意味 | 例文 (26件) |
ぐるたみんさんはっこうの英語
追加できません
(登録数上限)

「ぐるたみんさんはっこう」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 26件
発酵法によるL—グルタミン酸の製造法例文帳に追加
発酵法によるL−グルタミン酸の製造法例文帳に追加
PRODUCTION OF L-GLUTAMIC ACID THROUGH FERMENTATION PROCESS - 特許庁
発酵法によるL−グルタミンの製造法及びL−グルタミン生産菌例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING L-GLUTAMINE BY FERMENTATION METHOD AND L-GLUTAMINE-PRODUCING BACTERIUM - 特許庁
コリネ型グルタミン酸生産菌を用いる、グルタミン酸の収率を向上させ、より安価にグルタミン酸を製造するグルタミン酸発酵法を提供すること。例文帳に追加
To provide a fermentation method for producing glutamic acid at a lower cost by using a coryneform glutamic acid-producing microorganism and increasing glutamic acid yield. - 特許庁
発酵法によるL−グルタミン酸の製造方法例文帳に追加
L−グルタミン酸の発酵生産の効率を向上させる。例文帳に追加
To improve efficiency of fermentation production of L-glutamic acid. - 特許庁
析出を伴う発酵法によるL−グルタミン酸の製造法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING L-GLUTAMIC ACID BY FERMENTATION ACCOMPANIED WITH PRECIPITATION - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解! -
「ぐるたみんさんはっこう」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 26件
L−グルタミン酸を析出せしめながら発酵を行う方法において、さらにL−グルタミン酸の収率を向上させる。例文帳に追加
To further improve the yield of L-glutamic acid in a fermenting method while precipitating L-glutamic acid. - 特許庁
通常の納豆菌より誘導した、グルタミン酸アナログに耐性を有する変異株の中から、グルタミン酸生産能の高い菌株を選択し、この菌株を用いて発酵させたグルタミン酸含量の高い納豆を提供する。例文帳に追加
The Natto having high glutamic acid content is produced by fermenting soybeans with the selected strain. - 特許庁
新規L−グルタミン酸排出遺伝子を探索し、L−グルタミン酸排出遺伝子の発現を強化した微生物を用いることによって、L−グルタミン酸の発酵生産の効率を向上させる。例文帳に追加
To search a new L-glutamic acid-releasing gene, and then using a microorganism highly expressing the L-glutamic acid-releasing gene to improve the efficiency of the fermentative product of L-glutamic acid. - 特許庁
従来技術よりも効率良くポリ−γ−グルタミン酸を発酵生産する方法の提供。例文帳に追加
To provide a method for fermentatively producing poly-γglutamic acid more efficiently than conventional techniques. - 特許庁
活性なグルタミナーゼの共存下で乳酸菌を用いて茶成分を発酵させて、γ−アミノ酪酸を製造する。例文帳に追加
γ-Aminobutyric acid is produced by fermenting a tea component with lactobacillus in the presence of an active glutaminase. - 特許庁
低pH条件下でL−グルタミン酸を生産する微生物を検索、育種し、得られた微生物を用いてL−グルタミン酸を析出させながら発酵生産する方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for a fermentative production of the L-glutamic acid while precipitating the acid using a microorganism producing L-glutamic acid under a condition having a low pH. - 特許庁
微生物の生育を阻害する有機酸を含有する材料を糖源として用いた場合にも、効率的にL−グルタミン酸を製造できる、発酵法によるL−グルタミン酸の製造法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing L-glutamic acid by a fermentation method, by which L-glutamic acid can be efficiently produced even if a material containing an organic acid for inhibiting the growth of bacterium is used as a sugar source. - 特許庁
キムチから単離されたラクトバチルス・ヒルガルディーK−3株FERM P−18422を使用し、グルタミン酸またはその塩類を含有する発酵原料にK−3株を接種し培養して、γ−アミノ酪酸を含有する発酵物を得る。例文帳に追加
The food, i.e., a fermented product containing γ-aminobutyric acid is obtained by inoculating a fermentation raw material containing glutamic acid or a salt thereof with a Lactobacillus hilgardii K-3 strain (FERM P-18422) isolated from kimchi (a type of Korean pickles) and then culturing the thus isolated K-3 strain. - 特許庁
意味 | 例文 (26件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
![]() ログイン |
Weblio会員(無料)になると
![]() |


![]() | 「ぐるたみんさんはっこう」のお隣キーワード |
ぐるたみんさんはっこう
weblioのその他のサービス
![]() ログイン |
Weblio会員(無料)になると
![]() |