意味 | 例文 (5件) |
煮凝りを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 5件
これは羊の肉を煮たスープの類だが、冷めることで肉のゼラチンによって固まり、自然に煮凝りの状態となる。例文帳に追加
The broth made by boiling mutton becomes jellied due to gelatin of the meat as it gets cold. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ヨーロッパウナギやアメリカウナギなどの他のウナギもイタリア、スペイン、フランスなど南欧を中心に、主に煮凝り料理として各地で食用にされている。例文帳に追加
Other eels such as European eels and American eels are also eaten mainly as aspic dishes in various regions, mostly in southern Europe such as Italy, Spain and France. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
魚介類が持つ不飽和脂肪酸などの有用成分が流出している調味液も喫食し易いように、調味液をゼリー化し、該調味液が煮凝り様の良好な食感を有するようにして、レトルト食品の具材に含まれる有用成分が全て美味しく喫食できる魚介類のレトルト食品を提供すること。例文帳に追加
To provide a retort food of fish and shellfish capable of deliciously eating all of the useful components included in the ingredients of the retort food by making a seasoning liquid including eluted active ingredients such as unsaturated fatty acids from the fish and shellfish easily eatable by gelling the seasoning liquid to have a good palatability like a jellied fish soup. - 特許庁
意味 | 例文 (5件) |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |