意味 | 例文 (6件) |
あみ塩辛の英語
追加できません
(登録数上限)
「あみ塩辛」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 6件
塩辛アミの塩辛アキアミ、イサザアミ、ツノナシオキアミなどを丸ごと塩蔵したもの。例文帳に追加
Shiokara of mysid shrimp: made by salting down mysid shrimps such as Actes japonicus, Neomysis intermedia and Euphausia pacifica while the shrimps keeping the original shape.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
塩辛さは原料の塩から、うまみは主にアミノ酸、甘みは糖による。例文帳に追加
Salt comes from the salt of raw materials; savoriness mainly comes from amino acid, and sweetness comes from sugar.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
イサザアミ(アミ(甲殻類)目)やツノナシオキアミ(オキアミ目)などの塩辛も存在するが、アキアミほど流通していない。例文帳に追加
Neomysis intermedia (mysidopsis bahia, Crustacea) and Euphausia pacifica (Euphausiacea) are sometimes made into Shiokara, but their Shiokara is not as common as that of Actes japonicus.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
アミの塩辛セウジョとも呼ばれるがチョッカルと言えば通常これを指す、キムチ、豚肉料理に使われる例文帳に追加
salted mysid shrimp: sometimes called seujo but usually referred to as chokkaru, and it is used in kimchi or pork dishes.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
イカの塩辛の発酵は微生物による働きに加え、内臓(おもに中腸腺)に含まれる消化酵素によって自己消化が起こり、アミノ酸が生成する働きも重要な役割を果たしている。例文帳に追加
Fermentation of salted squid is promoted by work of microorganisms, in addition, a vital role is played by the process in which digestive enzymes contained in guts (mainly midgut gland) cause autodigestion, resulting in production of amino acid.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
アミの塩辛は、日本の有明海沿岸、中華人民共和国、香港の長洲島、マカオ、韓国など東アジア各地で作られ、調味料として使用される。例文帳に追加
The salted mysid shrimp is produced and used as seasonong in many areas in East Asia such as the Sea of Ariake Coasts (Japan), People's Republic of China, Cheung Chan Island (Hong Kong), Macau and South Korea.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
|
意味 | 例文 (6件) |
|
あみ塩辛のページの著作権
英和・和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
Copyright(c)2024 総務省 統計局 All rights reserved 政府統計の総合窓口(e-Stat) |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |