例文 (6件) |
"熟度指標"を含む例文一覧と使い方
該当件数 : 6件
ナチュラルチーズの乳糖含量を0.8%以上、熟度指標STN/TN値を15%以上として良好な加熱調理適性を得る。例文帳に追加
The natural cheese contains ≥0.8 wt.% of lactose, and ≥15 wt.% of a ripening-degree indication STN/TN value so as to have favorable cooking adequacy. - 特許庁
原料ナチュラルチーズとして、熟度指標が20%以下であるか、又は熟度指標を20%以下に調整したナチュラルチーズを使用し、溶融塩として、(A)クエン酸塩類又はモノリン酸塩類とポリリン酸塩類との2種類か、又は(B)クエン酸塩類、モノリン酸塩類及びポリリン酸塩類の3種類を併用使用して、凍結乾燥食品の原料に適したチーズ類を得る。例文帳に追加
The cheese suitable for the raw material of the freeze-dried food is obtained by using natural cheese having a maturity index of ≤20% or adjusted in the maturity index to ≤20% as the raw material natural cheese, and using (A) two kinds of citrate or monophosphate and polyphosphate or (B) three kinds of citrate, monophosphate and polyphosphate together as a molten salt. - 特許庁
原料ナチュラルチーズとして、熟度指標が20%以下であるか、又は熟度指標を20%以下に調整したナチュラルチーズを使用し、溶融塩として、(A)クエン酸塩類又はモノリン酸塩類とポリリン酸塩類との2種類か、又は(B)クエン酸塩類、モノリン酸塩類及びポリリン酸塩類の3種類を併用使用して、凍結乾燥食品の原料に適したチーズ類を得る。例文帳に追加
The cheese suitable for the raw material of the freeze-dried food is obtained by using as the raw material natural cheese, natural cheese having maturity index of ≤20% or adjusted in maturity index to ≤20%, using as melting salt, (A) 2 kinds of citrate or monophosphate and polyphosphate or (B) 3 kinds of citrate, monophosphate and polyphosphate together. - 特許庁
水分含量が35重量%以下、熟度指標STN/TN値が20%以下、脂肪分が30重量%以上のナチュラルチーズを用いて燻煙処理し本発明のスモークナチュラルチーズを得る。例文帳に追加
This smoked natural cheese is obtained by smoking natural cheese having ≤35 wt.% of water content, ≤20% of ripeness index STN/TN value, and ≥30 wt.% of fats. - 特許庁
原料チーズ、溶融塩、ガム類、並びにHLBが11以上のショ糖脂肪酸エステル及び/または酵素分解レシチンを含有し、熟度指標が15%以下であり、加熱溶融性が60%以上であり、糸曳き性が300mm以上であることを特徴とするプロセスチーズまたはチーズフード。例文帳に追加
The process cheese or cheese food contains raw material cheese, molten salt, gums and sucrose fatty acid ester with HLB≥11 and/or enzymolytic lecithin, and has a maturity index of ≤15%, heat meltability of ≥60% and stringiness of ≥300mm. - 特許庁
原料ナチュラルチーズの熟度指標を15%以下とすることで、原料ナチュラルチーズを全体の20〜60重量%配合したチーズフードあるいは乳等を主要原料とする食品であっても良好なチーズ風味と良好な糸引き性を付与する。例文帳に追加
Use of a raw material natural cheese with a maturity index of 15% or less imparts excellent cheese taste and excellent stretchabilities even in the case of a food comprising 20-60 wt.% with respect to the total amount of the raw material natural cheese or a food whose main raw material is milk or the like. - 特許庁
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