工程と、細片化工程にて得られたサメ軟骨細片を水性媒質に晒してサメ軟骨中の不要成分を除去する晒し工程とを含んでなることを特徴とするものである。
    This method for treating the shark cartilages is characterized by comprising a preliminarily treating process for removing substances adhered to the surfaces of the cartilages, such as fish meats, membranes and stains, from the shark cartilages, a smashing process for smashing the shark cartilages treated in the preliminarily treating process, and a soaking process for soaking the smashed shark cartilage pieces obtained in the smashing process in an aqueous medium to remove unnecessary ingredients in the shark cartilages. - 特許庁
  • 品目別輸入届出件数をみると、生鮮類(内臓を含む)146,001 件 (8.0%:総届出件数に対する割合)が最も多く、次いでアルコールを含む飲料の 136,133 件(7.5%)、野菜の調整品(きのこ加工品、香辛料、野草加工品及び茶を除く)135,245件(7.4%)、飲食器具 124,596件(6.8%)、類 89,667件(4.9%)、乳・酪農製品 87,290 件(4.8%)であった。
    For the number of declarations by fresh meat (including internal organs), accounts for the highest of all declared products, 146,001 (8.0% of all declared products), followed by beverage including alcohol, 136,133 (7.5%), preparations of vegetables (other than processed mushroom, spices, processed herb and tea), 135,245 (7.4%), tableware, 124,596 (6.8%), fish, 89,667 (4.9%), and milk and dairy product, 87,290 (4.8%). - 厚生労働省
  • 品目別輸入届出件数をみると、アルコールを含む飲料 154,591 件(8.6 %:届出件数に対する割合)が最も多く、次いで生鮮類(内臓を含む)の 151,241 件(8.4%)、野菜の調製品(きのこ加工品、香辛料、野草加工品及び茶を除く)144,666件(8.1%)、飲食器具 104,176 件(5.8%)、乳・酪農製品 94,330 件(5.2%)、類加工品 89,066 件(5.0%)であった。
    For the number of declarations by beverage including alcohol, accounts for the highest of all declared products, 154,591 (8.6 % of all declared products) ,followed by fresh meat (including internal organs) 151,241(8.4%),product,processed vegetables (excluding processed mushroom,spices, processed herb and tea), tableware , 104,176(5.8%).and milk and milk product, 94,330(5.2%) ,and product processed fish 89,066(5.0%). - 厚生労働省
  • 品目別輸入届出件数をみると、生鮮類(内臓を含む)162,002件(9.2%:総届出件数に対する割合)が最も多く、次いでアルコールを含む飲料の147,226件(8.4%)、野菜の調製品(きのこ加工品、香辛料、野草加工品及び茶を除く)125,046件(7.1%)、飲食器具113,651件(6.5%)、類88,210件(5.0%)、乳・酪農製品88,095件(5.0%)であった。
    For the number of declarations by fresh meat (including internal organs), accounts for the highest of all declared products, 162,002 (9.2% of all declared products), followed by beverage including alcohol, 147,226 (8.4%), preparations of vegetables (other than processed mushroom, spices, processed herb and tea), 125,046 (7.1%), tableware, 113,651 (6.5%), fish, 88,210 (5.0%), and Milk and dairy product, 88,095 (5.0%). - 厚生労働省
  • 水揚げ後におけるイカの鮮度を保持することに関し、類とは全く異なる脳神経系をもつイカにおいて神経切断又は神経破壊による活き締め方法を確立すること、すなわち特定部位の神経切断又は神経破壊することで、水揚げ後の筋運動による生体エネルギー消失を抑制させ、鮮度を保持できる技術を提供することを課題とする。
    To provide a method for immediately killing squid by cutting or destroying nerve of squid which has cranial nerve system completely different from that of fish, with respect to retention of freshness of squid after catching, that is to say, a technique capable of retaining freshness through cutting or destroying nerve of a specific part and suppressing bioenergy loss by muscular motion after catching. - 特許庁
  • 水分14%以下、あるいは、水分活性0.8以下に加工した食類特にチャーシューである食材介類、海藻類、野菜類、穀物類、及びこれらの加工品から選ばれる食材と、食品の風味を移行、フレーバー添加、更には乳化剤の添加されている食用油脂とをガスバリア性をもつ包材で密封個包装、ガス置換個包装又は脱気個包装する。
    Food materials selected from the meat of ≤14% water content, processed to ≤0.8 water activity, particularly cha shao (roasted pork fillet), fishes, sea weeds, vegetable and their processed products, and food oil to which food tastes, flavor or an emulsifier are tightly packed with a gas-barrier packaging material or packed by gas-substitution packaging or vacuum packaging. - 特許庁
  • 牧草に一般的に含有されているヘミセルロース、セルロース、リグニン等の繊維質と、他の人工的に精製された食物繊維質を混合したものをベースとし、それに麦類、豆類、類、類等を添加したことを特徴とした繊維質を10%〜95%含有した動物用飼料を作製する。
    This animal feed is prepared by using the mixture of a fibrous material generally contained in pasture grass, such as hemicellulose, cellulose and lignin, and the dietary fibrous material separately prepared and artificially purified as the base, and then adding wheats, beans, meats, fishes, etc., to the base, wherein the animal feed contains the fibrous material in an amount of 10-95%. - 特許庁
  • 小分け包装容器に包装された冷凍調味米飯において、炊飯された米飯と、予め別途カットし、油で炒めておいた野菜及び予めカットし調味された類及び又は介類とを食用油及び調味料と共に混和した調味米飯を、水蒸気の散逸と品温の低下を抑えをながら、可及的に密封された環境の中で熱いうちに小分け包装し、直ちに冷却・冷凍する。
