意味 | 例文 (6件) |
混合アミノ酸発酵の英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 mixed amino acid fermentation
「混合アミノ酸発酵」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 6件
グルコースおよびペントースの混合物の発酵によりL−アミノ酸を産生する方法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCTION OF L-AMINO ACIDS BY FERMENTATION OF GLUCOSE AND PENTOSE MIXTURE - 特許庁
アミノ酸発酵液またはその処理液を使用してアミノ酸で強化した飼料および工業生産混合飼料またはそのプレミックスを提供する。例文帳に追加
To obtain a feed, industrially produced mixed feed or their premix fortified with an amino acid by using an amino acid fermented liquor or their treated liquor. - 特許庁
油脂と脂肪酸の混合物の和1モルに対して炭素数2〜4のアルキレンオキシドを5〜150モル付加して得られた反応生成物からなるL−アミノ酸発酵用添加剤である。例文帳に追加
This additive for L-amino acid fermentation comprises a reaction product obtained by adding 5-150 mol 2-4c alkylene oxide to 1 mol sum of a mixture of oil and fat with a fatty acid. - 特許庁
炭素源としてグルコースと共にアラビノース及び/又はキシロースの混合物の発酵により、キシロース資化遺伝子の発現が高められた細菌を用いて、L−アミノ酸を製造する方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing L-amino acids using a microorganism having an enhanced expression of a xylose-assimilating gene through fermentation of a mixture of arabinose and/or xylose together with glucose as a carbon resource. - 特許庁
本発明に係る凍結濃縮つゆは、水を溶媒として風味原料からエキスを抽出しただし汁に、醤油、かえし、アミノ酸液、糖類、発酵調味料、清酒、旨味調味料の少なくとも一つを混合してストレートつゆを生成し、該つゆを50℃〜90℃の範囲で120〜10分加熱して熟成風味を完成させた後、凍結濃縮してなることを特徴とする。例文帳に追加
The freeze-concentrated soup is produced by adding one or more components selected from soy sauce, soup stock, amino acid liquid, sugar, fermented seasoning, Japanese rice wine and tasty seasoning to a soup stock produced by extracting a tasty raw material with water, heating the obtained straight soup at 50-90°C for 120-10 min to form the aged taste and flavor and freeze-concentrating the product. - 特許庁
本発明に係る汎用凍結濃縮しらだしは、水を溶媒として風味原料からエキスを抽出しただし汁に、発酵調味料、清酒、醤油又はアミノ酸液の少なくとも一つを混合して汎用しらだしを生成し、前記汎用しらだしを50℃〜90℃の範囲で120〜10分加熱して熟成風味を完成させた後、凍結濃縮してなることを特徴とする。例文帳に追加
The freeze-concentrated soup stock is produced by adding one or more components selected from fermented seasoning, Japanese rice wine, soy sauce and amino acid liquid to a soup stock produced by extracting a tasty raw material with water, heating the obtained general-purpose soup stock at 50-90°C for 120-10 min to form the aged taste and flavor and freeze-concentrating the product. - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
1
mixed amino acid fermentation
英和専門語辞典
|
意味 | 例文 (6件) |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「混合アミノ酸発酵」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |