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葉蛋白質の英語
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英訳・英語 leaf protein
「葉蛋白質」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 8件
腸三葉型蛋白質例文帳に追加
INTESTINAL TREFOIL PROTEIN - 特許庁
これは湯葉として知られ、植物性蛋白質に富む精進料理の材料である。例文帳に追加
That protein-rich film is referred to as yuba, and is a popular ingredient for vegetarian cuisine.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
切断された葉には、蛋白質、脂肪、炭水化物などの微生物にとって必要な栄養源が豊富にある。例文帳に追加
Cut leaves are rich in nutrients necessary for microbes such as proteins, fats, and carbohydrates. - 特許庁
(a)特定のアミノ酸配列を有する蛋白質(b)特定のアミノ酸配列において1若しくは数個のアミノ酸が欠失、置換若しくは付加されたアミノ酸配列を有し、かつ葉緑体光定位運動活性を有する蛋白質例文帳に追加
(b) A protein has an amino acid sequence obtained by lacking, substituting or adding 1 or more amino acids in the specific amino acid sequence and also has the light-oriented chloroplast movement activity. - 特許庁
黒色腫抑制活性因子(MIA)をに骨誘導性蛋白質と組み合わせることにより、間葉幹細胞からの軟骨−/骨形成系列の誘導及び軟骨及び骨形成の促進が可能となった。例文帳に追加
The induction of the chondro-/osteogenic lineage from mesenchymal stem cells and the promotion of cartilage and bone formation are enabled by using a melanoma inhibiting activity factor (MIA) in combination with an osteoinductive protein. - 特許庁
前記飲食用素材由来の調製物は、蛋白質含有食品素材由来のピーク分子量が2000以下のペプチドであるか、海藻、茶類、クルミ、ザクロ、ブドウ種子、黄杞葉、カカオ、ブドウ新芽、グアバ、生コーヒー豆、コタラヒムブツ、タマリンドの各抽出物から選ばれる少なくとも一種である。例文帳に追加
The preparation derived from a food and drink material is a peptide derived from a protein-containing food material having a peak molecular weight of ≤2,000 or at least one kind of extract selected from marine algae, tea, walnut, pomegranate, grape seed, leaf of Engelhardia roxburghiana, cacao, new sprout of grape, guava, green coffee bean, Kothala himbutu and tamarind. - 特許庁
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「葉蛋白質」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 8件
本発明は、渋味の多い茶葉原料や乾燥茶葉を用い、この原料中の渋味を調整して甘み成分や旨味成分を増加して、1番茶同様に市場価値を持たせることを目的とし、茶葉原料中の渋味を調整する手段としてタンニン分解、多糖類分解、蛋白質分解を行う分解酵素を添加して、最終的に渋味を少なくして、甘みや旨味を増加せしめることのできる製造方法と、このようにして得られた茶製品を用いた飲料水を提供するものである。例文帳に追加
The method for manufacturing tea comprises the following process: using tea leaf material or dried tea leaf each with strong astringency, adding a splitting enzyme which acts for decomposing tannin, polysaccharide, or protein as a means of suppressing astringency in the tea leaf material so as to increase sweetness components and deliciousness components to give a market value similar to that of firs pluck tea and finally decrease the astringency. - 特許庁
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