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soy sauce aromaとは 意味・読み方・使い方
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意味・対訳 しょう油香気
「soy sauce aroma」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 8件
- Especially those with high aroma of Yuzu citron are used instead of soy sauce.発音を聞く 例文帳に追加
-特に柚子の香りの高いものなどを醤油の代わりに用いる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To obtain in a short time a genuine 'Kaeshi' having both mild aroma and mellow taste inherent in soy sauce.例文帳に追加
醤油の香気が穏やかでまろやかな味を有する本格的なかえしを短時間に得る。 - 特許庁
The resultant new food is a characteristic food having a weaker aroma of the Sake lees and a stronger aroma of the soy sauce than those of the Sake lees and a good flavor.例文帳に追加
得られた新規食品は、酒粕と比較して酒粕の香りが弱く、醤油の香りの強い、香味の良好な特徴のある食品である。 - 特許庁
This sauce is constituted by immersing raw leaves of an herb in a bottled soy and fish sauce 9 to impart an aroma and a spice to the soy and fish sauce 9, and being used in various cooking as a spicy seasoning.例文帳に追加
醤油魚醤の瓶詰に香草ハーブ生葉を漬けて香味香辛を醤油魚醤につける構成で香辛調味料として多種多様の料理に使用する。 - 特許庁
In a case where a fresh egg is available, take a bite without any seasoning to enjoy the sunny aroma of the egg, and then season it with soy sauce.発音を聞く 例文帳に追加
朝採りの卵が入手できた場合などは、まず調味せずに、一口食べて卵の香ばしい陽の匂いを楽しんだ後、醤油で調味して食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide a fish sauce having a reduced unpleasant odor such as a fishy smell or a fermented odor without deteriorating an aroma or a testing component unique to the fish soy and a method for producing the same.例文帳に追加
魚醤油独特の香気や旨味成分は損なわずに、生臭さや発酵臭などの不快な臭みを低減した魚醤油及びその製造方法を提供する。 - 特許庁
This fishery food is obtained by mixing crushed soy sauce lees with sake lees to make paste and bringing it in contact with a fishery product to impart the aroma and flavor components to the raw material and at the same time reducing water content activity for improving its preservation property.例文帳に追加
粉砕した醤油滓を酒粕と混合してペースト化して水産物と接触させることにより、酒粕と醤油滓の香りや風味成分を素材に付与すると同時に水分活性を低下させ保存性を向上させる。 - 特許庁
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「soy sauce aroma」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 8件
To obtain citrus flesh-containing Ponzu soy sauce stably retaining aroma and flavor of citrus even if preserving for a long period without changing a structure of a packaging container, using a specially prepared food material, or using a fruit skin crushed product.例文帳に追加
包装容器の構造を変えたり、特別に調製した食品素材を用いたり、また果皮粉砕物を用いたりすることなく、長期間保存しても、カンキツの香り、風味を安定に保持するカンキツ果肉入りポン酢醤油を得る。 - 特許庁
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しょう油香気
JST科学技術用語日英対訳辞書
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