caramelizationとは 意味・読み方・使い方
追加できません
(登録数上限)
意味・対訳 カラメル化反応
「caramelization」を含む例文一覧
該当件数 : 7件
Coagulation, caramelization and gelatinization例文帳に追加
凝固、キャラメル化、ゼラチン化 - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書
A caramelization heating machine 100 bakes a saccharide flavoring 2 scattered on or applied on a wafer 1.例文帳に追加
キャラメライズ用加熱機100は、ウエファー1に散布又は塗布された糖質調味料2を焼成するものである。 - 特許庁
A liquid mixture at least containing an extracted coffee component, sugar and water is prepared, and the liquid mixture is heated until the caramelization and aminocarbonylation proceed to color the liquid to good coffee color, i.e. brown.例文帳に追加
コーヒー抽出成分と、糖類と、水とを少なくとも含む混合液を調整し、この混合液を、カラメル化反応、及びアミノカルボニル反応が進行し、褐色で良好なコーヒー色がつくまで加熱する。 - 特許庁
To prevent excessive decomposition and caramelization of sugars to prevent decline in sugar yield, as well as effectively use flash steam, in a method for producing ethanol by alcohol fermentation of sugars obtained by hydrolyzing cellulosic biomass in a super critical or subcritical state.例文帳に追加
セルロース系バイオマスを超臨界状態又は亜臨界状態で加水分解し、得られた糖類をアルコール発酵するエタノール製造方法において、糖類の過分解及びカラメル化を防止して糖収率の低下を防ぐと共に、フラッシュ蒸気の有効利用を図ること。 - 特許庁
To provide a topping material composition for caramelization maintaining a hard texture in the caramelized coating part for a long period of time and having favorable releasability, and to provide a bakery product having the characteristics and the caramelized coating on the surface thereof.例文帳に追加
カラメル化層部分がハードな食感を長期間維持することができ、また、離型性も良好であるカラメル化用トッピング材組成物を提供すること、及び、該特徴を有する、表面にカラメル化層を有するベーカリー製品を提供すること。 - 特許庁
The method for producing the soybean curd comprises adding saccharides having sweetness degree of ≥60% to raw soybean juice and steaming the mixture to cook so as to generate flavor component such as pyrazine or furanone via amino-carbonyl reaction or caramelization to produce the soybean curd having aromatic and sweet flavor and smooth palate feeling.例文帳に追加
甘味度が60%以上の糖類を生呉に添加し蒸煮加熱することで、アミノカルボニル反応やカラメル化によるピラジン類やフラノン類などの香気成分を発生させ、香ばしく甘い香りで、かつ滑らかな食感の豆腐を製造する。 - 特許庁
This method for preparing the soybean-containing confectionery product comprises heating a composition containing a soybean-containing material (without the need of being deflavored), sugar, oil and fat and water to high temperature for sufficient time so as to attain at least partial caramelization of sugar, and cooling the composition which is partially caramelized.例文帳に追加
より詳細には、大豆含有材料(脱風味されることが必要とされない)、糖、油脂および水を含む組成物を、糖の少なくとも部分的なカラメル化を達成するのに十分な時間にわたって高温まで加熱し、そしてその後、少なくとも部分的にカラメル化された組成物を冷却して、大豆含有菓子類製品を得る。 - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
Wiktionary英語版での「caramelization」の意味 |
caramelization
出典:『Wiktionary』 (2017/03/18 16:24 UTC 版)
別の表記
- caramelisation
名詞
caramelization (countable かつ uncountable, 複数形 caramelizations)
|
|
caramelizationのページの著作権
英和・和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency | |
Text is available under Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC-BY-SA) and/or GNU Free Documentation License (GFDL). Weblio英和・和英辞典に掲載されている「Wiktionary英語版」の記事は、Wiktionaryのcaramelization (改訂履歴)の記事を複製、再配布したものにあたり、Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC-BY-SA)もしくはGNU Free Documentation Licenseというライセンスの下で提供されています。 |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「caramelization」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |