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醇理の英語
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「醇理」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 4件
また戯号の醒狂道人何必醇で著した料理本『豆腐百珍』の著者とされる。例文帳に追加
He is regarded to be the author of "Tofu Hyakuchin" (100 Tofu Delicacies) written under the pen name of Suikyodojin Kahitsujun.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ちなみに日本酒匠研究会では、「甘い/辛い」「淡麗/濃醇」を座標軸とする味の分類には実用性がないとして、温度や料理、酒器を連想しやすい「香りが高い/低い」「味が濃い/淡い」を新たな座標軸とし、次のような四分法を用いている。例文帳に追加
For your information, Nihon Sakasho Kenkyukai has the opinion that the classification of taste using "amai/karai" and "tanrei/hojun" as coordinate axes has no practical meaning and uses the following four-category method using "strong/weak fragrance" and "much/little taste" as new coordinate axes.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
高級アルコール、エステル類を中心とした天然香気成分による芳醇なワインの香りとコク味及び渋味等の味を濃厚に有し、調理用として、また食品加工用として好適な低アルコール濃縮ワイン組成物を得る。例文帳に追加
To obtain a low alcohol concentrated wine composition having mellow wine flavor from natural flavoring ingredient mainly high-class alcohol and ester kinds, and thick taste such as body taste and astringent taste, and suitable for cooking and food processing. - 特許庁
バターなどの乳化食品に醤油の芳醇な香味を付与し、しかも乳化食品と醤油が分離しない長期間安定なスプレッド用又は調理の際の味付け用など多様に使用することができる調味料を提供する。例文帳に追加
To obtain a seasoning capable of imparting a mellow flavor of a soy sauce to an emulsified food such as a butter and variously usable for a spread stable for a long period without separating the emulsified food and the soy sauce or for seasoning, etc., at the time of cooking. - 特許庁
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