例文 (4件) |
dried and fermented fishの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 4件
Preferably the dried fish has a water content of 45 mass% or less and is one or more selected from dried marine products, boiled-dried fishes, fermented-dried fishes, boiled-dried small fishes, and pressed-boiled-dried small fishes.例文帳に追加
乾燥した魚は、水分量が45質量%以下であること、干物類、ふし類、かれぶし類、煮干類、圧搾煮干類から選ばれる一種又は二種以上であることが好ましい。 - 特許庁
To provide a seasoning having a favorable flavor original to soup immediately after extraction from dried and fermented fish and continues its flavor and a method for producing the same.例文帳に追加
節類から抽出直後のだし本来の好ましい風味を有し、且つ、その風味が持続する調味料及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁
Moreover, traditional Udon noodles served in all Kanto except for the central part of Tokyo, mostly use soup broth made from boiled-dried fish and dried Shiitake Mushrooms, seasoned by soy sauce or miso (fermented soybean paste). 例文帳に追加
また東京の中心部にはないが、関東全域の伝統的なうどんでは煮干、干椎茸を用いた出汁で醤油ないし味噌で味付けしたものが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The seasoning contains ≥2.5 wt.% of fat-soluble components extracted from dried and fermented fish and has a content of triglyceride in the entire fat-soluble components of ≤15 wt.% and a content of free-fatty acid in the entire fat-soluble components of ≤5 wt.%.例文帳に追加
調味料において、節類から抽出される脂溶性成分を2.5重量%以上含有し、脂溶性成分全体中のトリグリセリドの含有量が15重量%以下で、且つ脂溶性成分全体中の遊離脂肪酸の含有量が5重量%以下とすること。 - 特許庁
例文 (4件) |
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