魚肉を用いて同様の調理をしたものは「鱠」、また「魚膾」ともいった。 The dishes which were cooked similarly by using a fish meat were called 'namasu (鱠, 魚膾).'
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
動物か大きい魚の肉の部分から切られた1切れの肉 a slice of meat cut from the fleshy part of an animal or large fish
- 日本語WordNet
そぼろは、ブタやニワトリの挽肉、魚肉やエビをゆでてほぐしたもの。 Soboro is the soy-simmered, fine-crumb ground meat using pork, chicken, fish or shrimp.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
魚類の体色・肉質改善剤及び体色・肉質の改善方法 FISH BODY COLOR-MEAT QUALITY-IMPROVING AGENT AND METHOD FOR IMPROVING BODY COLOR-MEAT QUALITY - 特許庁
上記の肉色改善方法により飼育されたサケおよびサケの魚肉。 Salmon which is bred by the method for improving flesh color, and salmon fish meat are each provided. - 特許庁
豚肉ソーセージに似た味の魚肉ソーセージも発表されている。 Fish sausages that taste like pork sausages have also been introduced.
- 浜島書店 Catch a Wave
トランスグルタミナーゼダイズ魚肉及び肉製品及びその類似物 TRANSGLUTAMINASE SOYBEAN FISH FLESH AND MEAT PRODUCT, AND ANALOGUE OF THE SAME - 特許庁
咀嚼困難者用固形状魚肉・畜肉食品の製造方法 PREPARATION METHOD OF SOLID FISH/MEAT FOOD FOR PERSON WITH DIFFICULTY IN MASTICATION - 特許庁
スナック風魚肉・畜肉加工品及びその製造方法 SNACK-LIKE PROCESSED FISH OR MEAT PRODUCT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
魚肉加工品および食肉加工品並びにそれらの製造方法 PROCESSED FISH PRODUCT, PROCESSED MEAT PRODUCT AND THEIR PRODUCTION PROCESS - 特許庁
畜肉または魚肉のメト化率測定方法および品質評価方法 METMYOGLOBIN RATIO MEASURING METHOD FOR MEAT OR FISH, AND QUALITY EVALUATING METHOD - 特許庁
大西洋産の重さが2ポンド以内のタラの幼魚の肉 flesh of young Atlantic cod weighing up to 2 pounds
- 日本語WordNet
魚の腹の肉の薄い部分の切り身 a slice of meat from the thin part of a fish near its head
- EDR日英対訳辞書
通常の畜肉又は魚肉加工食品と比較しても遜色ない食感を有する畜肉又は魚肉加工食品であって、カロリーが低減された畜肉又は魚肉加工食品を提供する。 To provide an animal meat or fish meat processed food having palate feeling inferior by no means to that of an ordinal animal meat or fish meat processed food, and reduced in calorie. - 特許庁
ハタ科の淡水魚の脂肪の少ない肉 the lean flesh of a saltwater fish of the family Serranidae
- 日本語WordNet
タラと同様の魚の脂肪分のない肉 the lean flesh of a fish similar to cod
- 日本語WordNet
魚介の肉を生のまま細切りにして酢につけたもの a dish of raw fish cut into fine strips and soaked in vinegar
- EDR日英対訳辞書
生の魚や肉のにおいのすること the state or quality of smelling of raw fish or meat
- EDR日英対訳辞書
生の魚や肉のにおいのする程度 the degree to which something smells of raw fish or meat
- EDR日英対訳辞書
魚肉などの小骨の多さの程度 the degree to which fish or meat has small bones
- EDR日英対訳辞書
その店は肉,魚,野菜やその他の食品を売っている The shop sells meat, fish, vegetables and other foods. - Eゲイト英和辞典
魚や鳥の肉などの焼いた物 the meat of fish, chicken or other edibles that have been grilled
- EDR日英対訳辞書
まな板に乗せた魚の下側の肉 of a fish on a chopping board, the meat on the side on which the fish is lying
