例文 (5件) |
苦みと酸味の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 5件
オリゴ糖を加えることにより、ペプチド含有飲食品の甘味および酸味にほとんど影響することなく、苦み、渋みを低減させることができる。例文帳に追加
The addition of oligosaccahride can reduce bitter taste and astringency through giving almost no influence to sweet taste and acid taste of the peptide-containing food and drink. - 特許庁
硬度(水)は高いほど苦みやロースト感に作用し、低いほど酸味やマイルド感に作用する。例文帳に追加
The higher the water hardness is, the more it affects bitterness and the sense of roasting, and the lower the water hardness is, the more it affects the acid taste and sense of mildness. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
コーヒーらしい香り、酸味、苦み等を失うことなく、渋みや雑味を抑えたコーヒーを抽出するための抽出方法及びその抽出方法に使用できるコーヒーの抽出装置を提供すること。例文帳に追加
To provide a coffee extracting method for extracting coffee suppressed in astringency and rough taste without losing flavor, acid taste and bitterness apparently like coffee, and to provide a coffee extracting apparatus. - 特許庁
コーヒーらしい香り、酸味、苦み等を失うことなく、渋みや雑味を抑えたコーヒーを抽出するための抽出方法及びその抽出方法に使用できるコーヒーの抽出装置を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for extracting coffee having reduced astringency and peculiar taste without losing perfume, acidity and bitterness peculiar to coffee, and to provide an apparatus for extracting coffee, usable for the extraction method. - 特許庁
添加濃度は飲食用組成物中の苦み、酸味、渋味などの味質や匂いなどの原因物質の濃度にも関係するが、通常0.1から5%の範囲が適当である。例文帳に追加
The addition concentration is usually suitable in a range of 0.1-5% though depending on the concentration of causative substances for taste quality such as bitterness, acid taste and astringency and smell in the food and drink composition. - 特許庁
例文 (5件) |
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