意味 | 例文 (9件) |
わらび粉の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 9件
くず粉、わらび粉を主原料とする好ましい食感を持つ冷凍食品例文帳に追加
FROZEN FOOD HAVING FAVORABLE PALATE FEELING, AND COMPRISING ARROWROOT AND BRACKEN POWDER AS MAIN MATERIAL - 特許庁
生地は麻の粉張とし、青摺で主に流水とわらびをあらわした。例文帳に追加
The fabric is comprised of linen processed with kobari, and patterns consist mainly of running water with bracken printed together with aozuri on the fabric. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
山口のういろうはワラビの粉に砂糖を加え、蒸して作られる。例文帳に追加
The Uiro in the Yamaguchi Prefecture is made by adding sugar to the powder of bracken and steaming it. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
米やワラビ、小麦粉などの粉に砂糖を加え蒸して作るが、主原料の粉は各地により異なる。例文帳に追加
It is made by adding sugar to the powders such as rice, warabi and flour and steaming it, and the kind of powder varies among regions. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
キサンタンガムを加熱処理した改質キサンタンガムと、馬鈴薯澱粉、タピオカ澱粉、ワキシコーンスターチ、及びこれらの化工澱粉、甘藷澱粉、葛粉、蕨粉、蓮粉、餅米澱粉、うるち米澱粉、うるち米粉、及び餅粉のうち1以上からなる澱粉とを含むことを特徴とする増粘用組成物である。例文帳に追加
The thickening composition contains: modified xanthan gum obtained by heating xanthan gum; and starch comprising at least one of potato starch, tapioca starch, waxy corn starch, chemically-modified starch thereof, sweet potato starch, arrowroot starch, bracken starch, lotus starch, glutinous rice starch, nonglutinous rice starch, nonglutinous rice flour, and glutinous rice flour. - 特許庁
釉薬瓦、燻瓦、ビスク瓦に共通して中低火度焼成が可能で、原料の無害化、瓦表面の汚染、浮遊粉塵の固着、侵食などを防止し、粘土瓦表面の美的外観を恒久維持する。例文帳に追加
To permanently maintain the aesthetic appearance of clay roof tile surfaces by allowing middle and low temperature firing commonly to glazed roof tiles, fumigated roof tiles and biscuit roof tiles, detoxicating raw material and preventing the contamination, fixation of suspended dust, erosion, etc., of the roof tile surfaces. - 特許庁
意味 | 例文 (9件) |
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Copyright (C) 1994- Nichigai Associates, Inc., All rights reserved. 「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編 |
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