小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

低蛋白質食品の英語

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

英訳・英語 low protein food


JST科学技術用語日英対訳辞書での「低蛋白質食品」の英訳

低蛋白質食品


「低蛋白質食品」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 31



例文

蛋白澱粉食品の品改良剤及び蛋白澱粉食品の調理方法例文帳に追加

QUALITY IMPROVER FOR LOW-PROTEIN STARCHY FOOD PRODUCT, AND METHOD FOR COOKING THE FOOD PRODUCT - 特許庁

ベーキング食品ゲル強度の乳清蛋白を含む。例文帳に追加

This baking food comprises a whey protein having a low gel strength. - 特許庁

比重リポ蛋白酸化防止剤及びそれを用いた飲食品例文帳に追加

LOW-DENSITY LIPOPROTEIN ANTIOXIDANT, AND FOOD AND DRINK USING THE SAME - 特許庁

蛋白分子化物及びそれを含有する飼料素材又は食品素材例文帳に追加

LOW MOLECULAR WEIGHT PROTEIN, AND FEED MATERIAL OR FOOD MATERIAL CONTAINING THE SAME - 特許庁

大豆蛋白含有食品を製造する際に、原料である乾燥大豆蛋白に白酒、特に紹興酒の酒粕を蒸留して得た糟焼を接触させることにより、食品本来の風味を損なうことなく、大豆臭が減した大豆蛋白含有食品を得ることができる。例文帳に追加

This method for producing the soybean protein-containing food comprises bringing dry soybean protein as the raw material into contact with Zao Shao (liquor) obtained by distilling sake lees of white sake, especially Shaoxing so as to obtain the soybean protein-containing food decreased in soybean smell without spoiling the original flavor of the food. - 特許庁

大豆蛋白を利用したゲル状食品の製造において、大豆蛋白単独ではゲル化し得ないイオン強度下で、水溶性大豆多糖類をゲル化促進剤として併用することにより、従来の大豆蛋白では得られなかった蛋白濃度で加熱ゲルを形成し、ソフトで付着性の少ない食感のゲル状食品を提供する。例文帳に追加

To provide a gelling enhancer derived from soybeans enabling gelatinization of soybean protein in a low ionic concentration: and to provide gelatinous food using the enhancer. - 特許庁

例文

亜臨界水処理による蛋白分子化物の製造方法及び得られた蛋白分子化物を含有する食品素材及び飼料素材を提供する。例文帳に追加

To provide a process for producing a low molecular weight protein by subcritical water treatment, and to provide a food material and a feed material each containing the obtained low molecular weight protein. - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

「低蛋白質食品」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 31



例文

脂肪分が少なく炭水化物や繊維が多く、蛋白やビタミンを含み、栄養効果は高いがカロリーである健康食品の提供。例文帳に追加

To obtain a health food having a low fat content, high carbohydrate and fibrous material contents, containing protein and vitamins and having high nutrient effect but low calorie. - 特許庁

食品素材又は化粧品素材として有用な、臭気が減された乳蛋白加水分解物の製造方法、及び乳蛋白加水分解物を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a milk protein hydrolysate which is useful as a food raw material or a cosmetic raw material and of which the odor is reduced, and to provide the milk protein hydrolysate. - 特許庁

本発明で得られた蛋白分子化物はリジンなどの有用アミノ酸を豊富に含み、食品素材、飼料素材などとして有用である。例文帳に追加

The low molecular weight protein thus obtained contains rich and useful amino acid such as lysine and is useful as the food material and the feed material. - 特許庁

簡便な処理で、大豆臭を減した大豆蛋白含有食品を製造する方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a soybean protein-containing food decreased in soybean smell with easy treatment. - 特許庁

体内の有機物(炭水化物、脂蛋白、ビタミン類、アミノ酸類)を重水素濃度のい有機物(炭水化物、脂蛋白、ビタミン類、アミノ酸類)と入れ換えることによる健康維持、若返り、病気治療、病気予防をする方法、及び重水素濃度のい有機物(炭水化物、脂蛋白、ビタミン類、アミノ酸類)を体内に取り入れるための食品の製造方法。例文帳に追加

METHOD FOR MAINTAINING HEALTH, REJUVENATING OR TREATING OR PREVENTING DISEASE BY REPLACING IN VIVO ORGANIC MATTER (CARBOHYDRATE, LIPID, PROTEIN, VITAMINS AND AMINO ACIDS) WITH THAT WITH LOW DEUTERIUM CONCENTRATION AND MANUFACTURING METHOD OF FOOD FOR TAKING ORGANIC MATTER (CARBOHYDRATE, LIPID, PROTEIN, VITAMINS AND AMINO ACIDS) WITH LOW DEUTERIUM CONCENTRATION INTO BODY - 特許庁

澱粉、蛋白、脂等を含有する多成分分散系食品を蛍光色素で染色した後、蛍光色素の最大吸収波長の−40nmより波長領域で観察することによって、澱粉、蛋白及び脂の組織構造を立体的画像として解析することができる。例文帳に追加

After the multicomponent dispersion family food containing starch, protein, lipid, and like is dyed by fluorescent coloring matters, the tissue structure of the starch, protein, and lipid can be analyzed as a three-dimensional image by observation in a region having lower wavelength than -40 nm being the maximum absorption wavelength of the fluorescent coloring matters. - 特許庁

血液中の比重リポ蛋白(LDL)の酸化変性を効果的に抑えることができる飲食品(健康食品)、医薬品、動脈硬化予防剤及びLDL酸化変性抑制剤を提供する。例文帳に追加

To provide a food and drink (health food), a pharmaceutical, an arteriosclerosis preventing agent and an agent for suppressing oxidative denaturation of LDL capable of effectively suppressing the oxidative denaturation of LDL (low-density lipoprotein) in blood. - 特許庁

例文

カロリーで高蛋白食品である焼き麩にペットが食しやすいように工夫を凝らして、もってペットが焼き麩を食することによりペットのダイエットを可能にするペット用食品を提供する。例文帳に追加

To provide a pet food for enabling a pet to loose weight when the pet eats a baked wheat gluten bread, which is low in calories and a high protein food, designed for allowing the pet to easily eat. - 特許庁

>>例文の一覧を見る

「低蛋白質食品」の英訳に関連した単語・英語表現
1
low protein food JST科学技術用語日英対訳辞書


低蛋白質食品のページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
独立行政法人科学技術振興機構独立行政法人科学技術振興機構
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS