例文 (4件) |
ホモ発酵性の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 4件
サワードゥは、少なくとも7g/Lの量の酢酸、および場合により乳酸と、グラム当たり少なくとも10^8CFUの乳酸菌であって、そのうち少なくとも60%が、発酵性糖の実質的欠乏下で乳酸を消費することにより酢酸を生産しうるホモ発酵乳酸菌であるものとを含有する。例文帳に追加
The sourdough includes at least 7 g/L of acetic acid, lactic acid, if required, and at least 10^8 CFU of lactic acid bacteria per gram, of which at least 60% is homofermentative lactic acid bacteria which produces acetic acid by consuming lactic acid when there is a practical deficiency of fermentable sugars. - 特許庁
本発明は、低糊化温度を有する澱粉を含むコーン、特に劣性なシュガリー‐2アレルに対してホモ接合性またはヘテロ接合性のワキシートウモロコシ植物から、エタノール、クエン酸のような発酵系製品の製造方法を提供する。例文帳に追加
The invention provide a method for producing a fermentation product such as ethanol and citric acid from a corn containing starch having low gelatinization temperature, especially from a waxy corn plant having homozygosity or heterozygosity to recessive sugary-2 allele. - 特許庁
出発菌株から製造可能な、L−メチオニンの発酵による製造のために好適である微生物菌株において、出発菌株に対してyjeH−遺伝子産物のまたはyjeH−ホモログの遺伝子産物の上昇した活性を有することを特徴とする、微生物菌株。例文帳に追加
The suitable microbe strain capable of preparing L-methionine by fermentation from starting microbe strain, has yjeH-gene products or yjeH-homologous gene products with enhanced activity compared to the starting microbe strain. - 特許庁
ホスホグリセレート−ファミリーのアミノ酸の発酵的製造のために適当であり、出発株から製造できる微生物株において、該微生物が出発株に対して高められたyfiK遺伝子産物の活性又はyfiKホモログの遺伝子産物の活性を有することを特徴とする微生物株を提供する。例文帳に追加
In a microorganism strain suitable for fermentative production of the amino acids of phosphoglycerate family and producible from an original strain, a microorganism strain characterized in having an improved activity of yfiK gene product or yfiK homolog gene product to that of the original strain is provided. - 特許庁
例文 (4件) |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |