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読み方:たんぱくしつ、タンパクしつ
蛋白質、たんぱく質、たん白質 とも書く
生きた細胞の主要な成分である窒素有機化合物の大きなグループの総称
(any of a large group of nitrogenous organic compounds that are essential constituents of living cells)
読み方 タンパクシツ
protein
蛋白質
タンパク質キナーゼ
a protein kinase
ゼインという蛋白質
a protein called {zein}
動物性の蛋白質
animal protein
動物性タンパク質
複合タンパク質
a conjugated protein
ヨウ素を含むタンパク質
a protein that contains iodine
色素蛋白質という蛋白質
a protein, called chromoprotein
硬蛋白質という単純蛋白質
a simple amino acid compound called {scleroprotein}
カゼインという蛋白質
a protein, called casein
核蛋白質という複合蛋白質
a multiple protein called {nucleprotein}
糖蛋白質という複合蛋白質
a compound protein, called glycoprotein
植物体に含まれる蛋白質
protein derived from a plant
グリシニンという蛋白質
a globulin called glycinin
脂肪酸
fatty acids
グロブリンという蛋白質
an albumen, called globulin
蛋白質を分解する酵素
an enzyme that decomposes protein
レグミンという蛋白質
a kind of protein called legumin
酸乳
sour milk
タンパク質に存在するアミノ酸
an amino acid occurring in proteins
セリシンという硬蛋白質
a gelatinous protein called sericin
血漿中に存在するタンパク質
a protein present in blood plasma
たんぱく質の高い食事
a diet high in protein
血青素というたんぱく質
a protein, called hemocyanin
フミン酸
humic acid
コラーゲンという蛋白質
a protein called collagen
タンパク質に関して、またはそれの性質
relating to or of the nature of protein
蛋白工学という学問
a study called albumen-technology
高たんぱく食品.
food with a high protein content
ベータグロブリンという蛋白質
a protein called beta globulin
タンパク質