- EDR日英対訳辞書
付け板という,魚肉類の練り物を蒸すための板 a wooden board used for steaming meat or fish paste, called 'tsuke-ita'
- EDR日英対訳辞書
背骨の少なくても一部を含む肉または魚の切り身 cut of meat or fish including at least part of the backbone
- 日本語WordNet
タイ科、シマガツオ科の海水魚の肉 flesh of any of various saltwater fishes of the family Sparidae or the family Bramidae
- 日本語WordNet
北米またはヨーロッパの様々な淡水魚の肉 flesh of various freshwater fishes of North America or of Europe
- 日本語WordNet
ヨーロッパ大西洋の海でとれるタラに似た魚の肉 flesh of a cod-like fish of the Atlantic waters of Europe
- 日本語WordNet
しばしば飼育される魚の脂肪の少ない肉 the lean flesh of a fish that is often farmed
- 日本語WordNet
米国南部の鱗がない食物魚の肉 flesh of scaleless food fish of the southern United States
- 日本語WordNet
重要な北大西洋食用魚の脂肪の少ない白い肉 lean white flesh of important North Atlantic food fish
- 日本語WordNet
魚肉のすったものを丸めて,汁でゆでた食品 food made of fish meat that is boiled and shaped in a ball
- EDR日英対訳辞書
杉板の上で魚肉をのせて焼く料理 a type of food made by grilling fish over cedar logs
- EDR日英対訳辞書
魚肉の臭気を除去するための方法 METHOD FOR ELIMINATING SMELL FROM FISH MEAT - 特許庁
魚肉の調味食品とその製造方法 SEASONED FISH MEAT FOOD PRODUCT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
無菌魚肉の製造方法及びその保存方法 METHOD FOR PRODUCING STERILE FISH MEAT AND METHOD FOR PRESERVING THE SAME - 特許庁
魚肉とコンニャクの練り製品の品質改良方法 METHOD FOR IMPROVING QUALITY OF FISH-PASTE PRODUCT COMPRISING FISH MEAT AND KONJAK - 特許庁
カツオやマグロなどの魚肉の,背肉と腹肉のあいだにある赤黒い部分 the black-red portion of bonito or bluefin meat located between the back and the stomach
- EDR日英対訳辞書
刃物で魚・獣の肉を解体する to cut and divide fish or animal with cutlery
- EDR日英対訳辞書
精進物という,肉や魚を除いた食べ物 an eating habit called vegetarian diet
- EDR日英対訳辞書
あなたが望むなら肉のかわりに魚を食べてもいいですよ If you wish, you can have fish instead of meat. - Eゲイト英和辞典
練り魚肉干物及びその製造方法 DRIED FISH MEAT PASTE AND ITS PRODUCTION - 特許庁
魚の死後硬直前状態の魚から得られる魚肉であってATPが残存する血合肉を含む該魚肉を、−30℃以下の温度で急速凍結を行い、冷凍保存及び流通中での血合肉の褐変を抑制する。 The method for suppressing browning dark muscles during freezing and distributing is carried out by rapidly freezing fish meat obtained from a pre-rigor fish and containing the dark muscles in which an ATP remains, at a temperature of -30°C or less. - 特許庁
金曜日(精進日)に(肉の代わりに)魚を食べる. eat fish on Fridays
- 研究社 新英和中辞典
いろいろの焼き肉[魚]を取り合わせた料理. a mixed grill
- 研究社 新英和中辞典
私は魚よりも肉の方が断然いい。 I prefer meat to fish any day. - Tatoeba例文
私の父は昔、肉と魚を売る店を持っていた。 My father used to own a store dealing in meat and fish. - Tatoeba例文
その店では魚と肉を商っている。 At that store, they deal in fish and meat. - Tatoeba例文
鶏肉と魚ではどちらの方がすきですか。 Which do you like better, chicken or fish? - Tatoeba例文
あの店では、魚と肉を売っている。 At that store, they deal in fish and meat. - Tatoeba例文