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sensitive bacteriumとは 意味・読み方・使い方
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意味・対訳 感受性菌
「sensitive bacterium」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 7件
TEMPERATURE-SENSITIVE PLASMID OF CORYNEFORM BACTERIUM例文帳に追加
コリネ型細菌の温度感受性プラスミド - 特許庁
CULTURE MEDIUM FOR QUICKLY DETECTING THERMOPHILIC STRICTLY ANAEROBIC BACTERIUM, AND METHOD FOR SHORTENING HIGHLY SENSITIVE DETECTION PERIOD例文帳に追加
高温性偏性嫌気性菌の迅速検出用培地、及び高感度検出期間短縮方法。 - 特許庁
OLIGONUCLEOTIDE FOR HIGHLY-SENSITIVE DETECTION OF BACTERIUM OF GENUS SALMONELLA AND DETECTION METHOD AND DETECTION KIT EACH USING THE SAME例文帳に追加
高感度なサルモネラ属菌検出用オリゴヌクレオチド、それを用いた検出方法および検出キット - 特許庁
To provide a bacterium of the genus Rhodococcus, being sensitive to a lysozyme in a low concentration, compared with a wild type strain, enabling easy bacteriolysis and capable of readily recovering expressed recombinant protein.例文帳に追加
野生型株と比べて低濃度のリゾチームに対して感受性であり、容易に溶菌が可能で、発現させた組換えタンパク質の回収が容易なロドコッカス属細菌の提供。 - 特許庁
To provide an industrially advantageously synthesizable germicidal agent for horticulture, having excellent germicidal activities not only against a pathogen sensitive to a conventional medicine but also against a resistant bacterium.例文帳に追加
工業的に有利に合成でき、従来の薬剤に対し感受性の病原菌のみならず、耐性菌にも優れた殺菌効果を有する農園芸用殺菌剤を提供する。 - 特許庁
The fermented food product is obtained by fermentation using the low-temperature sensitive yeast and the antimicrobial substance-producing lactic acid bacterium among bacteria belonging to lactic acid bacteria in producing the fermented food product so as to improve preservability of the fermented food product and to prolong the freshness date.例文帳に追加
発酵食品製造時に、低温感受性酵母と乳酸菌に属する微生物のうち抗菌物質産生乳酸菌を併用して醗酵を行い、発酵食品の保存性向上と賞味期限を延長する技術である。 - 特許庁
FERMENTED FOOD PRODUCT OBTAINED BY USING LOW-TEMPERATURE SENSITIVE YEAST AND ANTIMICROBIAL SUBSTANCE-PRODUCING LACTIC ACID BACTERIUM, PICKLED VEGETABLE, PROCESSED FOOD OF MARINE PRODUCT, KIMCHI, SALTED RICE BRAN PASTE BED, BY-PRODUCT OF FOOD PRODUCTION, PICKLED SLICED JAPANESE RADISH AND SLICED OTHER VEGETABLES NAMED NATA-ZUKE, SANDFISH SUSHI AND METHOD FOR PRODUCING THE SUSHI例文帳に追加
低温感受性酵母と抗菌物質産生乳酸菌を併用した発酵食品、野菜漬物、水畜産加工品、キムチ,ぬか床、食品製造副産物、ナタ漬け、ハタハタずし及びその製造方法 - 特許庁
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