例文 (4件) |
"除去酵素"を含む例文一覧と使い方
該当件数 : 4件
上記苦み成分除去酵素がナリンギナーゼであり、上記発酵微生物が乳酸菌であることを特徴とする。例文帳に追加
The bitter taste-removing enzyme is preferably naringinase and the fermenting microorganism is preferably a lactic acid bacterium. - 特許庁
本発明のカンキツ類の幼果を原料とする機能性成分含有食品素材の製造方法は、カンキツ類の幼果を粉砕する予備工程と、該粉砕物に苦み成分除去酵素および発酵微生物を添加して嫌気性発酵を行なう改質工程とを備えてなることを特徴とする。例文帳に追加
The method for producing the functional component-containing food material containing the young fruit of citrus fruits as the raw material comprises a preliminary step for pulverizing the young fruit of citrus fruits and a modifying step for adding a bitter component-removing enzyme and a fermenting microorganism to the pulverized material and carrying out anaerobic fermentation. - 特許庁
少なくともイノシトール及びグルコースを含んでなる液状サンプル中のイノシトールの定量方法であって、イノシトールデヒドロゲナーゼを固定化した担体を充填したイノシトールデヒドロゲナーゼリアクターの前段に、グルコースオキシダーゼ、カタラーゼ及びムタロターゼを共固定化した担体を充填したグルコース除去酵素リアクターを配してなるフローインジェクションシステムを用いて行うことを特徴とするものである。例文帳に追加
The method for quantifying inositol in a liquid sample essentially containing the inositol and glucose is provided, involving using a flow injection system where the front tier of an inositol dehydrogenase reactor packed with an inositol dehydrogenase-immobilized carrier is arranged with a glucose-removing enzyme reactor packed with a carrier coimmobilized with catalase and mutarotase. - 特許庁
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