例文 (2件) |
カラメル化反応の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 2件
コーヒー抽出成分と、糖類と、水とを少なくとも含む混合液を調整し、この混合液を、カラメル化反応、及びアミノカルボニル反応が進行し、褐色で良好なコーヒー色がつくまで加熱する。例文帳に追加
A liquid mixture at least containing an extracted coffee component, sugar and water is prepared, and the liquid mixture is heated until the caramelization and aminocarbonylation proceed to color the liquid to good coffee color, i.e. brown. - 特許庁
甘味度が60%以上の糖類を生呉に添加し蒸煮加熱することで、アミノカルボニル反応やカラメル化によるピラジン類やフラノン類などの香気成分を発生させ、香ばしく甘い香りで、かつ滑らかな食感の豆腐を製造する。例文帳に追加
The method for producing the soybean curd comprises adding saccharides having sweetness degree of ≥60% to raw soybean juice and steaming the mixture to cook so as to generate flavor component such as pyrazine or furanone via amino-carbonyl reaction or caramelization to produce the soybean curd having aromatic and sweet flavor and smooth palate feeling. - 特許庁
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