例文 (7件) |
"sake making"を含む例文一覧と使い方
該当件数 : 7件
The 'sake-making owner project,' in which the participants planted rice for brewing sake in Tanada, was started on April 23, 2006. 例文帳に追加
2006年4月23日-棚田に酒米を植える「酒づくりオーナー企画」が始まった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Before starting this job, I heard that sake-making was very precise and very difficult. 例文帳に追加
この仕事を始める前,酒造りはとても緻(ち)密(みつ)で非常に難しいと聞いていました。 - 浜島書店 Catch a Wave
To do "kanagari" means that, when sake is warmed, the warmness goes through evenly and the complete sake making features are shown at its best. 例文帳に追加
また燗をしたときに、温かさがほんのり酒全域に均等に行き渡り、その酒の良さがうまく引き出されることを「燗上がり(かんあがり)する」という。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It was the breweries in Nara who inherited these techniques directly, and their style of sake-making is called Nara-ryu. 例文帳に追加
それを直接受け継いだのが奈良の造り酒屋たちであり、彼らの製法・技法を奈良流と称する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In the sake-making process, lees (sake lees produced by liquefaction) is generated, but most of such lees cannot be used as edible "sake-kasu" (sake lees), and has been disposed of as industrial waste. 例文帳に追加
製造の過程で"かす"(液化粕)が出るが、食用としての"酒粕"には使用できないものが多く、主に産業廃棄物として処理されてきた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Koon-toka-ho is a Japanese sake-making method used today, in which the starch component of polished rice is gelatinized not by being steamed but by being heated at a high temperature, and then is fermented with the rice malt and yeast that is added at the next stage. 例文帳に追加
高温糖化法(こうおんとうかほう)とは、日本酒の現代の製法の一つで、精米を蒸す代わりに高熱によってデンプン質をα化し、これに麹と酵母を加えて醗酵させて造る方法である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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