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読み方 アジツケスル
season
味を付ける
to season food―flavour food
味をつける
to flavour a drink―season a dish
風味付けをする
give taste to
味を添える
to give a flavour―give a relish―add a zest―impart a gusto―to food
味をやる
to play one's game
風味をつける
to flavour liquor
洗練された味
cultured tastes
すっぱい味がする
have an acid taste
にがい味
a bitter taste
ありがた味をつける
to dignify anything
味加減
something used to flavor food, called seasoning
に風味を添える
lend flavor to
ピリッとした味がする
to bite the tongue―to be piquant―pungent
すっぱい味
a sour taste
味がある
have flavor
味のある
expressive word―significant expression―suggestive phrase―pointed style
味が出る
The taste comes out.
さっぱりとした味
Refreshing taste
味がしっかり出る
The flavor will fully come out.
まろやかな味の
having a mild taste
風味のある味
taste with relish
甘い味がする
It tastes sweet
味が良い程度
the degree to which something tastes good
味の悪い
ill-tasting food―unsavoury meat―unpalatable water
淡泊な味
of the flavor of something, a light taste
濃厚な味
a rich taste
良い風味
a pleasant flavor
おいしい味
a pleasant taste
味が濃いめ
of a taste, strong
美味な味
a delicate flavor
味付けする