    This method for producing the frozen seasoned cooked rice comprises the following process: subdividing and packaging seasoned cooked rice which is prepared by mixing cooked rice with, independently cut and sauteed vegetables, cut and seasoned meat and/or fishes and shellfishes previously mixed together with edible oil and seasonings in a hot state in such an environment as to be sealed to the utmost, immediately cooling and freezing the thus seasoned cooked rice. - 特許庁
  • 本発明にかかる骨靭性向上用素材は、コラーゲンおよび/またはゼラチンを、脊椎動物・類・甲殻類の筋または臓器、放線菌、Bacillus属細菌、Pseudomonos属細菌、糸状菌、担子菌、黄色コウジカビ、酵母からなる群より選ばれた少なくとも1つに由来するプロテアーゼのうちの1種以上で加水分解してなるペプチドを有効成分とする。
    This material for improving the bone toughness comprises a peptide prepared by hydrolyzing collagen and/or gelatin with one or more kinds of proteases derived from at least one selected from the group consisting of muscles or organs of vertebrates, fishes or crustaceans, actinomyces, bacteria of the genus Bacillus, bacteria of the genus Pseudomonas, molds, basidiomycetes, Aspergillus flavus and yeasts as an active ingredient. - 特許庁
  • 調味料、香辛料、野菜類、類、類、ナッツ類、及び果実類から選択される1種以上と、ペクチン、カラギーナン、及びキサンタンから選択される1種以上のハイドロコロイドとを用いて、付与された形状を25℃において保つことができ且つ加熱することによって融解可能な第一の食品組成物を調製する。
    The first food composition capable of keeping an imparted shape at 25°C, and meltable by heating is prepared using one or more selected from among seasonings, spices, vegetables, meats, fishes, nuts, and fruits; and one or more hydrocolloids selected from among pectin, carrageenan, and xanthan. - 特許庁
  • 食品素材として、特に加工食品に用いる食品素材として、塩分および/または糖分・水分・水分活性を適正に保ち、チルド保管および常温保管が可能であり、優れた味・色・香・テクスチャーを有し、且つ品質が変化しない野菜類、類および/または介類の加工品の提供。
    To provide processed food raw material comprising vegetables, meat and/or fish and shellfish where salt content and/or sugar, moisture and water activity are properly kept as food raw material, particularly as the one used for processed food, applicable to chilled storage and cold storage, having excellent taste, color, flavor and texture, and causing no deterioration in its quality. - 特許庁
  • を主成分とする生地に、小麦粉や澱粉を主成分とし、これにソルビットとグリセリンを配合した衣液を塗布してパン粉にまぶしたのちフライにする工程と、フライ工程後、ソースに同じくソルビットやグリセリンを配合した調味液をそのまゝ直接振り掛けて常温で乾燥する。
    The method comprises a step coating a material mainly comprising fish meat with a coating liquid mainly comprising flour and starch formulated with sorbit and glycerin, sprinkling bread crumbs and then frying and a step directly sprinkling the seasoning liquid comprising a source formulated with the sorbit and glycerin to the material after frying step and then drying at normal temperature. - 特許庁
  • (株)三菱総合研究所が行った「全国消費者意識調査」によれば、消費者が食品を購入する際に重視する項目は価格、品質、安全性が挙げられているが、こうした中で、原産地あるいは加工・製造された地域名が明示されていることが購買あるいは商品選択の決定要因となる食品としては、加工品や塩干介類、水産練製品が挙げられている。
    According to the National Survey of Consumer Attitudes conducted by Mitsubishi Research Institute, Inc., the characteristics emphasized by consumers when buying food products include price, quality and safety. However, these consumers identified processed meats, dried/salted fish and shellfish, and fish paste products as products for which a factor in decisions to buy or select products is whether or not the place of origin or the name of the region where the products are processed or manufactured is clearly indicated. - 経済産業省
  • 改正前の一般規則においては、抗生物質については同様の規定が置かれているが、抗菌性物質については、規制の対象となる食品を食・食鳥卵・介類に限定して「含有してはならない」規定が置かれているにとどまっていたところ、法第11条第3項の施行に当たって、原則として全ての食品について食品衛生法上の規格が定められることとなったため、平仄をあわせるという観点から、抗菌性物質の「含有してはならない」規定についても、全ての食品が対象となるよう今回の改正により手当したこと。
    The current General Requirements ban the existence of antibiotics in any food unless otherwise specified but does not restrict the existence of antibacterials in food products other than meat, eggs, and finfish and shellfish The revised General Requirements ban the existence of antibiotics and antibacterials in any food unless otherwise specified. Since Paragraph 3, Article 11 of the Law applies to all food products, the revised General Requirements also target all food products for the restriction of antibiotics and antibacterials. - 厚生労働省
  • 生鮮貝及び畜に衣を施してなる食材、衣を施してない食材を一旦−30℃に凍結し、粘度3ボアズの42℃のバター及びマーガリンとの溶液をハンガ形状溶液パイプに噴射ノズル1−3を伴う噴射圧を介し数秒間噴き付け塗布し凝固を施し調理の際の熱源にオーブントースタ、電子レンジを用い調理する冷凍加工食品の製造方法とその製造装置をもって解決する。
    Food material comprising coated fresh fish or shellfish or cattle meat or an uncoated food material is temporarily frozen at -30°C, spray-coated with a solution of butter and margarine heated to 42°C and having a viscosity of 3 poise through ejection nozzles 1-3 under pressure for several seconds, solidified and cooked by using an oven toaster or a microwave oven as a heat source. - 特許庁
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