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米タンパク質の英語
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「米タンパク質」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 55件
米タンパク質組成物およびその用途例文帳に追加
RICE PROTEIN COMPOSITION AND ITS USE - 特許庁
米タンパク質組成物の製造方法及び食品例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING RICE PROTEIN COMPOSITION AND FOOD PRODUCT - 特許庁
精米は、米に含まれるタンパク質を取り除くために行われる。例文帳に追加
Rice polishing is conducted to remove protein contained in rice.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
米アレルゲンタンパク質蓄積抑制剤およびアレルゲン低減化米例文帳に追加
ACCUMULATION INHIBITOR OF RICE ALLERGEN PROTEIN AND ALLERGEN-REDUCED RICE - 特許庁
米または米糠をアルカリ溶液に溶解させて得られた上澄液を、酸により中和して米タンパク質を回収し、得られた米タンパク質をタンパク質分解酵素により加水分解する。例文帳に追加
A supernatant liquid obtained by dissolving rice or rice bran in an alkali solution is neutralized with an acid, a rice protein is recovered and hydrolyzed with a proteolytic enzyme. - 特許庁
米糠を前処理し脱脂して脱脂米糠を製造し、製造された脱脂米糠からタンパク質を抽出し、抽出されたタンパク質を沈殿させて最終の乾燥米糠タンパク質抽出物を製造する。例文帳に追加
The method for producing rice bran protein extract includes preprocessing rice bran to remove fats to produce defatted rice bran, extracting protein from the produced defatted rice bran, and making the extracted protein precipitate, to produce final dried rice bran protein extract. - 特許庁
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「米タンパク質」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 55件
良食味米はタンパク質等のデンプン以外の成分が更に少ない。例文帳に追加
Such 'delicious rice' has far fewer components other than starch, such as protein.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
良食味米はタンパク質等のデンプン以外の成分が少ない。例文帳に追加
Other than starch, good-tasting rice does not have as much nutritional components such as protein.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
米副産物のリン及びタンパク質の連続回収方法例文帳に追加
CONTINUOUS METHOD FOR RECOVERING PHOSPHORUS AND PROTEIN FROM RICE BY-PRODUCT - 特許庁
前記製造方法は、分子量33kDのタンパク質の質量(A)に対する分子量60kDのタンパク質の質量(B)の質量比(B/A)が4以上であるタンパク質除去処理米を醗酵させる工程を含む。例文帳に追加
This production contains a process to ferment rice treated to remove proteins having the mass ratio B/A to be ≥4, where A is the mass of the protein having 33 kD molecular weight and B is the mass of the protein having 60 kD molecular weight. - 特許庁
前記酒類は、分子量33kDのタンパク質の質量(A)に対する分子量60kDのタンパク質の質量(B)の質量比(B/A)が4以上であるタンパク質除去処理米を醗酵させることにより得られる。例文帳に追加
This liquor is obtained by fermenting rice treated to remove proteins having a mass ratio B/A to be ≥4, where A is the mass of a protein having 33 kD molecular weight and B is the mass of a protein having 60 kD molecular weight. - 特許庁
米タンパク質組成物の製造方法は、米又は米粉をアルカリ性溶液に浸漬して得られる米タンパク質含有抽出液に、2価金属イオンを導入して米タンパク質の凝集体を生成させ、この凝集体を回収する工程を有する。例文帳に追加
The method for producing the rice protein composition includes the step of introducing a divalent metal ion into a rice protein-containing extract liquid obtained by immersing rice or rice flour in an alkaline solution to form the aggregate of the rice protein, and recovering the aggregate. - 特許庁
米タンパク質組成物の製造方法は、米又は米粉をアルカリ性溶液に浸漬して得られる米タンパク質含有抽出液を、40℃以上の所定温度においた状態で米タンパク質の凝集体を生成させ、この凝集体を回収する工程を有する。例文帳に追加
The method for producing the rice protein includes the step of forming the aggregate of the rice protein in a state that the rice protein-containing extract liquid obtained by immersing rice or rice flour in an alkaline solution is placed at a predetermined temperature of not less than 40°C, and recovering the aggregate. - 特許庁
清酒や焼酎の醸造原料である米、米糠及び白糠の米タンパク質を、乳酸抽出し等電点沈殿で米グルテリンを主成分として取得して、タンパク質分解酵素活性測定用の基質とする。例文帳に追加
The substrate for the determination of proteinase activity is produced by extracting rice protein of rice, rice bran and white bran which are useful as a brewing raw material for rice wine and distilled spirits with lactic acid and precipitating rice glutelin as the main component by isoelectric precipitation. - 特許庁
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