意味 | 例文 (13件) |
卵黄コレステロールの英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 yolk cholesterol
「卵黄コレステロール」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 13件
コレステロールは卵黄、肉、乳製品などの動物性食品の摂取でも得られる。例文帳に追加
cholesterol also comes from eating foods taken from animals such as egg yolks, meat, and whole-milk dairy products.発音を聞く - PDQ®がん用語辞書 英語版
コレステロールが低減された、リゾ化率の高い加工乾燥卵黄を提供する。例文帳に追加
To provide processed dried yolk with reduced cholesterol having a high lysing rate. - 特許庁
卵黄を含有する低コレステロール水中油型乳化食品およびその製造方法例文帳に追加
YOLK-CONTAINING LOW-CHOLESTEROL OIL-IN-WATER TYPE EMULSIFIED FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
低コレステロール乾燥卵黄を清水に溶解し卵黄液とした後、別途乾燥卵白と油脂を混合した混合分散物を、前記卵黄液と混合し、加熱することを特徴とする卵製品の製造方法。例文帳に追加
This method for producing an egg product comprises the following steps: dissolving a low-cholesterol dried yolk in pure water to obtain a yolk liquid followed by mixing the yolk liquid with a dispersion product separately produced by mixing oil and fat with dried albumen, and thereafter, heating the resultant mixture. - 特許庁
低コレステロール乾燥卵黄を用いて、滑らかで咽喉ごしのよい食感が得られる卵製品の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing an egg product capable of providing smooth and comfortable palate feeling when swallowed together with a low-cholesterol dried yolk. - 特許庁
低濃度食塩水に対して戻りがよく、かつ、脱コレステロール率も高い加工乾燥卵黄を製造する方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing processed dried egg yolk excellent in reconstitution with a low-concentration saline solution, and also high in decholesterolization rate. - 特許庁
リゾ化卵黄をスプレードライにより乾燥し、この乾燥卵黄にガム質を含有するバインダー添加して顆粒化して、得られた顆粒卵黄を超臨界二酸化炭素処理することにより、効率よくコレステロールを低減することにより得られる加工乾燥卵黄。例文帳に追加
The processed dried yolk is obtained by drying lysed yolk by spray drying, adding a gummy matter-containing binder to the dried yolk followed by granulating, and subjecting the granulated yolk thus obtained to supercritical carbon dioxide treatment so as to efficiently reduce cholesterol. - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「卵黄コレステロール」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 13件
油相と水相とが乳化されてなるマヨネーズにおいて、コレステロール含量が0.007〜0.03重量%であり、且つ、乳化剤として、リゾ化卵黄より分離されたグラニュール画分とプラズマ画分とが含有されていると共に、前記プラズマ画分中のコレステロール量に対する前記グラニュール画分中のコレステロール量の比率が0.4以上であることを特徴とする低コレステロール・マヨネーズを提供する。例文帳に追加
This low cholesterol mayonnaise is a mayonnaise obtained by emulsifying an oil phase and a water phase, has 0.007-0.03 wt.% cholesterol content, contains a granule fraction and a plasma fraction selected from lysed yolk as an emulsifying agent and the ratio of cholesterol amount in the granule fraction to that in the plasma fraction of ≥0.4. - 特許庁
油相と水相とが乳化されてなるマヨネーズにおいて、乳化剤として、コレステロール含量が0.2重量%以下であり、且つリン脂質含量が15重量%以上である超臨界炭酸ガス抽出卵黄が、2〜7重量%含有されていることを特徴とする低コレステロール・マヨネーズを提供する。例文帳に追加
This low-cholesterol mayonnaise is obtained by emulsifying oil phase and water phase; wherein 2-7 wt.% of supercritical carbon dioxide extraction yolk in which cholesterol content is ≤0.2 wt.% and also phosphoric acid lipid content is ≥15 wt.%, is contained as an emulsifier. - 特許庁
更に詳しくは、クリーム類の含水生地に対して、上記の大豆の粒子を0. 5〜20乾燥重量%含有させることや、原料中の卵黄と置換させることにより、コレステロール含有量が相当に低いクリーム様食品や、更には原料費を下げ得るクリーム様食品が得られた。例文帳に追加
More precisely, the creamlike food containing remarkably low cholesterol and capable of reducing a raw material cost is obtained by bringing the food to contain 0.5-20 dry wt.% of soybean particles based on a water-containing dough or replacing egg yolk in the raw material. - 特許庁
卵黄によるアレルギーのおそれがなく、かつ低カロリーでコレステロールを含まず、本来のマヨネーズと同等の風味、食感を有し、かつ増粘剤による心理的違和感を与えることのない、マヨネーズ様食品の製造方法を提供しようとする。例文帳に追加
To provide a method for producing mayonnaise-like food free from risk of allergy due to yolk, having low calorie, containing no cholesterol, having flavor and palate feeling similar to those of original mayonnaise, and preventing an eater from having psychologically discomfort feeling due to thickener. - 特許庁
スプレードライして得られる乾燥卵黄を清水のバインダーを用いて押出し造粒した後、これを超臨界二酸化炭素で脱コレステロール処理し、粒径が10〜100μmの微粉末にすることを特徴とする。例文帳に追加
This method for producing processed dried yolk is characterized by comprising the following steps: extruding, using fresh water as a binder, dried yolk obtained by spray-drying treatment, granulating the thus extruded dried yolk followed by subjecting the granulated resultant to decholesterolization using supercritical carbon dioxide to make the thus treated resultant into fine powder having a particle diameter of 10-100 μm. - 特許庁
(A)シリコーン油、(B)コレステロール及び/又はフィトステロール、並びに(C)大豆レシチン、卵黄レシチン、及びそれらの水素添加物、並びにホスファチジルコリン、ホスファチジルエタノールアミン、ホスファチジルセリン、ホスファチジルグリセロール、ホスファチジルイノシトール、スフィンゴリン脂質、ホスファチジン酸、リゾホスファチジルコリン又はこれらの混合物等のレシチンを含有することを特徴とするW/O/W型複合エマルジョン。例文帳に追加
This W/O/W composite emulsion comprises (A) a silicone oil, (B) cholesterol and/or phytosterol and (C) a lecithin such as soybean lecithin, egg yolk lecithin and hydrogenated substance thereof and phosphatidylcholine, phosphatidylethanolamine, phosphatidylserine, phosphatidylglycerol, phosphatidylinositol, a sphingophospholipid, phosphatidic acid, lysophosphatidylcholine or a mixture thereof. - 特許庁
1
yolk cholesterol
JST科学技術用語日英対訳辞書
|
意味 | 例文 (13件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「卵黄コレステロール」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |